alepohori Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 19, 2007 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 19, 2007 Πριν λίγο καιρό είπα να βουτήξω για τα καλά στον πανέμορφο αστρικό ωκεανό,που περιβάλλει τον Τοξότη και τον Σκορπιό.Με τον 8Χ50 και την Uranometria είχα την πεποίθηση ότι μπορούσα να βγάλω άκρη εκεί μέσα! Έτσι άρχισα να ψάχνω για εκείνα τα πολυάριθμα πλανητικά νεφελωματάκια που κρύβονται στην περιοχή αυτή και που τα ονόματά τους έχουν το πρόθεμα "PN G".Θα ήθελα λοιπόν να περιγράψω το πολύ όμορφο κυνήγι αυτών των πλανητικών,για τα οποία ακόμα και η Uranometria τα περιγράφει σαν "Almost stellar" (σχεδόν αστρικά!!!!) Το πρώτο μου πλανητικό δε θα μπορούσε να είναι διασκεδαστικότερο από το PN G342,1+27.5. Είναι στον Ζυγό.Θα το πρότεινα σε κάποιον που δεν έχει ξαναδεί αμυδρά πλανητικά,αφού είναι αρκετά εύκολο και φωτεινό.Χωρίς φίλτρο ΟΙΙΙ μοιάζει σαν αστεράκι,τοοποίο μάλιστα έχει δίπλα του ένα αστεράκι όμοιου σχεδόν μεγέθους. Τοποθετώντας όμως το ΟΙΙΙ πάνω από το προσοφθάλμιο,συμβαίνει αυτό το οποίο εμένα με διασκεδάζει πολύ: Το αστεράκι χάνει σε φωτεινότητα και το πλανητικό κερδίζει! Εκεί που χωρίς φίλτρο βλέπεις μια υποψία αστεριού,με το φίλτρο,τσουπ, παίρνει τα πάνω του!!! Προσοφθάλμιο Konig 12mm Το επόμενο ήταν το PN G2.2-2.7. Το πλανητικό αυτό (στον Τοξότη)ήταν η αφορμή να δω αντικείμενα που δεν είχα ξαναδεί. Ανοιχτό σμήνος NGC6520 μαζί με σκοτεινό νεφέλωμα 5ου βαθμού( μαύρο-κατράμι!!) B86.Ένα πραγματικό θέαμα.Μην το χάσετε!! Λίγο παρακάτω το σφαιρωτό ESO456-38 μεγέθους 9,9v,το πρώτο σφαιρωτό που είδα με πλάγια όραση.Αστροάλματα και τσουπ!! το νεφελωματάκι που ψάχναμε,μεγέθους 12,4v.Πάλι έπαιξα με το ΟΙΙΙ,πάλι τα ίδια παιχνίδια έκανε!!Προσοφθάλμιο Konig 12mm Σειρά είχε το PN G3.7-4.6.Πάλι πέρασα από σκοτεινό νεφέλωμα.Ήταν το Β90 5ου βαθμού και αυτό(πολύ μεγάλο κοντράστ, κατάμαυρο).Αυτό το πλανητικό με δυσκόλεψε περισσότερο από όλα (μέγεθος13,2v),αλλά το ΟΙΙΙ έκανε την δουλειά του,και εγώ το παιχνίδι μου!Προσοφθάλμιο Konig 12mm Το αγαπημένο μου:PN G14.6-4.3.Πάνω από το Μ25.Πολυ αμυδρό για το 8"(μέγεθος 13,3v) ,αλλά είναι το αγαπημένο μου γιατί έχει αστεράκι δίπλα του και έπαιζα μαζί του με το ΟΙΙΙ πολλή ώρα.Προσοφθάλμιο Konig 12mm. Επόμενο το PN G3.2-6.2.Πολύ δύσκολο,πολύ ωραίο,τα ίδια παιχνίδια με το ΟΙΙΙ.Μέγεθος 13.0 photo.Προσοφθάλμιο Nagler 7mm Και τέλος το πλανητικό-αίνιγμα: PN G7.0-6.8 Χωρίς φίλτρο,φαινόταν ένα πολύ αμυδρό αστεράκι.Σκέφτηκα "πλανητικό νεφέλωμα και φαίνεται αστέρι με ευθεία όραση και με πλάγια όραση......περίεργο" Βάζω το ΟΙΙΙ και έβλεπα ένα πολύ αμυδρό αστεράκι,αλλά δέκατα του δευτερολέπτου της μοίρας δεξιότερα!!! "Τι έγινε ρε παιδιά!!!!!!!!!!!" Βγάζω το φίλτρο,ξαναβγήκε το πρώτο αστεράκι,αλλά χάθηκε το δεύτερο!!!! Μετά από αρκετή ώρα σκληρής προσπάθειας,σκέφτηκα να δω το "Deep Sky Field Guide". Έλεγε :"Mag 12.5 star on N edge" δηλαδή " αστέρι 12,5 μεγέθους στην Βόρεια άκρη του νεφελώματος!!!!!!!! Πές το χρυσόστομε!!!!! Το κυνήγι των αμυδρών πλανητικών είναι πολύ διασκεδαστικό και κατα την γνώμη μου,απαιτούνται τα παρακάτω:1) Ερευνητής 8Χ50 με ακριβέστατη ευθυγράμμιση με τον οπτικό άξονα του τηλεσκοπίου.2)Uranometria τουλάχιστον!!! Τα ακριβή αστροάλματα είναι απαραίτητα για να φτάσουμε σε πλανητικό το οποίο δε διαφέρει καθόλου από τα πολλά αστεράκια που το περιβάλλουν.Η δοκιμή με το ΟΙΙΙ θα πρέπει να γίνεται όταν είμαστε σχεδόν σίγουροι,ότι το πλανητικό που ψάχνουμε είναι μέσα στο πεδίο μας. Απαιτείται υπομονή και θα ανταμοιφθείτε!!!! Δημήτρης Καπετανάκης CGCG108-138: Mag 15.5v, να τ'αφήσω; Πολλά τα mag Άρη! Το flickr μου
ΙΑΝΟΣ Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 19, 2007 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 19, 2007 Δημήτρη εξαιρετική παρουσίαση! Είναι πραγματικά απίστευτο ότι έχεις καταφέρει μέσα σε τόσο λίγο χρόνο τέτοια πρόοδο στην παρατήρηση.Να είσαι πάντα καλά και να συνεχίσεις στους ίδιους ρυθμούς! Φιλικά, Θανάσης The stars that have most glory, have no rest.www.spartastronomy.gr
giorgosgr Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 19, 2007 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 19, 2007 Μπράβο Δημήτρη Πολύ καλές και δύσκολες παρατηρήσεις! Συνέχισε γερά! Facebook Giorgos'' videoastronomy page https://www.facebook.com/videoastronomy/
Κατερινα Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 19, 2007 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 19, 2007 Τα είπαν όλα οι Mar-men 108 και 109 Εγώ επιπλέον θέλω να ευχαριστήσω για τα "κεράσματα". Καλή συνέχεια
Kefalas George Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 20, 2007 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 20, 2007 Δημητρη μπραβο σου! Απο ποια περιοχη εκανες την αναζητηση? Περιμενω να σχολασει ο ουρανος να συναντησω τα αστρα...
alepohori Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 20, 2007 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 20, 2007 Δημητρη μπραβο σου! Απο ποια περιοχη εκανες την αναζητηση? PN G342,1+27.5 , PN G2.2-2.7 , NGC6520 , B86 , ESO456-38 , PN G3.7-4.6 , Β90 ,από Πάρνωνα. PN G14.6-4.3 , PN G3.2-6.2, PN G7.0-6.8 ,από Αλεποχώρι. Σας ευχαριστώ όλους. Κατερίνα,έπεται συνέχεια στις αφιερώσεις!! Τώρα που "ζεστάθηκα"με τα πλανητικά,λέω να δοκιμάσω τα πιο δύσκολα,μεγέθους 13,5v και ίσως παραπάνω...Για την ώρα,έχω πρόγραμμα για Κύκνο και για Βέλος.Θα επανέλθω! Δημήτρης Καπετανάκης CGCG108-138: Mag 15.5v, να τ'αφήσω; Πολλά τα mag Άρη! Το flickr μου
ΠΑΠΑΣΩΤΗΡΙΟΥ ΛΕΩΝ Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 20, 2007 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 20, 2007 Αμα συνεχισεις ετσι,βλεπω αντι για νεο διαστημικο τηλεσκοπιο να στελνουν εσενα στο διαστημα.Ειμαι περιεργος,αν δεν ξημερωνε ποσες ωρες θα παρατηρουσες.Εισαι το καλυτερο παραδειγμα για οποιον νεο σκεφτεται να ασχοληθει με την παρατηρηση. Η αστρονομια μας βοηθαει να κοιταμε ψηλα. www.astrotheory.gr
alepohori Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 23, 2007 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 23, 2007 Αμα συνεχισεις ετσι,βλεπω αντι για νεο διαστημικο τηλεσκοπιο να στελνουν εσενα στο διαστημα.Ειμαι περιεργος,αν δεν ξημερωνε ποσες ωρες θα παρατηρουσες.Εισαι το καλυτερο παραδειγμα για οποιον νεο σκεφτεται να ασχοληθει με την παρατηρηση. Λεωνίδα,με μάτιασες! Στην Δίρφυ την Παρασκευή,δε μπορούσα να πάρω τα πόδια μου! Κάτι πηγε να γίνει Σάββατο βράδυ,αλλά λίγα πράγματα.Είχε και εκείνο τον αέρα... Δημήτρης Καπετανάκης CGCG108-138: Mag 15.5v, να τ'αφήσω; Πολλά τα mag Άρη! Το flickr μου
Κατερινα Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 23, 2007 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 23, 2007 Ούτε το Σάββατο το βράδυ μπορούσες να πάρεις τα πόδια σου... Ήταν κι αυτή η κουραστική ανάβαση που έκανες στο... Ξηροβούνι το Σάββατο το πρωί...Και σου λεγε ο Λεωνίδας να πάτε θάλασσα για να είστε ξεκούραστοι, αλλά τίποτα εσύ!Αλπινισμός - Αστρονομική παρατήρηση : 1-0
alepohori Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 23, 2007 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 23, 2007 Είδες Κατερίνα; Έπρεπε να ακούσω τον Λεωνίδα τελικά! Δημήτρης Καπετανάκης CGCG108-138: Mag 15.5v, να τ'αφήσω; Πολλά τα mag Άρη! Το flickr μου
Adam Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 23, 2007 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 23, 2007 Σοφός ο Λέων. Να δούμε τί θα κάνει εκεί κάτω με τους....Παπούα Φιλικά Νίκος ΛαμπρίδηςEppur, si muoveGalileo Galilei (1564-1642)
ΠΑΠΑΣΩΤΗΡΙΟΥ ΛΕΩΝ Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 23, 2007 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 23, 2007 Eιναι γνωστο οτι οι ημερισιες δραστηριοτητες επιρεαζουν τις νυχτερινες παρατηρησεις. Η αστρονομια μας βοηθαει να κοιταμε ψηλα. www.astrotheory.gr
alepohori Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 25, 2007 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 25, 2007 Ανοιχτό σμήνος NGC6520 μαζί με σκοτεινό νεφέλωμα 5ου βαθμού( μαύρο-κατράμι!!) B86.Ένα πραγματικό θέαμα.Μην το χάσετε!! Λίγο παρακάτω το σφαιρωτό ESO456-38 μεγέθους 9,9v,το πρώτο σφαιρωτό που είδα με πλάγια όραση. Βρήκα φωτογραφία του παραπάνω θαύματος!! Δείχνω και το σφαιρωτό ESO. Πάντως η θέα από το τηλεσκόπιο ήταν πολύ καλύτερη.Αν χρησιμοποιηθεί και μεγαλύτερο τηλεσκόπιο από το δικό μου,τότε θα είναι χάρμα οφθαλμών!! Δημήτρης Καπετανάκης CGCG108-138: Mag 15.5v, να τ'αφήσω; Πολλά τα mag Άρη! Το flickr μου
alepohori Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 10, 2009 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 10, 2009 Μια που η συννεφιά μάλλον θα μας έχει για αρκετά ακόμα μακριά από τα τηελσκόπιά μας, κοιτάω να σημπληρώσω τις λίστες μου με νέους στόχους. Μου έχουν λείψει τα πλανητικά και έπεσε στην αντίληψή μου το παρακάτω: Είναι το PN G65.0-27.3 ή αλλιώς Pease 1. Βρίσκεται μόλις 0,6' βορειοανατολικά του κέντρου του Μ15 στον Πήγασο. Βολευτείτε σε καρέκλα και δείτε δεδομένα: Διάμετρος 1" !!! Μέγεθος 14,9photo - 15,5visual !!!! Ακόμα και η μετριοπαθής Uranometria προτείνει την παρακάτω φωτογραφία του Hubble σαν βοήθημα για τον εντοπισμό του, που μάλιστα το χαρακτηρίζει σαν "very small planetary"!!! Είναι εντυπωσιακή η έλλειψη του χαρακτηρισμού "extremely small"... Πιστεύω ακράδαντα ότι είναι μέσα στα όρια ερασιτεχνικών τηλεσκοπίων, δεδομένου ότι το "απαισιόδοξο" "Astronomy Now" κάνει λόγο για θέαση με 18 ίντσες. Αν είχα (πολύ) μεγαλύτερο τηλεσκόπιο, θα αντλούσα τεράστια ικανοποίηση από την θέαση ενός αντικειμένου, που ακόμα και στη φωτογραφία του Hubble δεν φαίνεται με την πρώτη ματιά. Συμφωνείτε κάτοχοι θηρίων; Δημήτρης Καπετανάκης CGCG108-138: Mag 15.5v, να τ'αφήσω; Πολλά τα mag Άρη! Το flickr μου
geonik Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 10, 2009 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 10, 2009 Πιστεύω ακράδαντα ότι είναι μέσα στα όρια ερασιτεχνικών τηλεσκοπίων, δεδομένου ότι το "απαισιόδοξο" "Astronomy Now" κάνει λόγο για θέαση με 18 ίντσες. Αν είχα (πολύ) μεγαλύτερο τηλεσκόπιο, θα αντλούσα τεράστια ικανοποίηση από την θέαση ενός αντικειμένου, που ακόμα και στη φωτογραφία του Hubble δεν φαίνεται με την πρώτη ματιά. Συμφωνείτε κάτοχοι θηρίων;Δημήτρη το έχω προσπαθήσει χωρίς επιτυχία με το 12" και τώρα είναι μεσα στους στόχους μου με το 20".Τώρα είναι αργά για να το προσπαθήσεις πρέπει να περιμένουμε τον επόμενο αύγουστο στον πάρνωνα αργά το βράδυ ή το φθινόπωρο απο το κρυονέρι, για όποιον ενδιαφέρεται έχω μια σελίδα εδώ με αναλυτικές πληροφορίες πώς θα μπορέσει να το εντοπίσει. Οι αναφορές μιλάνε ότι χρειάζεται τηλεσκόπιο >= 12" και φίλτρο ΟΙΙΙ.Καλή τύχη σε όποιον το προσπαθήσει και περιμένουμε τα αποτελέσματα.Γιώργος Νικολιδάκης Γιώργος Νικολιδάκης Μέλος ΕΑΕ.We count the time scale and analyze the creation mechanisms, trying to catch in mind the invisible.http://geonik.homeip.nethttp://astronomia.org.gr
alepohori Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 10, 2009 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 10, 2009 Πόση μεγέθυνση είχες στο 12"; Δημήτρης Καπετανάκης CGCG108-138: Mag 15.5v, να τ'αφήσω; Πολλά τα mag Άρη! Το flickr μου
geonik Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 10, 2009 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 10, 2009 Μεγένθυση είχα 258 φορές.Και απο ότι θυμάμαι, γιατί πάνε χρόνια τώρα, δεν επέμενα και πολύ γιατί δεν το έψαχνα με βάση τους αναλυτικούς χάρτες που έχω τώρα.Θέλει μεθοδολογία και υπομονή..... Γιώργος Νικολιδάκης Μέλος ΕΑΕ.We count the time scale and analyze the creation mechanisms, trying to catch in mind the invisible.http://geonik.homeip.nethttp://astronomia.org.gr
Μανούσος Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 11, 2009 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 11, 2009 Δημήτρη για 12'' νομίζω ότι είναι λίγο δύσκολο να μπορείς να το δεις. Θυμάμαι ότι είχα κάνει μέτρηση χωρίς φίλτρο και μπορούσα να διακρίνω μέχρι 15,4mag αστέρες γύρω από το M57 με 250Χ σε υψόμετρο 800 μέτρων. Εκτός και αν βρίσκεσαι σε υψόμετρο 1500 μέτρα. Ακόμη δε θα ξεχάσω την 1η Παγκρήτια συνάντηση στο Σκίνακα σε υψόμετρο 1500 μέτρων με τέλειες συνθήκες διαύγειας που είχα παρατηρήσει γαλαξία 15,6mag. Φιλικά -- Μανούσος ΔημήτρηςΟι κατασκευές μου:https://www.astrovox.gr/forum/viewtopic.php?t=22270https://www.astrovox.gr/forum/viewtopic.php?t=17643https://www.astrovox.gr/forum/viewtopic.php?t=19201
planetman Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 12, 2009 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 12, 2009 Παιδιά, ο στόχος αυτός είναι πολύ δύσκολος. Εκτός του ότι είναι εξαιρετικά αμυδρός μέσα σε ένα πολύ φωτεινό σμήνος από αστέρια, είναι επίσης 1 δευτερόλεπτο! Με το 20ιντσο κάτι μπορεί να γίνει αλλά εμείς οι υπόλοιποι καλύτερα να πάμε για βρούβες! ΠΛΑΝΗΤΑΡΙΟ ΚΡΗΤΗΣ - το κινητό πλανητάριο
alepohori Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 27, 2022 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 27, 2022 Ρε παιδιά έχει δει κανείς το PN G 2.1-2.2 στον Τοξότη, 14φεύγα mag; Το πάλευα πάνω από 2 ώρες προχθές και μου ξέφυγε. Γενικά ασχολείται κανείς με αστρικά πλανητικά; Δημήτρης Καπετανάκης CGCG108-138: Mag 15.5v, να τ'αφήσω; Πολλά τα mag Άρη! Το flickr μου
HOMO Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 28, 2022 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 28, 2022 Α ρε Δημήτρη που μας ταξιδεύεις...; Πίσω στο 2013 έκανα ένα τουρ στα πλανητικά του Τοξότη με το 10ιντσο. Είχα 5αρι nagler με κουμπωμένο Oiii δλδ μεγέθυνση 240Χ. Σίγουρα το προσπάθησα αλλά μέσα στα πυκνά πεδία του Τοξότη μου ήταν αδύνατον να το βρω. Επίσης αυτά τα τόσο αμυδρά πλανητικά είναι σχεδόν σημειακά και δεν έχουν αυτη τη στιλπνότητα των αστρων. Δε βλέπεις υφές ή δομές οπότε καταντούν μονότονα. Δεν κάνουν ούτε blinking. Είναι πιο πολύ ασκήσεις εντοπισμού. Φυσικά αν είχα ένα 20ιντσο και πάνω και ήμουν σε καμιά έρημο ναι .........θα το απολάμβανα διαφορετικά. Ο ΣΚΥΛΟΣ ΤΩΝ ΑΣΤΡΩΝ
alepohori Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 28, 2022 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 28, 2022 Γειά σου Θανάση! Έχει να κάνει αποκλειστικά με το τι περιμένει ή θέλει να εισπράξει κάποιος από αυτά που παρατηρεί. Για μένα είναι καθαρά βιωματικό. Τα έχουμε ξαναπεί και παλιά, δεν είναι φωτογραφία να τη δείξεις. Τα αστρικά πλανητικά δεν προσφέρουν δομή, ούτε λεπτομέρειες, αλλά πώς να το κάνουμε• όταν αναγνωρίζεις ένα "αστέρι" διαμέτρου 3" μέσα στον ωκεανό του Τοξότη, που απλά δεν σβήνει με το OIII όταν το περνάς μπροστά από το προσοφθάλμιο, ε, σου αφήνει ένα χαμόγελο μέχρι τα αφτιά. 1 Δημήτρης Καπετανάκης CGCG108-138: Mag 15.5v, να τ'αφήσω; Πολλά τα mag Άρη! Το flickr μου
HOMO Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 29, 2022 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 29, 2022 Εμένα στον Τοξότη μου άρεσε το αρκετά μεγάλο κι εύκολο NGC 6818 και το δύσκολο Henize 3 - 1716 το οποίο έχει ένα αστέρι συνοδο και μοιαζει σαν διπλό άστρο. Για τους νεότερους φίλους ας κατεβάσουν τον κατάλογο με πολλά ωραία πλανητικά νεφελώματα και απομεινάρια καινοφανών. http://www.faintfuzzies.com/Files/PlanetaryNebula v2.pdf 2 Ο ΣΚΥΛΟΣ ΤΩΝ ΑΣΤΡΩΝ
fotispigi Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 28, 2022 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 28, 2022 για τα πλανητικα, καλυτερο ειναι το ΟIII η το UHC? Γιατι εχω ενα uhc και μου τα μπλεδιζει τα πλανητικα, δεν βλεπω χρωματα...
alepohori Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 28, 2022 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 28, 2022 (επεξεργάστηκε) 3 hours ago, fotispigi said: για τα πλανητικα, καλυτερο ειναι το ΟIII η το UHC? Γιατι εχω ενα uhc και μου τα μπλεδιζει τα πλανητικα, δεν Τα φίλτρα για την οπτική παρατήρηση αποσκοπούν στην αύξηση της αντίθεσης του νεφελώματος έναντι του υποβάθρου. Δεν θα δεις ποτέ τα χρώματα των αστροφωτογραφιών με το μάτι. Εκείνο που ενδιαφέρει είναι ποια μήκη κύματος αφήνει το φίλτρο να περνούν, ποια όχι και σε τι βαθμό. Το OIII γενικά κόβει πολύ αλλά είναι μονόδρομος για αστρικά πλανητικά. Το UHC κόβει λιγότερο. Ποιο εχεις; Το επεξεργάστηκε Ιούλιος 28, 2022 ο alepohori Δημήτρης Καπετανάκης CGCG108-138: Mag 15.5v, να τ'αφήσω; Πολλά τα mag Άρη! Το flickr μου
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣυνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα