catserts2 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 14 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 14 Καλησπέρα σε όλους στο forum! έψαξα και δεν βρήκα συζήτηση σχετικά με την οργάνωση κάποιας εκδρομής για την ολική έκλειψη ηλίου τον Αύγουστο του 2027, στην Αίγυπτο Αν γνωρίζει κάποιος οτιδήποτε σχετικό ας το αναφέρει παρακαλώ. Λόγω της εύκολης σχετικά πρόσβασης της διάρκειας της ολικότητας και του συνδυασμού με το γενικότερο τοπίο οποιαδήποτε απόφαση πρέπει να παρθεί νωρίς. φυσικά οποιεσδήποτε άλλες προτάσεις ή συμβουλές δεκτές!
catserts2 Δημοσιεύτηκε Παρασκευή στις 09:57 PM Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Παρασκευή στις 09:57 PM Απ´οτι φαίνεται δεν υπάρχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για εκδρομή από Ελλάδα, εκτός βέβαια αν θεωρείται μακρινό γεγονός που δεν μπορεί να προγραμματιστεί εύκολα από τώρα…
vagkaf Δημοσιεύτηκε Σάββατο στις 12:43 PM Δημοσιεύτηκε Σάββατο στις 12:43 PM Εγώ έχω σκεφτεί αν γίνεται και αυθημερόν. Δηλαδή πολύ πρωινή πτήση προς μια περιοχή αρκετά μεσα στο μονοπάτι π.χ. Λούξορ και επιστροφή την ίδια μέρα το απόγευμα. Αλλά φαντάζομαι θα γίνεται χαμός και με τις πτήσεις.
astrovox Δημοσιεύτηκε Σάββατο στις 05:58 PM Δημοσιεύτηκε Σάββατο στις 05:58 PM Είναι μακριά ακόμα. Οι περισσότεροι τώρα ασχολούνται με τα κανονίσματα της έκλειψης του 2026 στην Ισπανία. 1 «I have loved the stars too fondly to be fearful of the night». Sarah Williams, The Old Astronomer
Ανταρης Δημοσιεύτηκε Κυριακή στις 09:03 PM Δημοσιεύτηκε Κυριακή στις 09:03 PM Πολύ ενδιαφέρουσα επιλογή .Συνδυάζει και το αρχαίο τοπίο ...Θα μου άρεσε να πάω κ να παρατηρήσω την έκλειψη και ίσως και μια γύρω γύρω βόλτα μετά η πριν....Για φανταστείτε πως θα ήταν πριν 3-5 000 χρόνια για τους τότε αστρονόμους σε κάτι αντίστοιχο .. άραγε τι θα σκεφτοντουσαν ? Θα το ήξεραν από πολύ πριν όπως εμείς τώρα ?
kkokkolis Δημοσιεύτηκε 20 ώρες πριν Δημοσιεύτηκε 20 ώρες πριν Φαίνεται πως μπορούσαν να προβλέψουν τον χρόνο μιας έκλειψης, αλλά όχι τον τόπο. https://www.astronomy.com/observing/humans-have-been-predicting-eclipses-for-thousands-of-years-but-its-harder-than-you-might-think/ 1 Οὖτιν με κικλήσκουσι My Optics
alepohori Δημοσιεύτηκε 5 ώρες πριν Δημοσιεύτηκε 5 ώρες πριν Ένα ταξίδι στην Αίγυπτο κατά μόνας δεν είναι εύκολη και ασφαλής υπόθεση. Ειδικά μακριά από μεγάλες πόλεις. Θέλει προσοχή. 1 Δημήτρης Καπετανάκης CGCG108-138: Mag 15.5v, να τ'αφήσω; Πολλά τα mag Άρη! Το flickr μου
fotodektis Δημοσιεύτηκε 5 ώρες πριν Δημοσιεύτηκε 5 ώρες πριν 34 minutes ago, alepohori said: Ένα ταξίδι στην Αίγυπτο κατά μόνας δεν είναι εύκολη και ασφαλής υπόθεση. Ειδικά μακριά από μεγάλες πόλεις. Θέλει προσοχή. Πολύ σωστή η παρατήρηση!Μετά την "αραβική άνοιξη" τα πράγματα έγιναν επισφαλή...Ίσως ένα ταξίδι σε οργανωμένα γκρούπ με αξιόπιστα τουριστικά γραφεία που έχουν εμπειρία σε τέτοιους προορισμούς,να είναι ο μόνος ασφαλής τρόπος. Και με δεδομένο βέβαια ότι θα υπάρξει ειρήνη στην περιοχή... "Δεν γνωρίζεις τίποτα,μέχρι να εξασκηθείς σε αυτό" Richard P.Feynman"Πάσα επιστήμη χωριζομένη αρετής,πανουργία,ού σοφία φαίνεται" Πλάτων Αλήθεια <=> Αγάπη[Ταπεινότητα[Δικαιοσύνη]]
kkokkolis Δημοσιεύτηκε 5 ώρες πριν Δημοσιεύτηκε 5 ώρες πριν (επεξεργάστηκε) Και δεν τρώμε κανένα λαχανικό ή φρούτο άψητο. Ούτε στο Sheraton. Οι vegan να μείνουν σπίτι. Πάρτε και 2 Bt Imodium μαζί. Το επεξεργάστηκε 5 ώρες πριν ο kkokkolis Οὖτιν με κικλήσκουσι My Optics
catserts2 Δημοσιεύτηκε 3 ώρες πριν Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε 3 ώρες πριν 1 hour ago, fotodektis said: Πολύ σωστή η παρατήρηση!Μετά την "αραβική άνοιξη" τα πράγματα έγιναν επισφαλή...Ίσως ένα ταξίδι σε οργανωμένα γκρούπ με αξιόπιστα τουριστικά γραφεία που έχουν εμπειρία σε τέτοιους προορισμούς,να είναι ο μόνος ασφαλής τρόπος. Και με δεδομένο βέβαια ότι θα υπάρξει ειρήνη στην περιοχή... Το ιδανικό θα είναι να υπάρξει εκδρομή από Ελλάδα, αλλά δεν είμαι σίγουρος ότι θα ασχοληθεί κάποιο ταξιδιωτικό γραφείο, πιο πιθανό είναι να το κάνει ένας σύλλογος φίλων αστρονομίας. Έχω ψάξει αρκετά σε εκδρομές που διοργανώνονται από το εξωτερικό, οι τιμές είναι πάρα πολύ ακριβές και παρόλα αυτά πολλές είναι ήδη sold out. Ένα γραφείο στην Αίγυπτο μου απάντησε ότι είναι πολύ νωρίς ακόμη και να επανέλθω σε ένα χρόνο περίπου από τώρα… μήπως αν δηλώναμε ενδιαφέρον από εδώ όσοι θέλουμε και απευθυνόμασταν σε ένα ταξιδιωτικό γραφείο; Λέω εγώ τώρα
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣυνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα