Jump to content

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσιεύτηκε

Τι διευθυνση βρε παιδια???

Πατε στο ebay.co.uk βαλτε 50mw green laser, 20ευρω ειναι και αγοραστε το...

Έχω βάλει μια πλαστική βίδα για να το κρατάει συνέχεια αναμμένο όσο θέλω.

Φιλε Κωνσταντινε, βαλε καμια φωτο, να καταλαβω πως μπορεις να το εχεις συνεχεια αναμενο... Με ενδιαφερει γιατι οπως σου ειπα ειχα παλιοτερα τετοιο σαν στυλο αλλα μου χαλασε απο τα πατηματα το κουμπι...

Πηρα μετα ενα tactical για 40 ευρω αλλα βγηκε προβληματικο...

Οποτε προσανατολιζομαι να δωσω παλι 20 ευρω για ενα τετοιο, αλλα πρεπει να μπορω να πατω το κουμπι πιο ευκολα και αξιοπιστα...

Παιδια το μονο προβλημα στην χρηση των green laser που βρισκω ειναι η διακριτικοτητα...

Αντε ολα καλα οταν πρεπει να δειξεις σε καποιον φιλο τον ουρανο...

Αλλα να εισαι πανω στα βουνα και να το εχεις για finder πανω στο τηλε σου και να σε παιρνουν χαμπαρι ολοι οι βοσκοι απο 5 χιλιομετρα μακρια...

Θελω να ειμαι πιο διακριτικος οταν παρατηρω στις ερημιες...

Έχει συμβεί σε εμένα κατά λάθος να δω την δέσμη, και αργότερα επίτηδες (ελεγχόμενα) για να δω αν είναι τόσο επικίνδυνο και κατάλαβα ότι πιο επικίνδυνος είναι ο φόβος.

:shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock:

telika re paidia na parw ena 10mW ή na mhn parw tipota?

ΟΧΙ!!!!!!!!!!!! Προς το παρον μην παρεις τιποτα!!!!!!!!!!!!!

Εχω να σου πουλησω ενα 50mw για 100ευρω αν θελεις, αλλα πρεπει να περιμενεις να το παραγγειλω πρωτα...

Α, εχω και ενα tactical σαν αυτο:

http://cgi.ebay.com/Tactical-Green-Laser-Dot-Sight-Scope-532nm-JG-17_W0QQitemZ150226008367QQihZ005QQcategoryZ106974QQssPageNameZWDVWQQrdZ1QQcmdZViewItem

Φοβερο κομματι, το δινω 40 ευρω μονο!!!!!!!!!!!

• Απαντήσεις 102
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Δημοσιεύτηκε

Παιδιά πρέπει να ξεκαθαριστούν κάποια πράγματα γιατί μιλάμε για την όρασή μας. Επειδή έχω ασχοληθεί παλαιότερα με το θέμα των laser, από χόμπυ έχω να πω ότι ένα laser pointer <5 mw είναι αρκετό και ακίνδυνο (ανοίκει στην κατηγορία Class ΙΙΙΑ). Όταν είσαι σε σκοτεινό ουρανό η δέσμη φαίνεται μια χαρά. Επίσης η μπαταρία του θα σου κρατήσει περισσότερο και αν τύχει και μπει μέσα στο μάτι σου στιγμιαια δεν τρέχει τίποτα. Από 5mw και πάνω η κατηγορία αλλάζει και πάμε στην Class IIIB. Τα laser αυτά όσο αυξάνεται η ισχύς αυξάνεται και η επικινδυνότητα. Ένα laser 25 mw ( το οποίο όμως βγάζει 25mw) μπορεί να λιώσει την ελαστική επιφάνεια ενώς μπαλονιού και να το σκάσει. Ένα laser 100 mw μπορεί να λιώσει μια μονωτική ταινία από απόσταση πάνω από ένα μέτρο. Οπότε μη λέμε ότι δεν κάνουν κακό και ότι δεν τρέχει τίποτα αν κοιτάξουμε έστω και στιγμιαία. Το θέμα με τα φτηνά laser pointer υψηλής ισχύος από e-bay είναι ότι πρόκειται για πατενταρισμένα laser Class IIIA στα οποία έχουν αυξήσει την τάση λειτουργίας τους πάνω από το normal με αποτέλεσμα να μην δουλευουν σωστά μετά από ένα διάστημα. Επίσης τα laser pointer έχουν και αυτά οπτικά στοιχεία όπως φακούς τα οποία συγκεντρώνουν τη δέσμη. Οπότε υπάρχει και εδώ θέμα ποιότητας των φακών και του συστήματος εστίασης. Εξωτερικά είναι ακριβώς τα ίδια. Όμως το ένα θα το έχεις για αρκετά χρόνια ενώ το άλλο για πολύ λιγότερο.

Ένα κατάστημα που παρέχει laser pointer και είναι πραγματικά ποιοτικά είναι αυτό: http://www.laserglow.com/. Πάρε ένα green laser pointer στα 5mw και συγκεκριμένα την Galileo Series 79$ που σου παρέχει και συνεχή λειτουργία.

Δημοσιεύτηκε

Συμφωνω με τον Μανούσο. Απ'το ebay αξίζει μόνο εαν δε το θες και τόσο και δε θες να χαλάσεις πολλά λεφτά.

Αλλιώς πρέπει να πάρεις κάτι καλό που και τη δουλειά σου καλύτερα θα κάνεις και πιο ακίνδυνα.. Αλλά κυρίως θα σου κρατήσει..

Αμα ξέρει κανείς άλλες εταιρίες ή μαγαζιά ας πει... :-({|=

Δημοσιεύτηκε
manouso και galileo, οι πληροφορίες σας είναι πολύτιμες για το θέμα. μάλλον θα αγοράσω ένα 5άρι green laser pointer καλής ποιότητας για να μην έχω προβλήματα αργότερα. εξάλλου, ένας καθηγητής μου έχει ένα 5άρι και τις προάλλες που μας έκανε μια επίδειξη στον ουρανό της Θεσσαλονίκης, φαινόταν πάρα πολυ καλα το ίχνος του laser πάνω στους αστερισμούς!
Δημοσιεύτηκε

KonstantinosM που την βρήκες αυτη την βασούλα?

Όσο για την ισχύ, εγω ενα 5άρι έχω και για να είμαι ειλικρινής θα ήθελα κατι πιο δυνατό αλλα το αποφεύγω λόγω επικυνδινότητας γιατι δεν είναι λιγες φορες που έχει γινει μ....α και μου εχει ερθει στο ματι... :oops:

Λέσχη Ε.Λ.Φ.Ε.ΑΣ
Δημοσιεύτηκε

Συνεισφέροντας στην κουβέντα, θα έλεγα κι εγώ ότι, οι επιλογές σήμερα είναι πολλές και διαφορετικές με τα laser. Εξαρτάται τί θέλει να κάνει κανείς.

Εγώ έχω ένα των 5 mw και το χρησιμοποιώ ευκαιριακά στις παρατηρήσεις μου από σκοτεινό ουρανό. Εκεί είναι εντυπωσιακό. Δεν ξέρω όμως αν θα ήθελα να έχω κάποιο άλλο ισχυρότερο, γιατί πιθανόν να αλλοίωνε την προσαρμογή των ματιών μου στο σκοτάδι και, επιπλέον, να ενοχλούσε και τους άλλους ερασιτέχνες γύρω μου. Η χρήση του επίσης, θέλει κάποιο μέτρο. Θυμάμαι ένα βράδυ πέρυσι το καλοκαίρι στον Πάρνωνα, κάποιος είχε βαλθεί για μερικά λεπτά να μας παρουσιάζει τον «Πόλεμο των Άστρων» σε σύνοψη! Προσωπικά, προτιμώ την full-extra version, που κυκλοφορεί στα video clubs.

Μέσα από την Αθήνα τώρα, πράγματι, η δέσμη του πνίγεται από την φωτορρύπανση. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι αν στέκεται κάποιος δίπλα σου δεν θα καταλάβει πού ακριβώς του δείχνεις. Απλά τότε η δέσμη δεν είναι πλέον εντυπωσιακή. Εκεί ένα δυνατότερο laser θα ήταν και καταλληλότερο, αλλά κρίνω την χρηστικότητά του περιορισμένη, λόγω των δυσχερειών που προκαλεί η φωτορρύπανση.

Τέλος, έχει τύχει να παραβρεθώ σε αστρονομικές παρουσιάσεις, όπου ο ομιλητής χρησιμοποιούσε green αντί για red laser. Θα μπορούσα να πω ότι, σε κοντινές αποστάσεις από τον πίνακα παρουσίασης, το φως που συγκεντρώνεται από τη δέσμη εγγίζει τα όρια του ενοχλητικού.

Φιλικά

PapGeo

Δημοσιεύτηκε

παρέλαβα το παρακάτω μοντέλο πριν μια βδομάδα και είμαι υπερευχαριστημένος...δείχνει αρκετά δυνατά...

http://www.laserglow.com/index.php?galileo#

μια επόμενη σειρά από αυτό που πήρα μπήκε στο γκίνες..

http://www.laserglow.com/index.php?hercules.

Δημοσιεύτηκε
KonstantinosM που την βρήκες αυτη την βασούλα?

Την βάση την έφτιαξα μόνος από σωλήνα πλεξιγκλάς. Είναι πολύ εύκολο. Στο internet υπάρχει στα 40 με 50$ δολάρια εδώ: http://www.scopestuff.com/ss_sfind.htm

Νομίζω όμως ότι την είχα δει κάπου και στην Ελλάδα.

Φιλε Κωνσταντινε, βαλε καμια φωτο, να καταλαβω πως μπορεις να το εχεις συνεχεια αναμενο... Με ενδιαφερει γιατι οπως σου ειπα ειχα παλιοτερα τετοιο σαν στυλο αλλα μου χαλασε απο τα πατηματα το κουμπι...

Απλά είναι μια επιπλέον βίδα πάνω από το κουμπάκι του. Το κουμπάκι του δεν έχει πάθει ποτέ τίποτα. Τα βελτιώνουν σιγά - σιγά :D

LaserD.jpg.3aaff7b0b90cf0d5ca407bd6576af5e9.jpg

Η βάση με τις 6 βίδες. Μία ακόμη βίδα παίζει το ρόλο του διακόπτη για να μένει συνέχεια ανοιχτό. Σφίγγει - ξεσφίγγεται με το χέρι

LaserA1.thumb.jpg.7b679ec6914c656688c05bb14b04c140.jpg

Η τοποθέτησή του μαζί με τους άλλους ερευνητές.

Φιλικά - Ντίνος Μακρόπουλος

*Όλα τα ταξίδια κάποια μέρα θα τελειώσουν. Βρες το σύμπαν μέσα σου και μπορείς να ταξιδεύεις για πάντα*.

Prem Rawat

Δημοσιεύτηκε
και πως το πήρες, agis??

από το site το παρείγγειλες??? Με δασμούς και φόρους τι έπαιξε??? :-k :-k

Ναι από την εταιρία...και φαίνεται και καλή σαν ποιότητα μηχανημάτων.με 15ευρο μεταφορικά μου βγήκε σύνολο 70 ευρο και ήρθε σε 4 η 5 μέρες!!! δε θυμάμαι ακριβώς.όταν έλεγε όμως από 6-12.δε ξέρω ίσως να μουν και γω τυχερός αλλά φαίνονται συνεπείς σε ένα email πού έστειλα απάντησαν σε μαι ώρα...

Δημοσιεύτηκε
Επικινδυνότητα...

Όλη της τη ζωή μελετούσε το σύμπαν, αλλά είχε παραβλέψει το πιο ξεκάθαρο μήνυμά του.

Για τα μικρά πλάσματα σαν εμάς η απεραντοσύνη του γίνεται υποφερτή μονάχα μέσω της αγάπης.

C. Sagan. Επαφή.

Δημοσιεύτηκε

εγώ το έβαλα κάπου που δε χωρούσε ερευνητής και είναι χρήσιμο άμα θες να δείχνεις τίποτα σε κανέναν.ειδικά τα μικρά πολύ δύσκολα να σου κάνουν ζημιά.

ΑΑ έχει και φάση :D :D

Δημοσιεύτηκε
Και εγω ρε παιδια δεν μπορω να καταλαβω τι μανια σας εχει πιασει με τα laser!! Πιο πολυ σαν παιχνιδακι ( επικινδυνο μαλιστα) μου φαινεται παρα σαν χρησιμο αστρονομικο αξεσουαρ! Ψηφιζω...κοκκινη κουκιδα!!

Περιμενω να σχολασει ο ουρανος να συναντησω τα αστρα...

Δημοσιεύτηκε
Προσωπικά κι εγώ το βλέπω σαν παιχνίδι. Δεν είναι αστρονομικό όργανο που μπορεί να σε βοηθήσει και είναι και επικίνδυνο. Θυμάμαι μια φορά σε μια εξόρμηση που κρατούσα το δικό μου (το οποίο είναι 100mw) και κατά λάθος χτύπησε στον τοίχο μιας εκκλησίας που βρισκόταν δίπλα μας, ενώ είχαν προσαρμοστεί τα μάτια μας στο σκοτάδι, ξαφνικά η νύχτα έγινε μέρα, καταστροφικό. Πιστεύω ότι αν θες να δίξεις κάτι σε κάποιον υπάρχει και η λύση του Telrad ή του Red dot που είναι καθαρά αστρονομικά όργανα και προπάντων ακίνδυνα.
Δημοσιεύτηκε

Παιδια εγω θελω να πω οτι το green lazer στη θεση του finder μου μοιαζει πολυ κανγκουρικη λυση....

Ενταξει ειναι ευκολια, αλλα απο την αλλη, λιγη διακριτικοτητα δεν βλαπτει...

Πιστευω οτι τα 50mw λειζερ φαινονται απο χιλιομετρα μακρια!

Εξαλλου ολους μας πειραζει η φωτορυπανση. Το green lazer τοτε τι ειναι??

Απο την αλλη ειναι ενα απιστευτα χρησιμο εργαλειο οταν θελεις να δειξεις σε καποιον τον νυχτερινο ουρανο.

Λοιπον τελικα τα green lazer εχουν μεγαλο ενδιαφερον...

Σε αυτη την συζητηση μαθαμε απο που να αγορασουμε τα φθηνα και καλα, απο που να αγορασουμε τα ακριβα, πιο λειτουργικα αλλα με μικροτερη ισχη, απο που να αγορασουμε τα πανακριβα, πως να κανουμε τα μικρα πανυσχυρα και απο που να αγορασουμε και να μας πιασουν τον.......

Επισης μαθαμε οτι τα 5Omw δεν ειναι τελικα και τοσο επικυνδυνα, το δοκιμασε ο φιλος μας ο Κωνσταντινος για ολους εμας που ειχαμε την απορια, αλλα παρολα αυτα παλι καποιοι νομιζουν οτι με τα 50mw κοβεις λαμαρινες...

Επισης πολλοι ειναι τεμπεληδες, γκατζετακιδες και αδιακριτοι...

Ετσι τα βαζουν για finders δημιουργωντας φωτορυπανση και ενυσχυουν την αποψη τσομπανηδων οτι μας επισκεπτονται εξωγηινοι.

Αλλοι δεν τα γουσταρουν πανω στα τηλε τους αλλα τα χρησιμοποιουν για να δειχνουν σε ασχετους τον νυχτερινο ουρανο, αλλοι τα γουσταρουν απλα για παιχνιδι και αλλοι δεν τα γουσταρουν καθολου γενικα, αγοραζουν μονο dobsonian τηλεσκοπια γιατι χωρις τεχνολογια ειναι πιο καλα τελικα, και σε κανενα χρονο ψαχνουν να αγορασουν μια EQ6 των 1500 ευρω για να βαλουν πανω το οχταρι τους που κοστιζει 200ευρω...

Δημοσιεύτηκε

Στις ανοιχτές παρατηρήσεις και ιδίως όταν έχεις να κάνεις με παιδιά είναι ένα σημαντικό εργαλείο.

Στην τελευταία κατασκήνωση που πήγαμε κάναμε ουρανογραφία, τους δείξαμε μαγικά πράγματα μέσα από τα τηλεσκόπια, είδαμε πλανήτες, σμήνη νεφελώματα, κρατήρες στην Σελήνη.

Στο τέλος όταν τους ρωτήσαμε τι τους άρεσε περισσότερο, η απάντηση που έδωσαν οι περισσότεροι ήταν:

Το green lazer :cheesy:

Χρίστος "WorkaholiC" Σωτηρόπουλος

Εθνικός Συντονιστής για τους Αστρονόμους Χωρίς Σύνορα & για τους Αστρονόμους των Πεζοδρομίων

Έφορος Εκπαιδευτικών Θεμάτων του Σ.Φ.Α.Κ.

http://www.sfak.org Facebook: www.facebook.com/groups/sfakorg

Δημοσιεύτηκε

O παλιός κανονισμός και ο καινούριος όσο αφορά την επικινδυνότητα των laser (απόσπασμα από wikipedia):

Class IIIa (new: Class 3R)

Lasers in this class are mostly dangerous in combination with optical instruments which change the beam diameter or power density. Output power may not exceed 1–5 mW. Beam power density may not exceed 2.5 mW/square cm. Many laser sights for firearms and laser pointers are in this category.

Class IIIb (new: Class 3B)

Lasers in this class may cause damage if the beam enters the eye directly. This generally applies to lasers powered from 5–500 mW. Lasers in this category can cause permanent eye damage with exposures of 1/100th of a second or less depending on the strength of the laser. A diffuse reflection is generally not hazardous but specular reflections can be just as dangerous as direct exposures. Protective eyewear is recommended when direct beam viewing of Class IIIb lasers may occur. Lasers at the high power end of this class may also present a fire hazard and can lightly burn skin.

Οπότε από 5mw και πάνω παιδιά ρισκάρουμε την όρασή μας... :-k

Δημοσιεύτηκε
Παιδια εγω θελω να πω οτι το green lazer στη θεση του finder μου μοιαζει πολυ κανγκουρικη λυση....

Ενταξει ειναι ευκολια, αλλα απο την αλλη, λιγη διακριτικοτητα δεν βλαπτει...

Πιστευω οτι τα 50mw λειζερ φαινονται απο χιλιομετρα μακρια!

Εξαλλου ολους μας πειραζει η φωτορυπανση. Το green lazer τοτε τι ειναι??

το δικό μου φαίνεται σε άτομα σε απόσταση ελάχιστων μέτρων και παίζει μεγάλη σημασία η γωνία από την οποία το βλέπεις αλλά και τα υπόλοιπα φώτα που επηρεάζουν τους άλλους . κάποιος τυχαίος από απόσταση αποκλείεται να το καταλάβει και 50mw να ναι.

το φώς του έτσι όπως ανακλάται από τα σωματίδια του αέρα δεν επηρεάζει άμεσα τα μάτια μας κάθε στιγμή βλέπουμε ένα ελάχιστο μέρος της ενέργειας του για τα τηλεσκόπια δε παίζει ρόλο(μια ακτίνα φωτός η οποία απλώνεται και διαλύεται σε βάθος χιλιομέτρων..)

Δημοσιεύτηκε
Τι περισσότερο προσφέρει το laser από τον ερευνητή κουκίδας,ο οποίος είναι 1000φορές πιο οικονομικός;
Τελικά δε πήρα απάντηση στο ερώτημά μου. :cry: Αναφέρομαι κατά την παρατήρηση και όχι στην εκπαίδευση ουρανογραφίας.Με τον ερευνητή κουκίδας προφανώς δεν γίνεται εκπαίδευση.

Δημήτρης Καπετανάκης

CGCG108-138:

Mag 15.5v, να τ'αφήσω;

Πολλά τα mag Άρη!

Το flickr μου

Δημοσιεύτηκε

Κοιτα agis, πρωσωπικα νομιζω οτι η δεσμη φαινεται απο 10 χιλιομετρα μακρια...

Εκει ειναι το κολημα μου, θελω να ειμαι διακριτικος και δεν τα χρησιμοποιω για finder.

Αν καποιος αποδειξει ή καταλαβω, οτι η δεσμη δεν φαινεται απο μακρια, τοτε και εγω θα πεταξω το telrad και θα βαλω ενα green laser στο τηλε μου.

Δημοσιεύτηκε
Τι περισσότερο προσφέρει το laser από τον ερευνητή κουκίδας,ο οποίος είναι 1000φορές πιο οικονομικός;

Μα πολυ απλα δεν ειναι πιο οικονομικος ο ευρευνητης κουκιδας, εχει περιπουντην ιδια τιμη, αντε να πουμε την μιση, απο ενα λειζερ...

Με το λειζερ δεν χρειαζεται να σκυβεις για να κοιταξεις στον ερευνητη...

Κοιτας ψηλα τον ουρανο και καθοδηγεις το τηλεσκοπιο.

Δημοσιεύτηκε
Κοιτα agis, πρωσωπικα νομιζω οτι η δεσμη φαινεται απο 10 χιλιομετρα μακρια...

Εκει ειναι το κολημα μου, θελω να ειμαι διακριτικος και δεν τα χρησιμοποιω για finder.

Αν καποιος αποδειξει ή καταλαβω, οτι η δεσμη δεν φαινεται απο μακρια, τοτε και εγω θα πεταξω το telrad και θα βαλω ενα green laser στο τηλε μου.

Σίγουρα φαίνονται όχι όμως από 10 χιλιόμετρα. Νομίζω ότι ένα 20mw θα ήταν ιδανικό για σένα.

Αν όμως το θέλεις μόνο για ερευνητή και όχι αποσπώμενο για να δείχνεις σε άλλους, τότε κάνεις την δουλειά σου οριακά σε φωτορύπανση και με 10άρι.

Η ακτίνα είναι πολύ αμυδρή και είναι ζήτημα πολλές φορές να την δουν οι γύρω σου, πόσο μάλλον να φανεί απο μακρυά.

Τωρα να πετάξεις το telrad και να βάλεις laser δεν ισχύει. Δεν είναι το ζήτημα αν προσφέρει κάτι περισσότερο ή λιγώτερο. Έχουν διαφορετική χρήση.

Όπως έγραψα το laser είναι για "πολύ γρήγορα" σε στόχους γνωστούς. Σε 1 με 2 δευτ. τους έχεις στο προσοφθάλμιο.

Το telrad που φαίνεται και στην φωτογραφία, το έχω για αντικείμενα που ψάχνω γρήγορα από χάρτες. Χρειάζομαι όμως παραπάνω χρόνο από ότι με το laser.

Φιλικά - Ντίνος Μακρόπουλος

*Όλα τα ταξίδια κάποια μέρα θα τελειώσουν. Βρες το σύμπαν μέσα σου και μπορείς να ταξιδεύεις για πάντα*.

Prem Rawat

Δημοσιεύτηκε

Παιδια να ξαναρωτησω:

Το 5mw λετε οτι δεν φαινεται απο μακρια, αλλα μονο απο κοντα???

Γιατι αν ειναι ετσι, παιρνω ενα για finder και εγω και αφηνω το Telrad...

Ενταξει δεν επαθα και τιποτα που σκυβω λιγο, αλλα μου ξυνεται παλι η τσεπη για αγορες, πραγμα που συμβαινει οσο εχει συνεφα, βροχη, σεληνη και δεν παρατηρω...

Α ξεχασα να πω οτι παρατηρω σε ουρανο χωρις φωτορυπανση...

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης