vagkaf Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 21, 2024 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 21, 2024 (επεξεργάστηκε) 2 hours ago, kkokkolis said: Συμπαθώ και εγώ το βαλιτσάκι από Styrofoam που περιέχει το Seestar. Ομολογουμένως όμως δεν είναι στον ίδιο βαθμό ανθεκτικό με το αλουμινένιο του kit της Celestron (όπου φυλάω τα ντελικάτα Canon IS 18x50 & 12x36) ή ακόμη και με το βαλιτσάκι του William Optics 66ED, ή την grab & go τσάντα φακών της Televue. Για το θωρηκτό B & W, ούτε λόγος. Εκτός αυτού προβληματίζομαι για το που θα τοποθετηθούν μερικά αξεσουάρ, τα οποία θα ήθελα να μεταφέρονται όλα μαζί. Σκέφτηκα να πάρω άλλη μια B & W που να χωράει το 30x30x15 βαλιτσάκι, ή εκείνην που προτείνει το Astroshop στα 60€. https://www.astroshop.eu/carrying-bags/oklop-carry-case-transporttasche-styropack-fuer-zwo-seestar-s50/p,85230 Αλλά γιατί να οδηγούμεθα σε καταναλωτικές λύσεις όταν μπορούμε να αξιοποιήσουμε παροπλισμένους φίλους του παρελθόντος; Αυτή η τεράστια τσάντα της Victorinox με έχει εξυπηρετήσει πάμπολλες φορές σε ταξίδια, εκδρομές και κουβαλήματα εξοπλισμού από και προς το εξοχικό. Είναι εξοικειωμένη με αστροχάρτες και εξαρτήματα φυσικά. Αλλά αντικαταστάθηκε με ομόσταυλή της η οποία ήταν πιο συμμαζεμένη και πιο θωρακισμένη και πέρασε στην εφεδρεία. Σε σχέση με τις άλλες που έχω, διαθέτει έναν μεγάλο κεντρικό χώρο, στον οποίο χωράει άνετα το βαλιτσάκι, με αρκετό αέρα μπροστά και από πάνω. Πίσω έχει θήκη laptop για το Tablet ή το Chromebook. Και μπροστά θήκες για τα αξεσουάρ, το Powerbank, χάρτες κλπ. Ο Manfrotto χωράει προεξέχοντας, αλλά ίσως πάρω έναν συμπαγέστερο, μόνο για το Seestar, ο οποίος θα χωράει. Εκτός του επιπλέον χώρου, προσφέρει λίγη προστασία παραπάνω, επιλογές μεταφοράς (στο χέρι, τον ένα ώμο ή και τους δύο) και αδιαβροχοποίηση. Και είναι και η αγαπημένη μου μάρκα. Πολύ καλή λύση μόνο και μόνο που αξιοποιείται κάτι αδρανές. Για όποιον ενδιαφέρεται για θήκες τεράστια ποικιλία θα βρει εδώ: https://velvet24.gr/ Από εκεί είχα πάρει το τέρας φύλαξης των προσοφθαλμίων μου. Made in Germany τουμπανο-θήκη XL διαστασεων με πολύ ποιοτικό αφρό. Έχω μέσα φακελάκι απορρόφησης υγρασίας με μπίλιες εδώ και 4 χρόνια είναι θεόστεγνο δεν έχει μαζέψει ούτε σταγόνα, δε το έχω αντικαταστήσει ποτέ. Και έχει κάτσει και σε μερη με φουλ υγρασία η βαλίτσα. Την έχει και προσφορά τώρα. Φαίνεται ακριβή αλλά αξίζει το κάθε ευρώ. https://velvet24.gr/product/auer-6427nf/ Υ.Γ. Τώρα είδα ότι είναι η έκδοση χωρίς τον αφρό. Την είχα πάρει 150 ευρώ με αφρό. Δεν τα λυπήθηκα αν αναλογιστούμε ότι βρίσκεται μια μικρή περιουσία εκεί μέσα. Το επεξεργάστηκε Δεκέμβριος 21, 2024 ο vagkaf
kkokkolis Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 21, 2024 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 21, 2024 (επεξεργάστηκε) Έχω την B & W Type 61 εδώ και χρόνια και είναι θηρίο. Επειδή ζυγίζει 17kgr, έχω και μια Televue στην οποία βάζω καμμία 10ρια φακούς, ανάλογα με το τηλεσκόπιο, όταν το μεταφέρω κάπου. Με το Seestar αυτά τώρα καααααάθονται. Το επεξεργάστηκε Δεκέμβριος 21, 2024 ο kkokkolis 1 Οὖτιν με κικλήσκουσι My Optics
kkokkolis Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 22, 2024 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 22, 2024 (επεξεργάστηκε) Έχουν δυσκολέψει τα hangover και στο μωσαϊκό της Ροζέτας το έπιασε το Seestar το αστροφωτογραφικό του. Αναγκάστηκα να το διακόψω κάποια στιγμή, αλλά αντιλήφθηκα πόσο εύκολο είναι να γίνεις ανοικονόμητος με τον χρόνο, όταν συλλέγεις φωτόνια. Όσο περίμενα, τοποθέτησα αφρώδες υλικό στον πάτο της τσάντας για απορρόφηση κραδασμών, τακτοποίησα όσα αξεσουάρ έχω ήδη σε ένα τσαντάκι ηλεκτρονικών και καλωδίων του Lidl και έκανα δοκιμές χώρου. Χωρούν με άνεση τα κιάλια 8x42, Tablet & Chromebook, το βιβλίο του Μυλωνά, το Monthly Sky Guide, το Pocket Sky Atlas, το Orion DeepMap 600 και το Philip's Deep Sky Chart. Τα τελευταία μου χρειάζονται ως αντίδοτο του κατακερματισμού της οθόνης του κινητού. Τα αξεσουάρ που περιμένω είναι dew shield με θήκη φίλτρου, ισοσταθμιστής και dovetail shoe για RDF ή green lazer, που έχουν ήδη μπει. Powerbank και φακό κουβαλώ μόνιμα στην καθημερινή μου τσάντα, αλλά χωρούν και αυτά. Τι άλλο να χρειαστεί κάποιος; Πλήρες το πακέτο. Θυμίζει τα backpack των Meade ETX80 και Celestron Travelscope 70, αλλά με άλλο επίπεδο δυνατοτήτων. Το επεξεργάστηκε Δεκέμβριος 22, 2024 ο kkokkolis Οὖτιν με κικλήσκουσι My Optics
kkokkolis Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 22, 2024 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 22, 2024 (επεξεργάστηκε) Το νεσεσεράκι της Lidl. Υπάρχει χώρος και για τα υπόλοιπα. Το Giotto μπαίνει και στο πλαϊνό διχτάκι της τσάντας. Εχω και τα αντικραδασμικά πέλματα της Meade, καθώς και άλλα που έφτιαξα μόνος μου. Έχει νόημα να τα χρησιμοποιήσω άραγε; ΥΓ: Τα έβαλα να τα δοκιμάσω. Σύνολο 6.4kgr. Άντε να πάει 7-8kgr. Καμμία σχέση με αυτά που κουβαλάω τόσα χρόνια. Το Nexstar 6SE ζυγίζει 14kgr. Χώρια η τροφοδοσία. ΤΟ SW 12" 40kgr. Χώρια ερευνητές κλπ. Οι φακοί 17kgr. Να γιατί κόλλησα με τα κιάλια και τα μικρά διοπτρικά και το Heritage στο τέλος. Δείξτε και εσείς καμμιά ιδέα βρε συνσισταράδες. Πολύ ησυχία έχει εδώ, ούτε νεκροταφείο δηλαδή. Το επεξεργάστηκε Δεκέμβριος 22, 2024 ο kkokkolis Οὖτιν με κικλήσκουσι My Optics
kkokkolis Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 23, 2024 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 23, 2024 Ερώτηση με ελπίδα απάντησης. Το S50 είναι κλειστό σύστημα και συμπεριλαμβάνει φίλτρα, εκτός του Astrosolar εξωτερικά, Dual band OIII 30nm / Hα 20nm εσωτερικά. Έχω όμως ήδη 3 φίλτρα 2" (σε τροχό). Baader OIII 2.00'', Thousand Oaks LP2 Narrowband Nebula Filter και Baader UHC-S. Ειδικά το τελευταίο το χρησιμοποιώ για φίλτρο φωτορρύπανσης. Μιας και το Seestar χρησιμοποιείται ως επί το πλείστον σε βαρεία φωτορρύπανση, θα είχε νόημα να χρησιμοποιούσα το Baader UHC-S, για κάθε είδος αντικειμένου, προκειμένου να σκοτεινιάσει ο ουρανός; Ή αυτό σημαίνει λιγότερο φως και άρα περισσότερο stacking (=περισσότερος χρόνος); Οὖτιν με κικλήσκουσι My Optics
vagkaf Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 23, 2024 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 23, 2024 1 hour ago, kkokkolis said: Ερώτηση με ελπίδα απάντησης. Το S50 είναι κλειστό σύστημα και συμπεριλαμβάνει φίλτρα, εκτός του Astrosolar εξωτερικά, Dual band OIII 30nm / Hα 20nm εσωτερικά. Έχω όμως ήδη 3 φίλτρα 2" (σε τροχό). Baader OIII 2.00'', Thousand Oaks LP2 Narrowband Nebula Filter και Baader UHC-S. Ειδικά το τελευταίο το χρησιμοποιώ για φίλτρο φωτορρύπανσης. Μιας και το Seestar χρησιμοποιείται ως επί το πλείστον σε βαρεία φωτορρύπανση, θα είχε νόημα να χρησιμοποιούσα το Baader UHC-S, για κάθε είδος αντικειμένου, προκειμένου να σκοτεινιάσει ο ουρανός; Ή αυτό σημαίνει λιγότερο φως και άρα περισσότερο stacking (=περισσότερος χρόνος); Επειδή δεν υπάρχει κινητικότητα στο φορουμ, έβαλα την ερώτηση σε AI (Gemini). Θα μιλάμε πλέον με ρομπότ... Η απάντηση: Απαντώντας στο ερώτημά σου: Η χρήση του Baader UHC-S ως γενικό φίλτρο για να σκοτεινιάσει τον ουρανό, μπορεί να είναι μια καλή επιλογή σε ορισμένες περιπτώσεις, αλλά έχει και τα μειονεκτήματά της. Πλεονεκτήματα: Μείωση της φωτορρύπανσης: Το UHC-S είναι εξαιρετικό στο να φιλτράρει την φωτορρύπανση, κάνοντας τα νεφελώματα πιο ορατά. Αύξηση του contrast: Θα βελτιώσει τον αντίθεση μεταξύ των αντικειμένων και του φόντου. Μειονεκτήματα: Μείωση του σήματος: Θα μειώσει τη συνολική ποσότητα φωτός που φτάνει στον αισθητήρα, κάτι που θα απαιτήσει περισσότερο χρόνο έκθεσης ή stacking. Αλλαγή στο χρώμα: Τα φίλτρα UHC αλλάζουν ελαφρώς τα χρώματα των αντικειμένων. Περιορισμός των αντικειμένων: Δεν είναι κατάλληλο για όλα τα είδη αντικειμένων. Για παράδειγμα, τα πλανήτες δεν ωφελούνται από τα φίλτρα UHC. Πότε να χρησιμοποιήσεις το Baader UHC-S: Νεφελώματα: Είναι ιδανικό για την παρατήρηση νεφελωμάτων σε περιοχές με έντονη φωτορρύπανση. Γενική χρήση: Μπορείς να το χρησιμοποιήσεις ως γενικό φίλτρο για να βελτιώσεις την αντίθεση σε διάφορα αντικείμενα βαθέως ουρανού. Πότε να μην το χρησιμοποιήσεις: Πλανήτες: Θα μειώσει την λεπτομέρεια και το χρώμα των πλανητών. Αστέρια: Θα μειώσει τη φωτεινότητα των αστέρων. Συμπέρασμα: Η επιλογή του φίλτρου εξαρτάται από το συγκεκριμένο αντικείμενο που θέλεις να παρατηρήσεις και τις συνθήκες παρατήρησης. Συμβουλές: Πειραματίσου: Δοκίμασε διαφορετικούς συνδυασμούς φίλτρων για να βρεις αυτό που σου ταιριάζει καλύτερα. Χρησιμοποίησε λογισμικό επεξεργασίας: Μπορείς να βελτιώσεις τις εικόνες σου χρησιμοποιώντας λογισμικό επεξεργασίας. Συμμετοχή σε φόρουμ: Υπάρχουν πολλά φόρουμ αστρονομίας όπου μπορείς να ανταλλάξεις απόψεις με άλλους αστροφωτογράφους. Επιπλέον ερωτήσεις: Ποια είδη αντικειμένων σε ενδιαφέρουν περισσότερο να παρατηρήσεις; Πόσο έντονη είναι η φωτορρύπανση στην περιοχή σου; Ποιο τηλεσκόπιο χρησιμοποιείς εκτός από το Seestar S50;
kkokkolis Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 23, 2024 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 23, 2024 (επεξεργάστηκε) 1 hour ago, vagkaf said: Επειδή δεν υπάρχει κινητικότητα στο φορουμ, έβαλα την ερώτηση σε AI (Gemini). Θα μιλάμε πλέον με ρομπότ... Άϊ, άϊ, άϊ, άϊ! 1 hour ago, vagkaf said: Συμμετοχή σε φόρουμ: Υπάρχουν πολλά φόρουμ αστρονομίας όπου μπορείς να ανταλλάξεις απόψεις με άλλους αστροφωτογράφους. Χα, χα, χα, χα, χα! 1 hour ago, vagkaf said: Ποια είδη αντικειμένων σε ενδιαφέρουν περισσότερο να παρατηρήσεις; Πόσο έντονη είναι η φωτορρύπανση στην περιοχή σου; Ποιο τηλεσκόπιο χρησιμοποιείς εκτός από το Seestar S50; Όλα Κιάλια 25-50mm, διοπτρικά 66ED f/6 και 102 f/5 6" MCT (πλανήτες), 6" SCT. 12" Ν (deeo sky). Bortle 9 και Bortle 4 ΥΓ: Δεν κρίνω ούτε ψέγω. Και εγώ εξαφανισμένος ήμουν επί χρόνια και θα ξαναεξαφανιστώ. Απλώς το διασκεδάζω. Η ζωή είναι μικρή. Να είναι καλά όλα τα μέλη του forum. Το επεξεργάστηκε Δεκέμβριος 23, 2024 ο kkokkolis 1 Οὖτιν με κικλήσκουσι My Optics
kkokkolis Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 25, 2024 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 25, 2024 Χρόνια πολλά και καθαροί ουρανοί για όλους μας (εξαιρείται ο απαραίτητος υετός). Τα Seestar S50 και S30 έχουν προκαλέσει μαζικά φαινόμενα. Στο δικτυακό επίπεδο αυτό εκφράζεται με αμέτρητες αστροφωτογραφίες των ίδιων αντικειμένων (τα προτείνει άλλωστε το σύστημα, ως Highlights), από εντελώς ακατέργαστες έως φτιασιδωμένες σαν ιερόδουλες στην Αρχαία Πομπηία. Από λήψεις δευτερολέπτων έως πολλών ωρών σε διαδοχικές ημέρες. Από point & shoot έως πολύπλοκες διατάξεις σε ισημερινή σφήνα και συστοιχίες 4 τηλεσκοπίων. Η τυπική υπερπληροφόρηση των καιρών μας εκδηλώνεται και εδώ. Αυτό που δεν μεταφέρεται άμεσα είναι το βίωμα του εκάστοτε ατόμου κατά τη διαδικασία. Πάντοτε συνυπάρχει κάτι εσωτερικό, ενδόμυχο, συναισθηματικό, αμετάφραστο σε ψηφιακή γλώσσα και μη απεικονίσημο. Αυτό που γνωρίζει ο νοικοκύρης και όχι ο κόσμος όλος και αυτό που ούτε ο ίδιος γνωρίζει, καθώς λειτουργεί σε βάθη ασυνείδητα. Είναι ακριβώς η εποχή και η κουλτούρα των μαζικών φαινομένων αυτή που καθιστά την ατομική εμπειρία υπερπολύτιμη. Πηγή φωτογραφίας: احمد البيضاني από το Ιράκ, ZWO Seestar S50 Groub FB 3 1 Οὖτιν με κικλήσκουσι My Optics
fotodektis Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 28, 2024 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 28, 2024 On 23/12/2024 at 12:07 ΜΜ, kkokkolis said: Έχω όμως ήδη 3 φίλτρα 2" (σε τροχό). Baader OIII 2.00'', Thousand Oaks LP2 Narrowband Nebula Filter και Baader UHC-S. Ειδικά το τελευταίο το χρησιμοποιώ για φίλτρο φωτορρύπανσης. Μιας και το Seestar χρησιμοποιείται ως επί το πλείστον σε βαρεία φωτορρύπανση, θα είχε νόημα να χρησιμοποιούσα το Baader UHC-S, για κάθε είδος αντικειμένου, προκειμένου να σκοτεινιάσει ο ουρανός; Ή αυτό σημαίνει λιγότερο φως και άρα περισσότερο stacking (=περισσότερος χρόνος); Κωνσταντίνε καλημέρα! Έχω και εγώ το Baader UHC-S,το χρησιμοποιώ χρόνια σαν γενικό φίλτρο νεφελωμάτων. Είναι πιο ευρυζωνικό σε σχέση με άλλα UHC φίλτρα,αυτό σημαίνει ότι κόβει λιγότερο φως από άλλα πιο narrowband UHC,αλλά δίνει και λίγο χαμηλότερο κοντράστ. Το σημαντικό μειονέκτημά του είναι ότι δίνει διπλά είδωλα άστρων με διαφορετικά χρώματα,άρα είναι ακατάλληλο για αστρικά πεδία. Μόνο για νεφελώματα είναι χρήσιμο. Για φωτογραφική χρήση υπάρχουν πιο σύγχρονα φίλτρα αντιμετώπισης της φωτορύπανσης που έχει εμπλουτιστεί πλέον με λευκό χρώμα από τις αντίστοιχες λάμπες,δεν γνωρίζω όμως λεπτομέρειες,δεν ασχολούμαι με αστροφωτογραφία. Ένα πολύ καλό φίλτρο αντιμετώπισης της φωτορύπανσης που κόβει λίγο φως,είναι το Baader Moon & Skyglow (Neodymium),το οποίο όμως κάνει δουλειά μόνο σε φωτορύπανση "θερμών" χρωμάτων δηλαδή κοκκινο-πορτοκαλο-κίτρινων αποχρώσεων. Όσο πιο πολύ κυριαρχούν τέτοιες αποχρώσεις στον ουρανό,τόσο καλύτερη αποκοπή των ανάλογων συχνοτήτων κάνει. Όσο πιο πολύ κυριαρχούν οι "ψυχρές" πρασινο-γαλαζό-λευκες αποχρώσεις,τόσο λιγότερη είναι η δράση του. Στην παρατήρηση-φωτογράφιση του Άρη όμως είναι εξαιρετικό,διότι μειώνει την υπερβολική λαμπρότητά του και αυξάνει θεαματικά το κοντράστ του,με αποτέλεσμα να αναδεικνύονται καλύτερα λεπτομέρειες της επιφανειάς του! "Δεν γνωρίζεις τίποτα,μέχρι να εξασκηθείς σε αυτό" Richard P.Feynman"Πάσα επιστήμη χωριζομένη αρετής,πανουργία,ού σοφία φαίνεται" Πλάτων Αλήθεια <=> Αγάπη[Ταπεινότητα[Δικαιοσύνη]]
kkokkolis Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 29, 2024 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 29, 2024 Το Neodymium το έχω σε 1.25" μόνο. Και ο Άρης είναι μια κόκκινη κουκκίδα στα 2MP/250mm (αλλά θα το δοκιμάσω με το Maksutov 6"). Ισχυει αυτό που λες με την πράσινη/ιώδη απόχρωση των αστέρων. Στην παρατήρηση είναι αδιάφορο φαινόμενο, στη φωτογραφία όμως θα είναι ενοχλητικό. Μπορώ να δοκιμάσω τα ΟΙΙΙ και LP2 ωστόσο. Ευχαριστώ. Οὖτιν με κικλήσκουσι My Optics
Μιχάλης Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 30, 2024 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 30, 2024 Καλη ιδεα αυτη με τα προσθετα φιλτα,ωστώσο αν οντως μειωνουν την συλλογη φωτός,ειναι αποτρεπτικος παραγοντας για μενα. Η συγκριση που εκανα φετος το καλοκαιρι αναμεσα στις φωτογραφιες που τραβηξα σε σκοτεινο ουρανο bortle 2 και σε αυτές που τραβάω απο το κέντρο αθήνας,ειναι χαοτική.Οι χρόνοι εκθεσης επίσης.Τι να πούμε,εχω φωτογραφια απο γαλαξια που τραβηξα στο χωριο και στην Αθηνα δεν μπορουσα να πλησιάσω κάν το επίπεδο λεπτομέριας που ειχε εκεινη η φωτό ούτε με πολλαπλάσια έκθεση! stargazeshots.com
kkokkolis Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 30, 2024 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 30, 2024 25 minutes ago, Μιχάλης said: Η συγκριση που εκανα φετος το καλοκαιρι αναμεσα στις φωτογραφιες που τραβηξα σε σκοτεινο ουρανο bortle 2 και σε αυτές που τραβάω απο το κέντρο αθήνας,ειναι χαοτική Φυσικά. Βέβαια, στον σκοτεινό ουρανό βλέπεις πολλά και με την αστροπαρατήρηση. Ενώ στην πόλη σχεδόν τίποτε. Αυτό το κάνει πολύτιμο στην πόλη, αλλά η υπερφορητότητα και η μπαταρία το καθιστούν χρήσιμο και στην εξοχή. Ίσως σήμερα δούμε κάτι σε Bortle 4. Ξαστέρωσε επιτέλους. Οὖτιν με κικλήσκουσι My Optics
geo1970 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 30, 2024 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 30, 2024 Πήγα σήμερα να βγάλω το rosette nebula και παρατήρησα κάποιες αλλαγές στο upp . Το φίλτρο όταν το επέλεγες ήταν πράσινο τώρα το κάνανε κόκκινο όταν το επιλέγεις ; Κόκκινο λειτουργεί - άσπρο όχι ;
kkokkolis Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 30, 2024 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 30, 2024 (επεξεργάστηκε) Κόκκινο είδα και εγώ, αλλά σε αστρικό σμήνος. Είχα και κάποια κολλήματα. Το επεξεργάστηκε Δεκέμβριος 30, 2024 ο kkokkolis Οὖτιν με κικλήσκουσι My Optics
Μιχάλης Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 2 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 2 Γνωρίζει καποιος αν υπάρχει δυνατότητα να βλέπω live τι τραβάει το τηλεσκόπιο στον υπολογιστη (εστω και σε φορητό); Επειδή το βγαζω στο μπαλκόνι εχω συνεχως το ipad πανω στο γραφειο μου,και θα προτιμούσα να το βλέπω στην δευτερη οθόνη που έχω.Κατα προτίμηση δεν θα ήθελα απλά να κάνω mirror το ipad στο pc γιατι ετσι θα μου βγάλει εκτός εντελώς την δευτερη οθόνη. Δεν εχω καταφερει να βρω κατι στο internet stargazeshots.com
kkokkolis Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 2 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 2 Σε Chromebook μπορείς. Το πρόβλημα είναι πως συνήθως έχουν χαμηλή ανάλυση και μικρότερη ασύρματη εμβέλεια από τα σύγχρονα κινητά και tablet. Αλλά, πέραν του ότι παίζει το Seestar app απ' ευθείας στα Chromebbok, μπορείς να προβάλεις το Android κινητό στο Chromebook χωρίς να πάψει να παίζει και το κινητό. Βέβαια εσύ για να έχεις iPad, μάλλον έχεις και iPhone, έτσι; Οὖτιν με κικλήσκουσι My Optics
Μιχάλης Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 2 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 2 (επεξεργάστηκε) 1 hour ago, kkokkolis said: Σε Chromebook μπορείς. Το πρόβλημα είναι πως συνήθως έχουν χαμηλή ανάλυση και μικρότερη ασύρματη εμβέλεια από τα σύγχρονα κινητά και tablet. Αλλά, πέραν του ότι παίζει το Seestar app απ' ευθείας στα Chromebbok, μπορείς να προβάλεις το Android κινητό στο Chromebook χωρίς να πάψει να παίζει και το κινητό. Βέβαια εσύ για να έχεις iPad, μάλλον έχεις και iPhone, έτσι; ναι σωστα εχω και iphone,το τηλεσκοπιο το τρεχω παντα απο το ipad γιατι δεν μπορω να βγαλω ακρη με τις 6 ιντσες του 14pro που εχω.Αλλά εφοσον υπάρχει bluetooth & wifi connection δυνατοτητα μου φαινεται περίεργο να μην μπορω να συνδεθω με υπολογιστή. Στην ανάγκη σκεφτομαι μηπως βαλω virtual android στο pc και δοκιμασω συνδεση με το pc-android και το τηλεσκόπιο,εχει και wifi και bt η μητρική μου. edit : βρήκα το παρακάτω, με βλέπω να ανοίγω live stream στο youtube 🤣 https://www.mrrat.com/astrophotography/seestar-s50-streaming https://h5.seestar.com/course/12201 Το επεξεργάστηκε Ιανουάριος 2 ο Μιχάλης stargazeshots.com
tomeye Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 2 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 2 Παρήγγειλα κι εγώ και περιμένω αφού δείχνει πολύ εντυπωσιακό κρίνοντας από τις φωτογραφίες που βλέπω. Είμαι περίεργος πόσο θα πάνε οι δασμοί. Είχα χρόνια τη σκέψη να μπω στο χώρο της αστροφωτογράφησης και πιστεύω το s50 είναι καλή εισαγωγή στο αντικείμενο με τα μειονεκτήματα. Έχω κι ένα Skywatcher Dobsonian 8'' πολλά χρόνια αλλά το τρώει η κλεισούρα τον περισσότερο χρόνο λόγω όγκου και δυσκολίας στην παρατήρηση. Με αυτό και διάβασμα σίγουρα μαθαίνεις τον ουρανό.
Μιχάλης Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 2 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 2 9 minutes ago, tomeye said: Παρήγγειλα κι εγώ και περιμένω αφού δείχνει πολύ εντυπωσιακό κρίνοντας από τις φωτογραφίες που βλέπω. Είμαι περίεργος πόσο θα πάνε οι δασμοί. Είχα χρόνια τη σκέψη να μπω στο χώρο της αστροφωτογράφησης και πιστεύω το s50 είναι καλή εισαγωγή στο αντικείμενο με τα μειονεκτήματα. Έχω κι ένα Skywatcher Dobsonian 8'' πολλά χρόνια αλλά το τρώει η κλεισούρα τον περισσότερο χρόνο λόγω όγκου και δυσκολίας στην παρατήρηση. Με αυτό και διάβασμα σίγουρα μαθαίνεις τον ουρανό. Καλως να σου ερθει και να το χαρεις! Μακαρι να κανει ξαστερια αυτο το σκ να το βγαώ και εγω ! stargazeshots.com
kkokkolis Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 2 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 2 20 minutes ago, tomeye said: Παρήγγειλα κι εγώ και περιμένω αφού δείχνει πολύ εντυπωσιακό κρίνοντας από τις φωτογραφίες που βλέπω. Είμαι περίεργος πόσο θα πάνε οι δασμοί. Είχα χρόνια τη σκέψη να μπω στο χώρο της αστροφωτογράφησης και πιστεύω το s50 είναι καλή εισαγωγή στο αντικείμενο με τα μειονεκτήματα. Έχω κι ένα Skywatcher Dobsonian 8'' πολλά χρόνια αλλά το τρώει η κλεισούρα τον περισσότερο χρόνο λόγω όγκου και δυσκολίας στην παρατήρηση. Με αυτό και διάβασμα σίγουρα μαθαίνεις τον ουρανό. Είχα μεγάλο σκεπτικισμό και εγώ. Τα κοίταζα 3-4 χρόνια και είπα πως το S50 κοστίζει το 1/26 από όσα έχω ξοδέψει 15 χρόνια τώρα (ναι, τα έχω υπολογίσει με λεπτομέρεια), τι έχω να χάσω; Μου γέμισε όλο αυτό το κενό που δεν θα παρατηρούσα επειδή δεν μπορούσα να πάω μακριά, επειδή είχε πολύ κρύο, επειδή είχα λίγο χρόνο, επειδή δεν είχα όρεξη να στήνω και να ξεστήνω, επειδή έπρεπε να μπαίνω και στο σπίτι να ασχοληθώ με την οικογένεια ή κάτι άλλο. Και, για πρώτη φορά, μπορώ να μοιραστώ και φωτογραφίες, χωρίς επεξεργασία, χωρίς πολύπλοκες τεχνικές, χωρίς επένδυση χρόνου και κόπου, αλλά είναι φωτογραφίες και εκπληρώνουν την κοινωνική διάσταση, "τι κάνεις εκεί έξω μόνος σου τόσην ώρα;" δηλαδή. Οὖτιν με κικλήσκουσι My Optics
geo1970 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 2 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 2 Εγώ πηγαίνω Πόρτο Γερμενό (bortle 4 ενώ η Αθήνα bortle 9) μία ώρα με το αυτοκίνητο και αρκετά σκοτεινός ουρανός . Ψάχνω να βρω κάποιον να πηγαίνουμε μαζί με το αυτοκίνητό μου να μοιραστούμε τα έξοδα που είναι 16 ευρώ (8 ο καθένας) . Πηγαίνω 3 φορές αν ο καιρός είναι καλός και μου βγαίνει 50 ευρώ και μαζί με τη Στυμφαλία (bortle 3) δίνω 100 ευρώ πράγμα αρκετά δαπανηρό . Ο σκοτεινός ουρανός όμως είναι όλα τα λεφτά ακόμα και στην αστροφωτογράφιση . Όποιος ενδιαφέρεται πμ .
vagkaf Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 2 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 2 Τι εμβέλεια έχει η σύνδεση? Για παράδειγμα αν είναι μένει καποιος στον τελευταίο όροφο πολυκατοικίας και το βάλει σε ταράτσα (ένα δάπεδο πάνω δηλαδή) μπορεί να δίνει εντολές και να παίρνει εικόνες? Έχει δοκιμάσει κανείς τη μέγιστη πραγματική εμβέλεια ?
kkokkolis Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 2 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 2 (επεξεργάστηκε) Το κινητό μου πιάνει έναν όροφο (όταν είσαι από την ίδια πλευρά) και σε ανοικτό χώρο 15-20μ. Το Tablet και το Chromebook τα μισά. Σε όροφο ούτε για αστείο. Το επεξεργάστηκε Ιανουάριος 2 ο kkokkolis 1 Οὖτιν με κικλήσκουσι My Optics
Μιχάλης Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 2 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 2 ειναι μη πρακτικο να εχει τοσο μεγαλυ εμβελεια,καθως εγω θα φοβομουν μη το κλεψουν αν το εβαζα στην ταρατσα της πολυκατοικιας μου.Αν υπάρχει μονοκατοικια εχει νοημα. Ωστωσο δεν πιστευω οτι με τόσα εμποδια (τοιχους κτλ) θα μπορει να λειτουργήσει ομαλα το τηεσκόπιο και να στένει εικονες.Αυτο που εκανα εγω ειναι οτι το αφηνα να τραβαει μονο του και το μαζευα μετα απο 3-4 ωρες οταν ημουν στο νησι.Στην αθηνα το βγαζω μπαλκονι και με κλειστη την μπαλκονοπορτα πιανει αριστο σημα στα 5-6 μετρα. 1 stargazeshots.com
kkokkolis Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 2 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 2 (επεξεργάστηκε) Ένας όροφος τόσο περίπου είναι. Βέβαια έχω παράθυρα κοντά. Στο σημείο που δεν πιάνει το κινητό, δεν πιάνει και το Router και βάζω repeater. Και να φύγεις όμως, το Seestar συνεχίζει εκείνο που έκανε. Πρέπει να πλησιάσεις για να αλλάξεις στόχο. Το επεξεργάστηκε Ιανουάριος 2 ο kkokkolis 1 Οὖτιν με κικλήσκουσι My Optics
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣυνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα