Jump to content

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσιεύτηκε

Παίζοντας λίγο με την ΑΙ, ο τσατούλης μου έφτιαξε πραγματικά ενα πολύ ωραίο πίνακα. Ζητούμενο είναι τι είναι πιο σημαντικό κατά την επιλογή ενός τηλεσκοπίου. Αυτό είναι βέβαια ο εστιακός του λόγος f/ που σχετίζει την διάμετρο του τηλεσκοπίου (αντιστρόφως ανάλογη) με το μήκος του. Πρόκειται για ενα μέγεθος που δεν αλλάζει και ακολουθεί κάθε νέο τηλεσκόπιο. Προσοχή ιδιαίτερα με τα κατοπτρικά καθώς περιορίζουν σημαντικά το διάφραγμα (-20, -30%) λόγω του δευτερεύοντως κατόπτρου Και δεν νομίζω να το μετράνε οι κατασκευαστές. Μας ενδιαφέρει η διάμετρος. Τα refractors προφανώς δεν έχουν τέτοιο ζήτημα. 

Επίσης ενα τηλεσκόπιο f7 για παράδειγμα δεν σημαίνει πως δεν μπορεί να δει πλανήτες ή νεφελώματα, ίσα ίσα μπορεί με τα κατάλληλα οφθαλμοσκόπια. Το διάφραγμα του τηλεσκοπίου ορίζει και την μεγέθυνση του αντικειμένου όμως αντίστοιχα αυξάνει και τις απαιτήσεις (βάρος, κόστος, τρίποδο, στήριξη κλπ) δεν γίνεται διαφορετικά. Επομένως πρέπει να υπάρξει ενας συμβιβασμός με την φορητότητα. 

Προσωπικά έχω επιλέξει ενα ωραιότατο refractor 95/580 f/6.1 για φορητότητα. Αυτά, ελπίζω να βοήθησα

dc7f600a-c6b2-4ea5-a8f0-0f4e641203d3.png

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης