Jump to content

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• 1 μήνα αργότερα...
  • Απαντήσεις 188
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Δημοσιεύτηκε

φιλες και φιλοι νομιζω οτι χρειαζομαι την βοηθεια σας :-k

εχω παρει εδω και λιγο καιρο τα κιαλια απο το lidl και μπορω να πω οτι ειμαι πολυ ευχαριστημενη. :D

εχω ομως καποια προβληματακια ως προς την παρατηρηση. :?:

μπορει να σας φανει πολυ αστειο αυτο που θα πω , αλλα δεν εχω ξερω πως μπορω να εντοπισω στοχους που δεν φαινονται με γυμνο ματι :oops: :oops:

για παραδειγμα αν θελω να εντοπισω τον κρονο πως θα το κανω? 8-[

επισης το μονο βοηθημα απο χαρτες που εχω ειναι οι χαρτες του nightwatch. μηπως θα πρεπει να παρω και κατι ακομα? #-o

please βοηθηστε με γιατι απο οτι βλεπω εχω πολλα κενα.. ](*,)'

" αν θελεις να γινεις πραγματικος επιστημονας πρεπει να σκεφτεσαι τουλαχιστον μιση ωρα την ημερα με τροπο αντιθετο απο τους συναδελφους σου "

Albert Einstein

Δημοσιεύτηκε
λοιπον για αρχη κανε αυτο -> σημερα κατα τις 10-12 καπου σχεδον στα 3/4 του ζενιθ προς τον ουρανο θα ειναι ενα αστρο το οποιο ΔΕΝ ΘΑ ΣΠΙΝΘΗΡΙΖΕΙ οπως τα αλλα υπολοιπα, επισης θα εχει ενα χρωμα ελαφρος πορτοκαλι, κοιτα με τα κυαλια σε αυτο , παρατηρησε καλα.. ειμαι βεβαιος οτι τον εχεις ξανακοιταξει αλλα δεν τον εχεις καταλαβει λογο μικρης μεγενθυνσης οτι ειναι ο ...κρονος.. :cheesy:
82758172.gif
Δημοσιεύτηκε
λοιπον για αρχη κανε αυτο -> σημερα κατα τις 10-12 καπου σχεδον στα 3/4 του ζενιθ προς τον ουρανο θα ειναι ενα αστρο το οποιο ΔΕΝ ΘΑ ΣΠΙΝΘΗΡΙΖΕΙ οπως τα αλλα υπολοιπα, επισης θα εχει ενα χρωμα ελαφρος πορτοκαλι, κοιτα με τα κυαλια σε αυτο , παρατηρησε καλα.. ειμαι βεβαιος οτι τον εχεις ξανακοιταξει αλλα δεν τον εχεις καταλαβει λογο μικρης μεγενθυνσης οτι ειναι ο ...κρονος.. :cheesy:

οταν λες στα 3/4 εννοεις απο τον οριζοντα προς το ζενιθ , ετσι?

αλλα σε πια κατευθυνση?

και κατι ακομα: λογω του τρεμουλου των χεριων με τα κιαλια δεν μου ειναι τελειως ξεκαθαρο αν αυτο που βλεπω τρεμοπαιζει η οχι. μαλλον ειναι θεμα εμπειριας να υποθεσω. :-s

κατι αλλο που παρατηρησα τις προαλλες που παρατηρουσα τον ανταρη λιγο πιο πανω απο την σεληνη (ειχα διαβασει οτι στις 11:40 ξεπροβαλει απο την ΒΑ πλευρα της σεληνης και ετσι τον εντοπισα) ηταν το εξης: εβλεπα ενα αστρο εντονα πορτοκαλι με πολυ μεγαλες διακυμανσεις στην φωτεινοτητα (τρεμοπαιγμα) και επισης μου φαινοταν σαν να αλλαζει χρωμα δηλαδη εβλεπα μικρες λαμψεις φωτος σε κιτρινο πορτοκαλι και μπλε χρωμα :?

εχω δικαιο η καναν "πουλακια" τα ματια μου? ](*,)

" αν θελεις να γινεις πραγματικος επιστημονας πρεπει να σκεφτεσαι τουλαχιστον μιση ωρα την ημερα με τροπο αντιθετο απο τους συναδελφους σου "

Albert Einstein

Δημοσιεύτηκε

Ακριβως στις 20:59 στον νοτο σημερα ο κρονος.

Θα τον διακρινεις ευκολα ειναι λιγο πιο πορτοκαλι απο τα αλλα αστερια γυρω του.Αν και με τα κυαλια επειδη εχω τα συγκεκριμενα δυσκολα θα δεις κατι χωρις τριποδα τρεμοπαιζει πολυ.

Saturn

Set: 3:31 AM on 5/15/2009

Rise: 2:29 PM on 5/15/2009

Transit: 8:58 PM on 5/15/2009

RA: 11h 07m 49.5s Dec: +07°56'59"

Azm: 180°25'02" Alt: +57°30'40" (with refraction: +57°31'17")

Phase: 99.744%, Apparent magnitude: 0.79

ΑΛΗΘΙΝΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ!!!!!!!](*,)

«Δύο πράγματα είναι άπειρα, το σύμπαν και η ανθρώπινη βλακεία. Και για το σύμπαν δεν είμαι απόλυτα σίγουρος ...» Άλμπερτ Αϊνστάιν. :-$

Δημοσιεύτηκε

Αν και κάποιοι το θεωρούν "παιχνίδι", η αξία του προγραμματος stallarium ειναι ακριβώς για περιπτωσεις σαν και αυτη. Σου δινει μια εικονα που μπορεις να την ταιριαξεις με το τι βλεπεις πραγματικά, και να σε καθοδηγησει στην αρχη.

Με τα κιαλια μην περιμενεις να δεις και πολλα απο Κρονο, ειναι μικρη η μεγενθυση. Ενα κολπο που εγω χρησιμοποιουσα παλιοτερα ειναι να βαζω την μεγενθυση του stallarium στις μοιρες με τις οποιες παρατηρω και ετσι ειχα μια "ρεαλιστική" εικονα του τι να περιμενω να δω. Βοηθάει και στο star-hoping.

Το τρεμουλο ειναι φυσιολογικο, κρατα γερα τα κιαλια απο τους καρπους και κολλησε τους αγκωνες στα πλευρα.Ή ξαπλωσε (πχ σε στρωμα θαλασσης) και κανε το ιδιο. Και φυσικα ο τριποδας κανει πολύ καλυτερη δουλεια.

Καλη συνεχεια

Δημοσιεύτηκε

Όταν πέρασα από τα lidl είδα τα κιάλια στην καλαθούνα και επιφυλακτικά πήρα ένα κομμάτι. Στο ταμείο δίνοντας μόνο 20 ευρώ πάλι αναρωτήθηκα. «Κιάλια αγόρασα τώρα;».

Λοιπόν… το ίδιο βράδυ τα δοκίμασα σε σχετικά δύσκολο σημείο (στον αστερισμό του κόρακα) και ομολογώ ότι έπαθα την πλάκα μου με την ευκρίνεια της εικόνας που είχα! Δεν το περίμενα να είναι τόσο καλά.

Παιδιά, μην διστάζετε καθόλου, τα κιάλια του lidl είναι τέλεια για τα λεφτά τους…

Ενθουσιάστηκα τόσο, που την άλλη μέρα πήγα και πήρα άλλα τέσσερα και άρχισα να κάνω δώρα σε φίλους!!!

Υ.Γ. Λίγο προσοχή στον τζόγο του κεντρικού άξονα και στο σύστημα εστίασης (των προσοφθάλμιων), ελέγξτε επιτόπου και αν δεν… απλά πάρτε κάποιο άλλο!

...κοσμοκράτωρ σφαιρηδόν ελισσόμενος περι γαίαν, οίκε θεών μακάρων, ρόμβου δίνησιν οδεύων... (Απόσπασμα ορφικού ύμνου ΟΥΡΑΝΟΥ)
Δημοσιεύτηκε

Τιτι προσεχε μην μπερδευτεις απο τους 3 (πορτοκαλι) αστερες σε καποιους αστερισμους...

1 τον Αρκτουρο στον αστερισμο του Βοωτη (σχεδον 3/4 ζενιθ) στο λεω ετσι για νατο καταλαβεις..

2 τον Ανταρη κοντα στον αστερισμο του Ζυγου (1/4 ζενιθ σχεδον οριζοντα νοτια)

και 3 με τον πολυδευκη στον αστερισμο των Διδυμων. (παλι 1/4 του οριζοντα βορια)

Μην ανχωνεσε ολοι οι αστερες τρεμοπαιζουν.. παρατηρησε τους καλα.. οταν θα δεις κρονο θα καταλαβεις οτι ειναι πλανητης επειδη θα ειναι σταθερος, φυσικα αν εχεις και σταθερο χερι. :cheesy:

82758172.gif
Δημοσιεύτηκε
Αν και κάποιοι το θεωρούν "παιχνίδι", η αξία του προγραμματος stallarium ειναι ακριβώς για περιπτωσεις σαν και αυτη. Σου δινει μια εικονα που μπορεις να την ταιριαξεις με το τι βλεπεις πραγματικά, και να σε καθοδηγησει στην αρχη.

Ο Κρόνος με γυμνό μάτι απόψε στις 23:00 στα ΝΔ

Όταν τον "έχεις" με το μάτι, τον "έχεις" και στα κιάλια...

1639734161_stellarium-Saturnview.thumb.png.fa1298b787213e53bb9dcd238e97892e.png

...κοσμοκράτωρ σφαιρηδόν ελισσόμενος περι γαίαν, οίκε θεών μακάρων, ρόμβου δίνησιν οδεύων... (Απόσπασμα ορφικού ύμνου ΟΥΡΑΝΟΥ)
Δημοσιεύτηκε

Με τα κιαλια μην περιμενεις να δεις και πολλα απο Κρονο, ειναι μικρη η μεγενθυση. Ενα κολπο που εγω χρησιμοποιουσα παλιοτερα ειναι να βαζω την μεγενθυση του stallarium στις μοιρες με τις οποιες παρατηρω και ετσι ειχα μια "ρεαλιστική" εικονα του τι να περιμενω να δω. Βοηθάει και στο star-hoping.

Το τρεμουλο ειναι φυσιολογικο, κρατα γερα τα κιαλια απο τους καρπους και κολλησε τους αγκωνες στα πλευρα.Ή ξαπλωσε (πχ σε στρωμα θαλασσης) και κανε το ιδιο. Και φυσικα ο τριποδας κανει πολύ καλυτερη δουλεια.

Καλη συνεχεια

κατ'αρχην σας ευχαριστω ολους για τις συμβουλες σας.

το stallarium το εγκατεστησα μολις και ενα εχω να πω : ΟΥΑΟΥ και παλι ΟΥΑΟΥ =D> =D> =D> :shock: :shock:

εντυπωσιακοτατο και πολυ βοηθητικο για την περιπτωση μου (και φανταζομαι οχι μονο την δικη μου) [-o<

δεν το λεγατε βρε παιδια τοσο καιρο και ειχα μεινει με την απορια πως στο καλο εντοπιζεις τους στοχους σου χωρις αυτοματοποιημενο τηλεσκοπιο...

τωρα μαλιστα :-note :-note

βεβαια εχω ενα πολυ βασικο προβλημα : ΔΕΝ εχω υπολογιστη στο σπιτι :oops: και μαλλον θα πρεπει να το ψαχνω λιγο το πρωι (στο γραφειο) και να τυπωνω τα αντιστοιχα κομματια που θελω να παρατηρησω. :cry:

οσον αφορα τους χαρτες (που δεν διαθετω) τι με συμβουλευεται?

μαλλον πρεπει να παρω ε? ποιον να προτημησω?

Albert Einstein

Δημοσιεύτηκε
δεν το λεγατε βρε παιδια τοσο καιρο και ειχα μεινει με την απορια πως στο καλο εντοπιζεις τους στοχους σου χωρις αυτοματοποιημενο τηλεσκοπιο...
Πρέπει επιτέλους να εξαλειφθεί αυτή η λανθασμένη νοοτροπία που έχει περάσει. Ο εντοπισμός των στόχων χειροκίνητα απαιτεί πρώτα και κύρια εκμάθηση του ουρανού, δηλαδή των αστερισμών. Αυτό είναι το πιο απλό πράγμα που υπάρχει. Τι χρειάζεται για να μάθει κανείς τους αστερισμούς; Ούτε υπολογιστές χρειάζονται, ούτε προγράμματα.. Το μόνο που χρειάζεται είναι ένα επιπεδόσφαιρο ή, ακόμα απλούστερα, ένας απλός χάρτης, όπως ο Pocket Sky Atlas. Δεν υπάρχει πιο απλός και πιο "ευχάριστος" χάρτης. Αλλίμονο αν εξαρτώμαστε απο προγράμματα και μπαταρίες για την εκμάθηση των αστερισμών. Δε λέω ότι δε βοηθούν, ούτε θέλω να τα βγάλω άχρηστα, ούτε αφορίζω κάποιο πρόγραμμα, αλλά είναι περιττός κόπος, εις βάρος της εργονομίας μέσα στη νύχτα, όταν μιλάμε για απλή παρατήρηση.

Δημήτρης Καπετανάκης

CGCG108-138:

Mag 15.5v, να τ'αφήσω;

Πολλά τα mag Άρη!

Το flickr μου

Δημοσιεύτηκε

Δημήτρη δεν διαφωνω, και εγω θεωρώ το Pocket Sky Atlas (πχ) πολύ ποιο ευχρηστο απο ενα προγραμμα υπολογιστή, αλλα βλέπεις, καποιοι απο εμας εχουμε δυσκολιες στην αρχη. Στην αρχη δεν μπορουσα να καταλαβω τους χαρτες και μου ητανε αρκετα δυσκολο να καταλαβω τις αλαγες κλιμακας με τις διαφορετικες μεγενθυσεις. Εκει το προγραμμα βοηθησε γιατι μου εδειχνε τι περιμενω να βρω. Μετα μαθαίνεις και δεν χρειαζονται τοσα πολλα.

Αυτο που δεν "επιασε" η φιλη μας απο την συμβουλή μου ειναι εκείνο το "χρησιμο για αρχη". Ειναι καλό για να σου κανει το "κλικ" απο τον πραγματικό ουρανο στο χαρτη, οχι για να κολλήσεις πανω του.

Δημοσιεύτηκε
Πρέπει επιτέλους να εξαλειφθεί αυτή η λανθασμένη νοοτροπία που έχει περάσει. Ο εντοπισμός των στόχων χειροκίνητα απαιτεί πρώτα και κύρια εκμάθηση του ουρανού, δηλαδή των αστερισμών. Αυτό είναι το πιο απλό πράγμα που υπάρχει. Τι χρειάζεται για να μάθει κανείς τους αστερισμούς; Ούτε υπολογιστές χρειάζονται, ούτε προγράμματα.. Το μόνο που χρειάζεται είναι ένα επιπεδόσφαιρο ή, ακόμα απλούστερα, ένας απλός χάρτης, όπως ο Pocket Sky Atlas. Δεν υπάρχει πιο απλός και πιο "ευχάριστος" χάρτης. Αλλίμονο αν εξαρτώμαστε απο προγράμματα και μπαταρίες για την εκμάθηση των αστερισμών. Δε λέω ότι δε βοηθούν, ούτε θέλω να τα βγάλω άχρηστα, ούτε αφορίζω κάποιο πρόγραμμα, αλλά είναι περιττός κόπος, εις βάρος της εργονομίας μέσα στη νύχτα, όταν μιλάμε για απλή παρατήρηση.

οχι βρε παιδια μην με παρεξηγειτε οταν λεω οτι ειναι προβλημα ο υπολογιστης. :( :(

σε καμια περιπτωση δεν θελω να κολησω σε ενα προγραμμα.

και χαιρομαι που βλεπω οτι υπαρχει η αποψη πως το μονο που χρειαζεται ειναι ενας απλος χαρτης. :D και πιστεψτε με θα χαιρομουν να εντοπισω τους αστερισμους εναν-εναν στον ουρανο και μονο με την βοηθεια του nightwatch.

αλλα εχω το εξης "προβλημα": μπορω να παρατηρω προς το παρον, μονο απο το μπαλκονι του σπιτιου μου. η "θεα" που εχω απο εκει ειναι απο ανατολικα μεχρι νοτιο-νοτιοδυτικα και μονο μεχρι ενα ορισμενο υψος απο τον οριζοντα. αν λαβεις υποψην σου και τα φωτα της πολης δεν εχω προσβαση σε καποιον ευκολο στοχο για να προσανατολιστω... ](*,) ](*,)

επισης ηθελα εναν τροπο για να μπορω να υπολογιζω την θεση των πλανητων (αυτων που φαινονται με κιαλια) ανα ημερα και ωρα.

οσο για το συγκεκριμενο προγραμμα μου εκανε πολυ εντυπωση το ποσο απλο και ευκολο ειναι στην χρηση και ποσσες πληροφοριες μπορεις να βρεις. αυτο ηταν ολο. δεν θελω σε καμια περιπτωση να το "αντικαταστησω" με την θεα του ουρανου. :wink:

ελπιζω να μην σας κουρασα αλλα δεν θελω να περασσω λαθος εντυπωση για τις προθεσεις μου γυρω απο την παρατηρηση. O:)

Albert Einstein

Δημοσιεύτηκε

επισης να διευκρινησω οτι οι "στοχοι" στους οποιους αναφερομουν πιο πανω ηταν οι πλανητες και οχι οι αστερισμοι.

ετσι που το εγραψα παντως ουτε και εμενα μου αρεσε οταν το διαβασα... 8-[

Albert Einstein

Δημοσιεύτηκε

Οι πλανητες (ιδιως με κιαλια) δεν θελουν προγραμμα, οπως πολύ σωστα σου εχουν ηδη αναφερει. Απλα ξερεις που περιπου να περιμενεις τι, και ειναι πανευκολο να τους εντοπισεις με το ματι , ειναι τα εντονα αστερια που δεν τρεμοσβηνουν. Και τοτε ειναι πανευκολο να τους σκοπευσεις και με κιαλια.

Μιλαμε παντα για Δια/Κρονο/Αρη/Αφροδιτη. Αλλα μην περιμενεις να δεις τιποτα σπουδαιο με κιαλια, μονο τους δορυφορους του Δια σαν αμυδρα αστερακια γυρω του και μονο με τριποδα.

Εγω κυριως αναφερομουνα σε εντοπισμο διπλων, και κανενα φωτεινο Μεσσιερ, εκει το stellarium μπορει να σε βοηθησει στα πρωτα βηματα. Μετα υπαρχουν οι χαρτες (πολυ ποιο ευκολο, ο pocket ειναι πολυ ευχρηστος), και υπαρχουν και καλυτερα προγραμματα (δες την αρχικη σελιδα του astrovox, τα αναφερει ολα αυτα)

Δημοσιεύτηκε
Οι πλανητες (ιδιως με κιαλια) δεν θελουν προγραμμα, οπως πολύ σωστα σου εχουν ηδη αναφερει. Απλα ξερεις που περιπου να περιμενεις τι,

αυτο ακριβως εννοουσα. οτι με βοηθησε στο να ξερω που περιπου να περιμενω κατι και ποτε. :cheesy:

Albert Einstein

• 6 μήνες αργότερα...
Δημοσιεύτηκε
όπως φαίνεται στον κατάλογο , πρόκειται για ROCKTRAIL 10x50 ???? για τα οποία όμως δεν μπόρεσα να βρω κάποια πληροφορία στο δίκτυο

MASTERED by desire impulsive By a mighty inward urging

I am ready now for singing Ready to begin the chanting

Δημοσιεύτηκε
όπως φαίνεται στον κατάλογο , πρόκειται για ROCKTRAIL 10x50 ???? για τα οποία όμως δεν μπόρεσα να βρω κάποια πληροφορία στο δίκτυο

Μόλις τα πήρα.

Η μάρκα είναι "Rocktrail" αλλά η εταιρία που τα διαχειρίζεται είναι η Milomex Ltd Bedfordshire, UK.

Είναι βραχύσωμα, πανάλαφρα, ο εστιαστής είναι από σκληρό πλαστικό, ή κάποιο κράμα, δεν τρίζουν καθόλου στην εσστίαση. Είναι πλήρως επιστρωμένα (οι ορατές επιφάνειες) με σχετικά περισσότερες αντανακλάσεις από τα Skymaster μου, αλλά πολύ-πολύ καλύτερα από τα διάφορα "ruby coated" που βρίσκεις σε αυτήν την τιμή. Το πεδίο είναι μεγάλο, 114m στα 1000m, πρέπει να είναι περίπου 6 μοίρες και πλέον. Έχουν μεγάλο eye relief, περιστροφικά παρεκτάματα που μετατρέπουν τα προσοφθάλμια από όρασης με γυαλιά σε χωρίς σε κλάσμα του δευτερολέπτου, τα προσοφθάλμια ευρυγώνια και με field stop στα 23mm. Οι εικόνες είναι τεράστιες σε σχέση με τα Skymaster (space walk οικονομικής θέσης), αλλά όταν πλησιάζεις πολύ τον φακό υπάρχει περιστασιακό Black out Kidney Bean)! Αν δεν πιέσεις τα παρεκτάματα με το περικόγχιο, ουδέν πρόβλημα.

Το collimation ήταν καλό (πολύ μικρή διαφορά αρ-δε, δεν χρρειάζεται διόρθωση).

Περιλαμβάνουν μαλακή αφρώδη θήκη, λουρί (με φαρδύ ιμάντα ανάρτησης) και πανάκι καθαρισμού. Τα δύο πρώτα είναι πολύ λειτουργικότερα από των Skymaster. Είναι θωρακισμένα με ένα ελαστικό με ισχυρότατες δυνάμεις συναφείας, κυριολεκτικά κολλάει στο χέρι (αλλά και όταν προσπαθείς να το βάλεις στην θήκη του και κολλάει και η σκόνη πάνω του, όταν επαλειφθεί με τα λιπαρά οξέα των χεριών δεν θα είναι πρόβλημα). Τα καλύματα των αντικειμενικών και των προσοφθαλμίων είναι από το ίδιο υλικό και βγαίνουν κάπως δύσκολα (κολλάνε) αλλά μπαίνουν εύκολα. Το rainguard περνιέται μέσα από τον ιμάντα, αλλά των αντικειμενικών πρέπει να τα βάζεις στην τσέπη σου. Έχει υποδοχή τρίποδα που καλύπτεται από καλαίσθητο κάλυμμα.

Γενικά δεν δείχνει "κινεζιά", οπτικά ή λειτουργικά (ξέρω τι λέω, έχω πάρει κάτι κάτι κινέζικα από πάγκο με 15 ευρώ -καλά για ημέρα αλλά έσπασαν και τώρα είναι μονοκυάλι- και κάτι Vivitar από την NY με 8 δολλάρια, ο θεός να τα κάνει κυάλια, δεν είναι καν αχρωματικά. Όποιος θέλει να δει χρωματικά οπτικά και κόμμα στο κέντρο του πεδίου ας έρθει να δει μέσα από αυτά)

Οι εικόνες την ημέρα είναι πολύ εντυπωσιακές. Τα πρίσματα είναι BAK4 και το exit pupil των 5mm ολοστρόγγυλο. Δεν βλέπω την ώρα να τα δοκιμάσω βράδυ, πλάι πλάι με τα Skymaster. Αν είναι καλά αύριο παίρνω και άλλα 2 ζευγάρια, αν όχι είναι μια χαρά για τουρισμό, βουνό, θάλασσα κλπ. Χαμένα δεν πάνε με τίποτα.

Τέλος, από 28 Δεκεμβρίου στο Lidl θα υπάρχει πάλι το Bresser 70/700 σε υψαζιμουθιακή στήριξη. Θυμίζω πως στις μικρές αγγελίες μπορείτε να το βρείτε με ισημερινή και σε φθηνότερη τιμή πάντως.πλήρως επιστρωμένα με σχετικά περισσότερες αντανακλάσεις από τα Skymaster μου, αλλά πολύ-πολύ καλύτερα από τα διάφορα "ruby coated" που βρίσκεις σε αυτήν την τιμή. Το πεδίο είναι μεγάλο, 114m στα 1000m, πρέπει να είναι περίπου 6 μοίρες και πλέον. Έχουν μεγάλο eye relief, περιστροφικά παρεκτάματα που μετατρέπουν τα προσοφθάλμια από όρασης με γυαλιά σε χωρίς σε κλάσμα του δευτερολέπτου, τα προσοφθάλμια ευρυγώνια και με field stop στα 2.3mm. Οι εικόνες είναι τεράστιες σε σχέση με τα Skymaster (space walk οικονομικής θέσης)! Περιλαμβάνουν μαλακή αφρώδη θήκη, λουρί (με φαρδύ ιμάντα ανάρτησης) και πανάκι καθαρισμού. Τα δύο πρώτα είναι πολύ λειτουργικότερα από των Skymaster. Είναι θωρακισμένα με ένα ελαστικό με ισχυρότατες δυνάμεις συναφείας, κυριολεκτικά κολλάει στο χέρι (αλλά και όταν προσπαθείς να το βάλεις στην θήκη του και ίσως να κολλάει και η σκόνη πάνω του, όταν επαλειφθεί με τα λιπαρά οξέα των χεριών δεν θα είναι πρόβλημα). Τα καλύματα των αντικειμενικών και των προσοφθαλμίων είναι από το ίδιο υλικό και βγαίνουν κάπως δύσκολα (κολλάνε) αλλά μπαίνουν εύκολα. Το rainguard περνιέται μέσα από τον ιμάντα, αλλά των αντικειμενικών πρέπει να τα βάζεις στην τσέπη σου. Έχει υποδοχή τρίποδα που καλύπτεται από καλαίσθητο κάλυμμα.

Γενικά δεν δείχνει "κινεζιά" (ξέρω τι λέω, έχω πάρει κάτι κάτι κινέζικα από πάγκο με 15 ευρώ -καλά για ημέρα αλλά έσπασαν και τώρα είναι μονοκυάλι- και κάτι Vivitar από την NY με 8 δολλάρια, ο θεός να τα κάνει κυάλια, δεν είναι καν αχρωματικά. Όποιος θέλει να δει χρωματικά οπτικά και κόμμα στο κέντρο του πεδίου ας έρθει να δει μέσα από αυτά)

Οι εικόνες την ημέρα είναι πολύ εντυπωσιακές. Τα πρίσματα είναι BAK4 και το exit pupil των 5mm ολοστρόγγυλο. Δεν βλέπω την ώρα να τα δοκιμάσω βράδυ, πλάι πλάι με τα Skymaster. Αν είναι καλά αύριο παίρνω και άλλα 2 ζευγάρια, αν όχι είναι μια χαρά για τουρισμό, βουνό, θάλασσα κλπ. Χαμένα δεν πάνε με τίποτα.

Τέλος, από 28 Δεκεμβρίου υπάρχει πάλι το Bresser 70/700 σε υψαζιμουθιακή στήριξη. Θυμίζω πως στις μικρές αγγελίες μπορείτε να το βρείτε με ισημερινή και φθηνότερα πάντως.

Οὖτιν με κικλήσκουσι

My Optics

Δημοσιεύτηκε
θα τα παρω την Τριτη για αρχη αφου ειμαι και αρχαριος...ελπιζω ομως επιδη δεν θα παω εγω,αυτος ο φιλος του πατερα μου να μην παρει καμια ανοιχτη συσκευασια γιατι θα τρελαθο...
Δημοσιεύτηκε

Αυτή την στιγμή (5:40μμ) η Σελήνη & ο Δίας απέχουν περίπου 4 μοίρες. Τα είδα στο ίδιο οπτικό πεδίο με άνεση. Η εικόνα είναι καλή, δεν εντυπωσιάστηκα μόνο και μόνο επειδή τα 15x των Skymaster με έχουν κακομάθει. Δεν είδα αντανακλάσεις ή διπλά είδωλα, η άλως μόνο που φαίνεται με γυμνό οφθαλμό ήταν ορατή, ενώ κάτω από τον Δία είδα ένα αόρατο ακόμη αστέρι του Αιγόκερου. Το γεώφος επίσης ορατό με άνεση. Ο ουρανός ακόμη γαλανός και κανένα αστέρι εμφανές. Στα όρια του πεδίου η εικόνα γίνεται λιγότερο ευκρινής, γεγονός αναμενόμενο, αλλά δεν είδα κόμη. Τα φεγγάρια του Δία δεν φαίνονται ακόμη ούτε με τα Skymaster (απλώς ο δίσκος μοιάζει να έχει ένα κέρας άνω αριστερά).

Το ηλιοβασιλεμα ήταν ανώτερο των Skymaster λόγω ευρύτερου πεδίου. Τέλεια χρώματα.

Περισότερα την νύκτα, τώρα πάω για δουλειά...

Οὖτιν με κικλήσκουσι

My Optics

Δημοσιεύτηκε

3η και τελική διαπραγμάτευση. Κατόπιν τούτου πάρτε τα να δείτε μόνοι σας.

Μεσάνυκτα. Το φεγγάρι έχει δύσει, αλλά στις 6:00μμ, όταν ο ουρανός σκοτείνιασε κάπως, το είδα με μια μικρή αντανάκλαση που δεν με ενόχλησε, αλλά χωρίς διπλό είδωλο ή χρώμα. Τώρα οι στόχοι έδωσαν πλούσια αστρικά πεδία, με χορταστικό θέαμα στην ζώνη και το ξίφος του Ωρίωνα, σαφή χρωματική διάκριση στον Aldebaran, Beltegeuse, Rigel, Πολυεύκη & Κάστωρα και Άρη. Στο έξω 33% του πεδίου η εικόνα γίνεται ασαφής και χάνεται η εστίαση, φανόμενο ορατό στον πανέμορφο Σείριο, χωρίς εικόνα γλάρου. Το μεγάλο πεδίο επιτρέπει την αναγνώριση αστερισμών, μπόρεσα πχ να πηδήξω από αστέρα σε αστέρα της Κασσιόπης, κάτι που δεν καταφέρνω με τα Skymaster (όλο χάνω κάποιο αστέρι). Οι Πλειάδες είναι χάρμα: 6 καλλονές ανάμεσα σε δεκάδες κυρίες επί των τιμών που τις πλαισιώνουν. Οι Υάδες χωρούν ολόκληρες μέσα στο οπτικό πεδίο και το μάτι του Ταύρου τις οδηγεί φουσκωμένο από περηφάνια, ένας σωστός κόκκινος γίγαντας. Η Αλεπού και ο Λαγός, η Μικρή Άρκτος και άλλοι αστερισμοί, αόρατοι στην ολότητά τους με γυμνό μάτι, αναπτύσσονται μπροστά στα αχόρταγα μάτια μου με μεγαλοπρέπεια.

Με μια μικρή αλλαγή στην εστίαση διατρέχω τα μυριάδες εκνευριστικά χριστουγεννιάτικα φωτάκια τα οποία φέτος αγάπησα να μισώ και διαβάζω τις φωτεινές επιγραφές στο Πασαλιμάνι, σχεδόν 1000 μέτρα μακρύτερα.

Δουλεύνται άνετα με ένα χέρι και το περίβλημά τους ήδη έχασε την κολλώδη του υφή.

Συμπέτασμα;

θα μπορούσαν να λέγονται Meade, Bresser, Celestron ή Konus.

Λέγονται Rocktrail και για ένα μέτριο γεύμα σε ένα εστιατόριο σας ανοίγουν διάπλατα τα πετάσματα του νυκτερινού ουρανού.

Επειδή η αποτελεσματικότητά τους κάτω από το λουτρό των ηλιακών ακτίνων δεν είναι δυνατόν να αμφισβητηθεί, αδειάστε τα ράφια πριν τα αδειάσουν κυνηγοί για να αποδεκατίσουν τα πουλάκια... :cheesy:

Οὖτιν με κικλήσκουσι

My Optics

Δημοσιεύτηκε

Συμφωνω με τον φιλο Kkokoli..... καλοριζικα..!!

Και εγω τα πηρα και τα βρισκω θαυμασια.. Μ42, πλειαδες , διας ( δε μπορεσα να δω τα φεγγαρια του) σεληνη και πηρα με τη σειρα κασσιωπη...

Καθαρες εικονες και ολα αυτα.... με 20 ευρω!!!

Δημοσιεύτηκε
Τα πηρα κι εγω..... αντε να φυγουνε τα συννεφα να τα δοκιμασω....!
''''Δεν υπάρχει τίποτα πιο σημαντικό στη ζωή απο το να ανακαλύψεις το ακριβές σημείο,απο το οποίο πρέπει να παρατηρούνται και να κρίνονται όλα τα πράγματα,κι ύστερα να παραμείνεις σε αυτό το σημείο.''''

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης