Jump to content

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσιεύτηκε

Εξακριβωμένα, το laser που έχω εγώ (το οποίο είναι με το ζόρι 10 mW) φαίνεται ΠΑΝΩ από 10 χιλιόμετρα σε ευθεία γραμμή. Και όταν λέω φαίνεται, εγώ ήμουν πάνω στο βουνό στην Άνδρο και οι φίλοι μου στο πλοίο της γραμμής που μιλούσαμε στο τηλέφωνο είχαν πάνω τους την κουκίδα...

αλλα παρολα αυτα παλι καποιοι νομιζουν οτι με τα 50mw κοβεις λαμαρινες...

Προφανώς και δεν κόβεις λαμαρίνες, χάριν υπερβολής το είπα......

astrovoxsigmz0.jpg

nightskybarweb9dg.jpg

• Απαντήσεις 102
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Δημοσιεύτηκε
Τι περισσότερο προσφέρει το laser από τον ερευνητή κουκίδας,ο οποίος είναι 1000φορές πιο οικονομικός;

Δημήτρη, περισσότερο δεν προσφέρει, αλλά, ίσως σε κάποιες περιπτώσεις, προσφέρει διαφορετικά. Αυτό διαπίστωσα πρόσφατα, όταν βρέθηκα να κάνω παρατήρηση με κάποιον άλλο ερασιτέχνη - τον Μιχάλη, πλάτη με πλάτη. Ο Μιχάλης, έχει τοποθετήσει πάνω στο καταδιοπτρικό του, εκτός από τους κλασσικούς finders, και ένα απλό green laser, το οποίο είναι ευθυγραμμισμένο και το χρησιμοποιεί ευκαιριακά. Εκείνο το βράδυ λοιπόν, διαπίστωσα ότι τα lasers έχουν κάποια χρησιμότητα για την παρατήρηση: Όταν ήθελα να δω στα γρήγορα με το δικό μου τηλεσκόπιο κάποιο αντικείμενο που ήδη είχε ο Μιχάλης στο δικό του, άνοιγε το laser του ρίχνοντας συνεχή δέσμη στον ουρανό κι εγώ, αφού είχα προσανατολίσει το τηλεσκόπιό μου χονδρικά, ακολουθούσα τη δέσμη του laser στον ουρανό κοιτώντας μέσα από το τηλεσκόπιό μου σε χαμηλές μεγεθύνσεις. Εκεί που τελείωνε η δέσμη υπήρχε και το αντικείμενο. Ήταν πρωτόγνωρη εμπειρία για μένα και – δεν το κρύβω – ενδιαφέρουσα, στο βαθμό βέβαια που ευκαιριακά εξυπηρετούσε. Να αντικαταστήσουν όμως τα lasers όλα αυτά τα σκοπευτικά όργανα προβολής κουκίδας ή ομόκεντρων κύκλων, όπως red dot finders, telrad και rigel, ούτε που το συζητώ.

Φιλικά

PapGeo

Δημοσιεύτηκε
Εξακριβωμένα, το laser που έχω εγώ (το οποίο είναι με το ζόρι 10 mW) φαίνεται ΠΑΝΩ από 10 χιλιόμετρα σε ευθεία γραμμή. Και όταν λέω φαίνεται, εγώ ήμουν πάνω στο βουνό στην Άνδρο και οι φίλοι μου στο πλοίο της γραμμής που μιλούσαμε στο τηλέφωνο είχαν πάνω τους την κουκίδα...

Ωραία πράγματα! Τώρα εξηγούνται όλα, όταν ένα απόγευμα σε είδα να περπατάς στο δρόμο και να συνοδεύεις (να οδηγείς, θα ήταν πιο ορθό) τρεις – τέσσερις τύπους με μαύρα γυαλιά ηλίου, που ο καθένας ακουμπούσε το χέρι του στον ώμο του άλλου!!!

Δημοσιεύτηκε

Καλησπερα σας

και εγω ψηφιζω red dot οχι οτι δεν κανει για finder το green laser αλλα δεν ειναι κατασκευασμενο για κατι τετοιο!!!!!!!! κανει ομως πολυ καλα την δουλεια του για τον σκοπο που κατασκευαστικε ως δεικτης στον εναστρο ουρανο, σε ισχη μεχρι 20mw το πολυ ειναι καλα.

Καθαρούς ουρανούς 

Δημοσιεύτηκε
Παιδια να ξαναρωτησω:

Το 5mw λετε οτι δεν φαινεται απο μακρια, αλλα μονο απο κοντα???

τι να σας πώ ρε παιδια εγώ αυτό διαπίστωσα δε το βλέπα απο την άλλη γωνία της ταράτσας και σίγουρα δε φαίνεται από τον δρόμο από κάτω...

ακριβώς αυτό. η κουκκίδα, εκεί που συγκεντρώνεται. όχι η δέσμη, η γραμμή που δημιουργείτε από ψιλό ανακλάσεις.επίσης η κουκκίδα τυφλώνει η γραμμή όχι, έχουν μεγάλες διαφορές...η κουκκίδα φαίνεται και την μέρα, είναι ιδιαίτερα δυνατή και η γραμμή ασθενής και βέβαια όταν το χρησιμοποιείς για παρατήρηση μάλλον δε θα βρεθεί κάποιος ενδιάμεσα να τον κτυπήσεις...

Κοιτα agis, πρωσωπικα νομιζω οτι η δεσμη φαινεται απο 10 χιλιομετρα μακρια...

Εκει ειναι το κολημα μου, θελω να ειμαι διακριτικος και δεν τα χρησιμοποιω για finder.

Αν καποιος αποδειξει ή καταλαβω, οτι η δεσμη δεν φαινεται απο μακρια, τοτε και εγω θα πεταξω το telrad και θα βαλω ενα green laser στο τηλε μου.

αυτά που ξέρω και παρατηρώ γράφω από κει και πέρα δοκίμασε το...

όχι δε θα άλλαζα τον ερευνητή μου εξάλλου και με το πιο απλό σταυρόνημα θα μπορούσε κανείς να κάνει παρατήρηση...το χρησιμοποιώ για την ακρίβεια μέσα σε έναν άξονα που δυστυχώς τον έκανα να μη μπαίνει τίποτα άλλο

http://www.astrovox.gr/forum/viewtopic.php?t=7206

Δημοσιεύτηκε

Καλα βρε agi, τι πραγμα εφτιαξες εκει περα!!!

:shock: :shock: :shock: Με βλεπω να παιρνω ενα 5αρι και ενα 10αρι λειζερ για δοκιμη....

Αφου το σκεφτω πρωτα λιγο ακομα....

Προς το παρον λεω να ανοιξω την μπουρουχα λειζερ που εχω, μπας και βρω τιποτα... Το προβλημα του ειναι οτι λειτουργει μονο οταν ειναι ζεστο, αλλιως η δεσμη ουτε φαινεται. Το καλοκαιρι πιστευω να δειχνει μια χαρα, αλλα δεν βλεπω να την βγαζω μαζι του μεχρι το καλοκαιρι.... :lol:

Το προηγουμενο λειζερ που ειχα και χαλασε το κουμπι να δεις πατεντα που πηγα να του κανω...

Τοποθετηση μεσα σε ποντικι υπολογιστη, κομμενο φυσικα,μονο η ακρη του λειζερ, αντικαταση του τροχου με συρομενο διακοπτη, αλλα το λειζερ χαλασε κυριολεκτικα την τελευταια στιγμη της κατασκευης, μαλλον απο την θερμοτητα του κολητη μου... :(

Μετα για να το εκδικηθω που με ταλαιπωρησε τοσο, το ισοπεδωσα με μερικες σφυριες...

Δημοσιεύτηκε
Δημήτρη, περισσότερο δεν προσφέρει, αλλά, ίσως σε κάποιες περιπτώσεις, προσφέρει διαφορετικά. Αυτό διαπίστωσα πρόσφατα, όταν βρέθηκα να κάνω παρατήρηση με κάποιον άλλο ερασιτέχνη - τον Μιχάλη, πλάτη με πλάτη. Ο Μιχάλης, έχει τοποθετήσει πάνω στο καταδιοπτρικό του, εκτός από τους κλασσικούς finders, και ένα απλό green laser, το οποίο είναι ευθυγραμμισμένο και το χρησιμοποιεί ευκαιριακά. Εκείνο το βράδυ λοιπόν, διαπίστωσα ότι τα lasers έχουν κάποια χρησιμότητα για την παρατήρηση: Όταν ήθελα να δω στα γρήγορα με το δικό μου τηλεσκόπιο κάποιο αντικείμενο που ήδη είχε ο Μιχάλης στο δικό του, άνοιγε το laser του ρίχνοντας συνεχή δέσμη στον ουρανό κι εγώ, αφού είχα προσανατολίσει το τηλεσκόπιό μου χονδρικά, ακολουθούσα τη δέσμη του laser στον ουρανό κοιτώντας μέσα από το τηλεσκόπιό μου σε χαμηλές μεγεθύνσεις.

Γιώργο πολύ ενδιαφέρουσα αυτή η δυνατότητα συμπαρατήρησης. Οντως μια χρήση θεμιτή και χρήσιμη.

«I have loved the stars too fondly to be fearful of the night». Sarah Williams, The Old Astronomer
Δημοσιεύτηκε

Προς το παρον λεω να ανοιξω την μπουρουχα λειζερ που εχω, μπας και βρω τιποτα... Το προβλημα του ειναι οτι λειτουργει μονο οταν ειναι ζεστο, αλλιως η δεσμη ουτε φαινεται. Το καλοκαιρι πιστευω να δειχνει μια χαρα, αλλα δεν βλεπω να την βγαζω μαζι του μεχρι το καλοκαιρι.... :lol:

Laskos αυτό είναι και ένα πρόβλημα με όλα τa pen green laser φτηνά, ακριβά, κινέζικα ή όχι.

Έχουν γίνει πολλές συζητήσεις στο Ίντερνετ και έψαχνα πολύ καιρό για να βρω μία λύση.

Το πρόβλημα είναι ότι τα green laser έχουν περίβλημα μεταλλικό με λαστιχένια επίστρωση μερικές φορές. Το μέταλλο απορροφά γρήγορα τη εξωτερική θερμοκρασία. Η μπαταρία στα pen laser συνήθως κάνει κύκλωμα μέσω του εξωτερικού περιβλήματος. Άλλο ένα πρόβλημα είναι η δίοδος laser . Σε θερμοκρασίες κάτω των 18 με 20C βαθμών, η απόδοσή τους πέφτει.

Για να μην αναλύσω όλο το πρόβλημα οι λύσεις που προσφέρονται μέχρι στιγμής αν κάποιος δεν το έχει στην τσέπη του το χειμώνα,

άλλα με θερμοκρασίες χαμηλές το έχει σαν ερευνητή είναι λίγες:

Μερικά μοντέλα άγνωστο γιατί παίζουν και σε χαμηλότερες θερμοκρασίες.

Μερικοί τα τυλίγουν με dew heaters.

Άλλοι δοκιμάζουν τα μοντέλα με 1 μπαταρία CR2.

Άλλοι αυξάνουν την ισχύ σε παλιότερα μοντέλα από 10 σε 50mw έως 100mw με αυξημένη κατανάλωση άρα περισσότερη θερμοκρασία. Φυσικά με επαναφορτιζόμενες

Καμία λύση ακόμα δεν έχει βρεθεί που να είναι απλή, να είναι κανόνας και να λειτουργεί πάντοτε.

Σύντομα περιμένουμε την επόμενη γενιά διόδων laser για pen, που θα δουλεύουν σε χαμηλότερες θερμοκρασίες. Μάλιστα πρόσφατα είδα να διαφημίζουν κάποιο που υποστηρίζει ότι δουλεύει σε αρνητικές θερμοκρασίες και αποδίδει σε 0C.

Δεν έχω όμως διαβάσει αναφορές γι΄αυτό και η τιμές τους είναι ακόμα ψηλές.

Άρα αν είναι για ερευνητή, μόνιμα πάνω στο τηλεσκόπιο, τους μήνες του χειμώνα θέλει πειραματισμό.

Φιλικά - Ντίνος Μακρόπουλος

*Όλα τα ταξίδια κάποια μέρα θα τελειώσουν. Βρες το σύμπαν μέσα σου και μπορείς να ταξιδεύεις για πάντα*.

Prem Rawat

Δημοσιεύτηκε

Λες δηλαδη να μην ειναι για πεταμα το λειζερ μου???

Το παλιο που ειχα, ειχε παντα σταθερη αποδοση.

Αλλα αν θυμαμαι καλα το ειχα απο ανοιξη μεχρι φθινοπωρο, αλλα δεν μπορω να θυμηθω πραγματικα...

Μου φαινεται οτι το δικο μου δυσκολευεται και σε θερμοκρασια δωματιου, 18 με 20 βαθμους.

Επειδη ειχες πολλα λειζερ, τα ειχες δοκιμασει τον χειμωνα??

Παιδια τα δικα σας λειτουργουν τωρα τον χειμωνα???

Δημοσιεύτηκε

Αυτό γράφω και παραπάνω. Το χειμώνα η απόδοσή τους πέφτει αν το αφήσεις σε χαμηλές θερμοκρασίες εκτεθειμένο.

Αν όμως το έχεις στη τσέπη σου και το βγάλεις για κάποιο διάστημα δεν έχει πρόβλημα.

Επίσης δοκίμασε σε ένα που έχει "παγώσει" από την εξωτερική θερμοκρασία, να το κρατήσεις για 30 με 40 δευτερόλεπτα μέσα στην παλάμη σου. Θα δεις ότι δουλεύει γιατί ζεσταίνεται από την θερμοκρασία σου.

*Όλα τα ταξίδια κάποια μέρα θα τελειώσουν. Βρες το σύμπαν μέσα σου και μπορείς να ταξιδεύεις για πάντα*.

Prem Rawat

Δημοσιεύτηκε
Θέλω και εγω να πάρω ενα green laser pointer αλλα θελω να είναι αρκετα mw.σκέφτομαι γυρω στα 50mw αλλα θέλω να το αγοράσω απο Ελλάδα γιατι δεν έχω πιστοτική.Ξέρεις κάποιος κανένα site ελληνικο που να βρω τοσα mw;όσα έχω βρει βασικα στο πλανηταριο και στο telescopeshop είναι το πολύ 10mw :?
Δημοσιεύτηκε

Ιάκωβε

Στην Ελλάδα δεν έχω δει 50mw. Αλλά δεν σε συμφέρει αν σκεφτείς ότι το 10mw το πουλάνε 150€.

Μπορείς να βγάλεις προπληρωμένη πιστωτική. Όριο ηλικίας δεν υπάρχει εφ' όσον δεν είναι πιστωτική. Ούτε έχει σχέση με δυσμενή στοιχεία του κατόχου.

Πήγαινε σε κάποιο κατάστημα Κύπρου Eurobank η σε άλλες 2 τράπεζες που δεν θυμάμαι ποιες είναι, με την ταυτότητά σου και την βγάζεις επι τόπου.

Μετά πηγαίνεις στο ταμείο και βάζεις τα χρήματα που θέλεις να έχει μέσα η κάρτα για την αγορά που σε ενδιαφέρει από Ίντερνετ.

Μετά κάνε μια εγραφή στο PayPal, γίνεται εύκολα.

Μετά βρες ένα 50αρι στο Αγγλικό ebay με 20 περίπου λίρες.

Απλό. Και μεγάλο το κέρδος σου.

Αν δεν μπορείς να τα κάνεις αυτά σου πουλάω το δικό μου των 50mw για.... 200€ [-o< :-note

Prem Rawat

Δημοσιεύτηκε

Ποιο ειναι το πιο φτηνο αλλα με καλες δυνατοτητες Green Lazer στην Ελλαδα και απο που?

Το θελω για να με βοηθησει σε κατι που σκεφτομαι...

Η σκεψη ειναι οτι μετα την αγορα του ETX-70AT (ρομποτικο) εχω την δυνατοτητα να βλεπω αντικειμενα που ειδαλλως θα ηθελα αρκετο χρονο για να τα βρω. Κυριως τα αγνωστα και ποιο δυσκολα.

Η πρωτη σκεψη που ειχα κανει πριν το παρω ηταν να το χρησιμοποιω σαν κατευθυντηριο (Guiding scope) παραλληλα στημενο με τον Dobsonian 8' μου.

Ετσι οτι κατευθυνση θα εχει το ETX, διπλα θα στηνω και το Dob και μαζι θα ξερω που σχεδον υπαρχει το αντικειμενο που θα με ενδιαφερει. ΅Ετσι θα μαθω λιιιιγο πιο γρηγορα τα αντικειμενα γενικοτερα.

Τωρα σκεφτομαι αν δωσω λιγα (max. 60 ευρω) και να παρω ενα Green Lazer και να το προσαρμοσω στο ETX μου, ετσι θα μπορω ευκολα να βρισκω την δεσμη στον ουρανο με το DOb μου και να βρισκω πολυ πιο αμεσα το αντικειμενο που θελω να δω.

Τι λετε, καλη η σκεψη μου, και τι επιλογες μπορω να εχω παιδια;

Βοηθηστε χριστιανοι!!!

Meade LX200 8" EMC Classic (F/10) , Celestron Ultima Barlow 2x, Baader Ortho 6mm (Phantom),

Hirsch SCT Focal Reducer / Corrector f/6.3, Philips SPC900NC IR/Cut

>Destination Space!

Δημοσιεύτηκε

Άλλο ένα κατάστημα με πολύ καλές τιμές από Αμέρικα

http://www.dragonlasers.com/catalog/index.html

Δημοσιεύτηκε
Το χειμώνα η απόδοσή τους πέφτει αν το αφήσεις σε χαμηλές θερμοκρασίες εκτεθειμένο

Μπαααααα....

Κωνσταντινε, δεν γινεται τιποτα με το δικο μου λειζερ....

Ακομα και σε θερμοκρασια δωματιου παλι δυσκολευεται....

Σιγουρα δεν του φταιει μονο ο χειμωνας, εκτος και αν η εννοια του χειμωνα φτανει μεχρι τους 25 βαθμους την νυχτα...

Οποτε λεω να αγορασω ενα 10mw απο το ebay...

Δημοσιεύτηκε
Το χειμώνα η απόδοσή τους πέφτει αν το αφήσεις σε χαμηλές θερμοκρασίες εκτεθειμένο

Μπαααααα....

Κωνσταντινε, δεν γινεται τιποτα με το δικο μου λειζερ....

Ακομα και σε θερμοκρασια δωματιου παλι δυσκολευεται....

Σιγουρα δεν του φταιει μονο ο χειμωνας, εκτος και αν η εννοια του χειμωνα φτανει μεχρι τους 25 βαθμους την νυχτα...

Οποτε λεω να αγορασω ενα 10mw απο το ebay...

Ωραία, αφού θα πάρεις άλλο μπορείς να σκαλίσεις το δικό σου. Τι πρόβλημα έχει;

Prem Rawat

Δημοσιεύτηκε
Σε ευχαριστώ φίλε KonstantinosM.Με την πρώτη ευκαιρία που θα βρω χρόνο θα χτυπήσω ένα απο εξωτερικό.Αυτά είναι μεταχειρισμένα έτσι :?: Πως θα είμαι σιγουρος ότι θα είναι εντάξει :?:
Δημοσιεύτηκε

Όχι είναι καινούργια.

Μη σε παραξενεύει η τιμή τους. Αυτή είναι η πραγματική τους αξία στην Κίνα. Να σκεφτείς για να βγάλουν κάτι παραπάνω χρεώνουν λίγο περισσότερο τα μεταφορικά.

Σε όσα έχω παραγγείλει μέχρι στιγμής, δεν είχα ποτέ πρόβλημα. Δεν είναι ιδιώτες αλλά εταιρίες στην Κίνα. Τους ενδιαφέρει να παίρνουν καλά σχόλια στο Ebay για να τους εμπιστεύονται οι μελλοντικοί αγοραστές.

Prem Rawat

Δημοσιεύτηκε
Αγορασα και γω ενα 50mw απο ebay. Το περιμενς να μου ερθει σε μια βδομαδα, το πηρα μολις 17€ :cheesy:
Να δουμε ποτε θα ξαναδουμε σκοταδι.... Ριμαδα φωτορυπανση... ](*,) ](*,) ](*,)
Δημοσιεύτηκε
Εμένα μου ήρθε σήμερα ένα κλασικό των 5mW. Το δοκίμασα λιγάκι σπίτι αλλά δεν βλέπω την δέσμη, μόνο πού τελειώνει. Το δοκίμασα και σε σκοτεινό δωμάτιο και η δέσμη φαινόταν αμυδρά. Είναι λογικό; Το βράδυ θα φαίνεται στον ουρανό; :-k
Δημοσιεύτηκε
Εμένα μου ήρθε σήμερα ένα κλασικό των 5mW. Το δοκίμασα λιγάκι σπίτι αλλά δεν βλέπω την δέσμη απλώς πού τελειώνει. Το δοκίμασα και σε σκοτεινό δωμάτιο και η δέσμη φαινόταν αμυδρά. Είναι λογικό; Το βράδυ θα φαίνεται στον ουρανό; :-k

εγώ έπαθα ένα μεγάλο σοκ όταν δε δούλευε στα σκοτεινά περίμενε ως το βράδυ όμως και θα δεις εμένα τουλάχιστον με ικανοποίησε

Δημοσιεύτηκε
Εμένα μου ήρθε σήμερα ένα κλασικό των 5mW. Το δοκίμασα λιγάκι σπίτι αλλά δεν βλέπω την δέσμη απλώς πού τελειώνει. Το δοκίμασα και σε σκοτεινό δωμάτιο και η δέσμη φαινόταν αμυδρά. Είναι λογικό; Το βράδυ θα φαίνεται στον ουρανό; :-k

Μάνο όταν είσαι σε σκοτεινό ουρανό θα δεις διαφορά. Μην ανυσηχείς.

Δημοσιεύτηκε
Εγω εχω ενα Zhummell 5ΜW, αγορασμένο απο Amazon όταν ήμουν Αμερική, και είναι παρα πολύ ικανοποιητικό ακόμα και σε φωτορύπανση...
Λέσχη Ε.Λ.Φ.Ε.ΑΣ
Δημοσιεύτηκε

Λοιπον παιδια, σιγουρα ειναι βλακεια, αλλα...

αλλαξα μπαταρια στο λειζερ μου και λειτουργει πλεον αξιοπρεπως...

1) Το λειζερ μου σιγουρα επηρεαζεται απο τις χαμηλες θερμοκρασιες, αλλα πλεον μετα την αλλαγη μπαταριας, πηρε τα πανω του...

Δεν ειναι και πολυ φωτεινο, αλλα ηρθε πλεον περιπου στα ισα του...

Για τωρα, που το καλοκαιρι πλησιαζει, ειναι μια χαρα!

2) Η ποιοτητα του μηχανισμου λειζερ δεν ειναι και η καλυτερη...

Ετσι οταν παταω το κουμπι, αναβει ισχυρα για 1 δευτ. και μετα πεφτει το φως της δεσμης του. Αλλα πλεον και αυτο το φως που βγαζει φτανει...

Επισης αν συνεχισεις να το εχεις αναμενο, σιγα σιγα ο μηχανισμος του ζεσταινεται και η δεσμη του κερδιζει σε φωτεινοτητα...

Λοιπον παρακατω βαζω φωτο απο το λειζερ.

Ειναι στιβαρη κατασκευη, η δεσμη του ειναι ρυθμιζομενη στο δεξια-αριστερα και στο πανω κατω. Ετσι με την βαση του κολλημενη πανω στο τηλε, που βασικα ειναι για να το προσαρμοζεις πανω σε οπλο, μπορεις να ευθυγραμμισεις την δεσμη του με τον αξονα του τηλεσκοπιου... Υπαρχει και πισω καπακι με κουμπι, που ετσι μπορεις να το εχεις μονιμως αναμενο, χωρις να πατας κατι...

Μολις το προσαρμοσω πανω στο τηλε μου θα ανεβασω φωτο...

Στην ακρη του καλωδιου που κρεμεται πισω απο το λειζερ, υπαρχει ο μηχανισμος που με μια ελαφρια πιεση, αναβει το λειζερ

CIMG0472.jpg.1dccb9e1b2b58abc0b2dac9c01076e09.jpg

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης