Μιχάλης Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 19, 2008 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 19, 2008 λοιπον μετα απο καιρο επιτελους βρηκα λιγο χρονο να αρχισω παλι τις παρατηρησεις μου!!!επειδη εως τωρα δν εχω αγορασει καποια προσθετα προσοφθαλμια θα ηθελα την αποψη σας,για ενα ποιοτικο προσοφθαλμιο για παρατηρηση βαθεως ουρανου κυριως... stargazeshots.com
filiatra Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 19, 2008 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 19, 2008 Αν αντέχεις οικονομικά πάρε τον 12mm nagler. Με εκτίμηση Παναγιώτης Φωτεινέας
Μιχάλης Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 19, 2008 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 19, 2008 ποσο περιπου? stargazeshots.com
planetman Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 19, 2008 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 19, 2008 Από Ελλάδα υπολόγιζε γύρω στο 400άρι. ΠΛΑΝΗΤΑΡΙΟ ΚΡΗΤΗΣ - το κινητό πλανητάριο
Μιχάλης Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 19, 2008 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 19, 2008 η τιμη του δν ειναι τοσο προβλημα,αφου σχεδιαζω τις αγορες μου ετσι ωστε να γινονται ειτε χρηστουγεννα ειτε καλοκαιρια(τοτε μονο το πορτοφολι μου ειναι γεματο!)αλλα με 400 ευρω θα μπορουσα να αγορασω πχ τον hyperion ζουμ και εναν barlow... επισης θα χρειαστω και εναν barlow πιθανοτατα της televue...οποτε μου φενεται οτι ξεφυγαααααααααααααααααααααα απο το θεμα τιμης αρκετα... stargazeshots.com
filiatra Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 19, 2008 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 19, 2008 Ασε τους ζουμ στην άκρη.Σίγουρα έχουν πλεονεκτήματα όπως η ευκολία αλλά δεν είναι καθαρόαιμα για βαθύ ουρανό.Για πιο οικονομικά μπορείς να πάρεις έναν Vixen LVW 22mm 177 ευρώ κ τον 2Χ μπάρλοου που σκέφτεσαι κ έχεις καθαρίσει για αρχή χαμηλή κ μεσαία μεγέθυνση.Αργότερα παίρνεις κ έναν 16mm κ είσαι κομπλέ. Με εκτίμηση Παναγιώτης Φωτεινέας
Στέφανος Σοφολόγης Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 19, 2008 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 19, 2008 Πραγματικά, για τον βαθύ ουρανό κορυφαίοι φακοί είναι οι Tele Vue Nagler και οι Pentax XW. Όχι τυχαία, καθώς συγκεντρώνουν μερικά πολύ σημαντικά πλεονεκτήματα: -Μέγιστη διαφάνεια ή αλλιώς φωτεινότητα (>95%), που επιτυγχάνεται με τις καλύτερες δυνατές αντιανακλαστικές επιστρώσεις που υπάρχουν.-Μέγιστο κοντράστ, που οφείλεται και στις επιστρώσεις αλλά και στην προσεκτική λείανση των οπτικών στοιχείων (για ελαχιστοποίηση της σκέδασης του φωτός μέσα στο φακό.)-Οξύτητα σε όλο το οπτικό πεδίο.-Μεγάλο οπτικό πεδίο (υπερτερούν λίγο οι Nagler)-Άνεση στην παρατήρηση δηλ. άνετο eye-relief (υπερτερούν αισθητά οι Pentax XW)Εξαιρετικοί είναι και οι Vixen LVW. Έχουν και αυτοί μεγάλο οπτικό πεδίο και μεγάλο eye-relief, καθώς και πολύ καλές επιστρώσεις. "Πως να σωπάσω μέσα μου την ομορφιά του κόσμου; ..." Κώστας Κινδύνης "Με το λύχνο του άστρου στους ουρανούς εβγήκα, στο αγιάζι των λειμώνων, στη μόνη ακτή του κόσμου..." Οδυσσέας Ελύτης www.a-polaris.org
alepohori Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 20, 2008 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 20, 2008 Εγώ εξακολουθώ να προτείνω την εναλλακτική πρόταση που ακούει στο όνομα WO UWAN. Δημήτρης Καπετανάκης CGCG108-138: Mag 15.5v, να τ'αφήσω; Πολλά τα mag Άρη! Το flickr μου
Μανούσος Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 20, 2008 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 20, 2008 Nagler T5 16mm 1.25''. Φιλικά -- Μανούσος ΔημήτρηςΟι κατασκευές μου:https://www.astrovox.gr/forum/viewtopic.php?t=22270https://www.astrovox.gr/forum/viewtopic.php?t=17643https://www.astrovox.gr/forum/viewtopic.php?t=19201
dyonik Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 20, 2008 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 20, 2008 Καλησπέρα σε όλους. Μετά από τρεις παρατηρήσεις με το ETX-70 και τα προσοφθάλμια Panoptic 24 mm , Pentax SMC-XW 20mm και Nagler 16mm (και barlow ultima x2) τα καλύτερα είδωλα ήταν αυτά με τον pentax.Αν έπρεπε λοιπόν να πάρω ένα μόνο προσοφθάλμιο αυτό θα ήταν Pentax SMC-XW 20mm . ΦιλικάΝίκος.
Μιχάλης Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 20, 2008 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 20, 2008 και απο τιμη δειχνουν να εχουν πολυ καλη!τελικα μαλλον θα καταληξω σε αυτα αφου το ψαξω λιγο περισσοτερο!σε αυτο βεβαια μετρησε αρκετα και η αποψη του κ.σοφολογη! stargazeshots.com
Laskos Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 20, 2008 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 20, 2008 η τιμη του δν ειναι τοσο προβλημα,αφου σχεδιαζω τις αγορες μου ετσι ωστε να γινονται ειτε χρηστουγεννα ειτε καλοκαιρια(τοτε μονο το πορτοφολι μου ειναι γεματο!)αλλα με 400 ευρω θα μπορουσα να αγορασω πχ τον hyperion ζουμ και εναν barlow... Λαμβανοντας υποψη την ηλικια σου και τα οικονομικα σου, αλλα επισης και το γεγονος οτι εχεις μονο ενα 8αρι ντομπ, και αποτι βλεπω στο προφιλ σου εχεις δει μονο μεσα απο φθηνα προσοφθαλια, δεν θα προτεινα σε καμια περιπτωση την αγορα ενος και μονο κορυφαιου φακου.Αυτο που χρειαζεσαι με αυτα τα λεφτα να παρεις, ειναι μια καλη συλογη απο 2-3 καλα, αλλα οχι κορυφαια προσοφθαλμια...Να προτεινω?Για μεγαλο πεδιο αυτον:http://www.optcorp.com/product.aspx?pid=30-719-726-8429Και ολη φυσικα η σειρα ειναι ενδιαφερουσα...Για μεσαια μεγεθυνση θα ελεγα οτι ο Hyperion 24mm που εχω και εγω ειναι οτι πρεπει. Ο ζουμ στα ματια μου καταργησε την αναγκη για φακους απο 8 εως 24mm που πιανει,Και για πολυ μεγαλες μεγενθυσεις θελεις ενα μπαρλου σε συνδιασμο με τον Hyperion zoom.Εγω σαν πολυ καλο προτεινω αυτον εδω:http://www.optcorp.com/product.aspx?pid=30-114-115-186 Τωρα που το προσεξα, οι τιμες των παραπανω βγαινουν ακριβως στα 400 ευρω.αλλα με 400 ευρω θα μπορουσα να αγορασω πχ τον hyperion ζουμ και εναν barlow... Με 400 ευρω αγοραζεις περισσοτερα απο αυτα...
B.D. Foxmoor Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 21, 2008 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 21, 2008 Εγώ εξακολουθώ να προτείνω την εναλλακτική πρόταση που ακούει στο όνομα WO UWAN. Δημήτρη σε ποιόν συγκεκριμένα αναφέρεσαι;Ψάχνω και εγώ κάποιο καλό για DSO. Άγγελος Μακρής www.aggelosmakris.comwww.facebook.com/aggelosmakrisnightscapeswww.instagram.com/aggelos_makris
alepohori Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 21, 2008 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 21, 2008 Εγώ εξακολουθώ να προτείνω την εναλλακτική πρόταση που ακούει στο όνομα WO UWAN. Δημήτρη σε ποιόν συγκεκριμένα αναφέρεσαι;Ψάχνω και εγώ κάποιο καλό για DSO.Εννοώ τον William Optics UWAN 7mm.Τον έχω δοκιμάσει με τον Nagler T6 7mm,σε αποχρωματικό William Optics. Δημήτρης Καπετανάκης CGCG108-138: Mag 15.5v, να τ'αφήσω; Πολλά τα mag Άρη! Το flickr μου
Μανούσος Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 21, 2008 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 21, 2008 Εγώ εξακολουθώ να προτείνω την εναλλακτική πρόταση που ακούει στο όνομα WO UWAN. Δημήτρη σε ποιόν συγκεκριμένα αναφέρεσαι;Ψάχνω και εγώ κάποιο καλό για DSO.Εννοώ τον William Optics UWAN 7mm.Τον έχω δοκιμάσει με τον Nagler T6 7mm' date='σε αποχρωματικό William Optics.[/quote'] Δημήτρη κι εγώ σκεφτόμουν για τους UWAN, όμως με προβλημάτισε το γεγονός ότι σε γρήγορα τηλεσκόπια δεν αποδίδει και τόσο καλά. Θέλω να καταλήξω ότι ναι μεν είναι πολύ καλά προσοφθάλμια για την τιμή τους αλλά αν ο φίλος μας αποφασίσει να πάρει αργότερα ένα ποιό γρήγορο τηλεσκόπιο ίσως να χρειαστεί να αλλάξει και να πάει σε Nagler ή Pentax. Οπότε δεν είναι καλύτερα να πάρει από τώρα ένας από αυτούς; Φιλικά -- Μανούσος ΔημήτρηςΟι κατασκευές μου:https://www.astrovox.gr/forum/viewtopic.php?t=22270https://www.astrovox.gr/forum/viewtopic.php?t=17643https://www.astrovox.gr/forum/viewtopic.php?t=19201
nickthegreek13_7 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 21, 2008 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 21, 2008 Προσιτό,καλό και άνετο στην παρατήρηση προσοφθάλμιο, πιστεύω είναι ο 22αρης Vixen LVW. Άψογο για Deep Sky καταστάσεις, χωρίς να το χρυσοπληρώσεις.
Δημήτρης Τσακαλής Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 23, 2008 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 23, 2008 Τελικά για deepsky παρατήρηση πρέπει να διαλέξουμε μεταξύκατασκευαστών ή εστιακής απόστασής ;Γιατί έχουν αναφερθεί 3 -4 μάρκες, αλλά και από 13 - 22 mm ΦιλικάΔημήτρης CELESTRON Dob www.medicalmarket.gr
Στέφανος Σοφολόγης Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 23, 2008 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 23, 2008 Δημήτρη, και με τα δύο κριτήρια προφανώς. Η εστιακή απόσταση επιλέγεται ανάλογα με την επιθυμητή μεγέθυνση. Πιό μεγάλους προσοφθάλμιους φακούς θα χρειαστούν π.χ. τα μεγάλα νεφελώματα και πιο μικρούς οι μικροί γαλαξίες ή τα πλανητικά νεφελώματα. Αν έπρεπε να διαλέξω ένα μόνο εστιακό μήκος, θα διάλεγα εκείνο που θα καδράριζε πιό όμορφα το Μ13 με τα δύο αστεράκια που το πλαισιώνουν! "Πως να σωπάσω μέσα μου την ομορφιά του κόσμου; ..." Κώστας Κινδύνης "Με το λύχνο του άστρου στους ουρανούς εβγήκα, στο αγιάζι των λειμώνων, στη μόνη ακτή του κόσμου..." Οδυσσέας Ελύτης www.a-polaris.org
vag_stephanou Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 23, 2008 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 23, 2008 Το οποίο τι πεδίο απαιτεί περίπου;
Στέφανος Σοφολόγης Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 23, 2008 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 23, 2008 Περίπου 45' της μοίρας με λίγη «χάρη» γύρω από τα δυό αστεράκια. Για ένα τηλεσκόπιο σαν το δικό μου που έχει εστιακή απόσταση 1200mm αυτό σημαίνει ένα field stop περίπου 16mm. Όσο περίπου έχει ένας Nagler 11~12mm, ή ένας Pentax ΧW 14mm. "Πως να σωπάσω μέσα μου την ομορφιά του κόσμου; ..." Κώστας Κινδύνης "Με το λύχνο του άστρου στους ουρανούς εβγήκα, στο αγιάζι των λειμώνων, στη μόνη ακτή του κόσμου..." Οδυσσέας Ελύτης www.a-polaris.org
DistalPsalm Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 22, 2009 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 22, 2009 για να μην ανοίγω νέο τόπικ επαναφέρω αυτό.και συνεχίζω από κει που έμεινε κάπου ...ένα χρόνο πριν! Λοιπόν, τέρμα τα ψέμματα. Ξεκινά η άδεια και ήρθε η ώρα για ένα νέο προσοφθάλμιο (που ίσως ύστερα από τα 2 στάνταρ SW του dob 8", ιδίως το επιεικώς μέτριο 10άρι, μου αναδείξει ένα νέο ...τηλεσκόπιο). Στόχος είναι η καθαρή με υψηλό contrast εικόνα σε DSO, με πεδίο >65 αλλά και χρήση σε πλανητική.Χρήματα: έως 190 ευρώ Ανάμεσα σε άλλα κοιτούσα το 16άρι uwan της William Optics και τoυς Hyperion, ωστόσο και για τα δυο (έχοντας διαβάσει πάνω από 10 τόπικς που έχουν γραφτεί εδώ) διαπιστώνω ότι δεν( ; ) συνεργάζονται καλά με γρήγορα τηλεσκόπια όπως το οριακά γρήγορο f/6 8άρι μου. Lanthanum 17-22?William Optics?Hyperion 17?μήπως μικρότερης εστιακής απόστασης όπως 12mm? Δώστε τα φώτα σας! Ευχαριστώ! σημειωτέον έχω τον 2χ barlow #140 της MEADE Γιατί, αλήθεια, Ελευθερία, γεννημένη από σεισμούς, είναι έξω από τα κράτη κι έξω από τους θεσμούς. Έχει από τον ήλιο κάτι κι από τους αστερισμούς... Μ.Χ.
Βοώτης Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 23, 2009 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 23, 2009 Στόχος είναι η καθαρή με υψηλό contrast εικόνα σε DSO, με πεδίο >65 αλλά και χρήση σε πλανητική.Χρήματα: έως 190 ευρώ Vixen LVW Lanthanum με κλειστά μάτια. Μαζί με τον barlow που έχεις θα αποκτήσεις ουσιαστικά δύο εξαιρετικής ποιότητας προσοφθάλμια σε πολύ χαμηλή τιμή
filiatra Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 23, 2009 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 23, 2009 Με τα χρήματα που έχεις δεν βλέπω άλλη λύση από Vixen LVW.Ο WO πόσο πάει?Για υπερίων δεν το συζητώ. Με εκτίμηση Παναγιώτης Φωτεινέας
DistalPsalm Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 23, 2009 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 23, 2009 Βλέπω στο Arcus ότι ο 16άρης UltraWideAngle της WO είναι στα 179. Εκτιμώ ότι και μόνο που αρκετά σάιτ όπως και cloudy nights τον συγκρίνουν με τον T5 16 nagler κάτι σημαίνει. ενδεικτικά: http://www.cloudynights.com/item.php?item_id=1433 εσείς για τον lanthanum τον 18άρη λέτε? Γιατί, αλήθεια, Ελευθερία, γεννημένη από σεισμούς, είναι έξω από τα κράτη κι έξω από τους θεσμούς. Έχει από τον ήλιο κάτι κι από τους αστερισμούς... Μ.Χ.
filiatra Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 23, 2009 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 23, 2009 Τι να σου πω.Μέσα από WO uwan δεν έχω δει ποτέ.Τα χρήματα για τα χαρακτηριστικά του θεωρώ πως είναι καλά. Με εκτίμηση Παναγιώτης Φωτεινέας
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣυνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα