Laskos Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 1, 2008 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 1, 2008 Λοιπον αυτο εδω το θεμα ηθελα να το ανοιξω κανα διμηνο τωρα. Αυτο που θα με κανει να παρατησω την αστρονομια ειναι απλα ο παλιοκαιρος Νεα σεληνη τωρα, καλοκαιρακι υποτιθεται και αυτες τις 3-4 μερες ο καιρος στην περιοχη μου μονο συννεφα Ποτε θα καθαρισει?Ε μα φυσικα σε καμια βδομαδα που η σεληνη θα ειναι ξανα ψηλα στον ουρανο και αντε καλες 20 του μηνα για παρατηση ξανα... Απλα απαραδεκτος!Αν κατι θα με κανει να παρατησω την αστρονομια αυτο θα ειναι μονο ο παλιοκαιρος! Λοιπον καταθεστε τις αποψεις σας.Εσας τι μπορει να σας κανει να παρατησετε την αστρονομια?
seti Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 2, 2008 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 2, 2008 εναs βασικοs παραγονταs,πιστευω και για τουs περισσοτερουs απο απο εμαs ειναι το τεραs που ονομαζεται φωτορυπανση.
koyote Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 2, 2008 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 2, 2008 Στην αρχη τρομαξα ρε φιλε και νομισα οτι δε σου αρεσε πια η αστρονομια..... Aσε την ψυχη σου να σταθει νηφαλια και αταραχη μπροστα σε ενα εκατομμυριο συμπαντα!!! Φιλικα, Βαλογιαννης Γιωργος
ASTRONOMOS1 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 2, 2008 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 2, 2008 Τα ρημαδιασμένα CLOUDS ... και το τέρας η ΦΩΤΟΡΥΠΑΝΣΗ
Canopus Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 2, 2008 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 2, 2008 ...να μου βγούνε τα μάτια (χτυπά ξύλο) Αλλιώς, πάντα θα υπάρχουν και ωραίες, σκοτεινές νύχτες και μέρη με ανεκτα λίγο φωτισμό Σκόρπιες σκέψεις: http://ngc253.blogspot.com/travel... without movement...
Rigelian Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 2, 2008 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 2, 2008 Αυτο που θα με κανει να παρατησω την αστρονομια είναι, απλά, τίποτα! Dans chaque village un homme tend un flambeau, l΄instituteur, et un autre souffle dessus, le cure.V. Hugo
nansy Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 2, 2008 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 2, 2008 Aυτό που θα με έκανε να παρατήσω δεν είναι να κάνει με την παρατήρηση αλλά με πολλούς άλλους παράγοντες που είναι καθοριστικοί,όπως η εκπαίδευση... Ο άνθρωπος προέρχεται από την αστερόσκονη των αστεριών και από την ανθρώπινη αστερόσκονη μπορεί να γεννηθούν νέα αστέρια....!!!!-(Μάνος Δανέζης)
ourania Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 2, 2008 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 2, 2008 Η φωτορύπανση -όσων αφορά την παρατηρησιακή αστρονομία .
Ευάγγελος Σιώζος Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 2, 2008 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 2, 2008 Μόνο αν εξαφανίζονταν τα άστρα, οι πλανήτες και όλα τα αντικείμενα του σύμπαντος. Αλλά ακόμα και τότε πάντα θα κοιτούσα ψηλά με την ελπίδα κάποτε να ξαναβρώ έστω και ένα αντικείμενο που θα είχε παραμείνει. Η αστρονομία δεν είναι άλλωστε συνυφασμένη με την ελπίδα πολλές φορές; Καλό βράδυ, Βαγγέλης Σιώζος Ευάγγελος Σιώζος
Evans Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 2, 2008 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 2, 2008 Η φωτορύπανση -όσων αφορά την παρατηρησιακή αστρονομία . Γιατί??Μόνο DSOs είναι η παρατήρηση? Υπάρχουν κι άλλα αντικειμενα με περισσότερη κιολας δραση αν πια δε μπορεις να πηγαινεις σε βουνα.Δέ λέω η φωτομόλυνση ειναι ενοχλητική και μας στερεί όμορφες εικόνες αλλα δε θα κατεβάσουμε και τα ρολά εξ' αυτού! Με την ελπιδα οτι δε θα σταματησεις να ασχολεισαι. φιλικα Βαγγελης
τσιαγκας προδρομος Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 2, 2008 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 2, 2008 Ο καθενας απο εμας που ασχολιται με την αστρονομια θελω να πιστευω οτι το κανει γιατι το αγαπαει και οχι γιατι απλα ενθουσιαστικε για ενα μικρο χρονικο διαστιμα της ζωης του. Η παρατηριση τωρα ειναι μια σημαντικη δραστηριοτητα της αστρονομιας οπου ολοκληρωνει τον σκεπτικισμο και επιβεβαιωνει την θεωρια. οπωσδηποτε η παρατηριση εχει πολους εχθρους :συννεφια, φωτορυπανση, δουλειες και υποχρεωσεις οπου μας κανουν να παρατηρουμε ολο και ποιο λιγο!!!!! Δεν εχει σημασια η αστρονομια ειναι μεσα μας και αναδυεται οταν παρατηρουμε (εστω και σπανιος). μονο ο θανατος θα με σταματουσε!!!!!!! ο εξοπλησμος (απο την στηγμη που αγοραστικε) ουτε να φαει θελει ουτε να πιει απλα οταν μπορουμε τον χρησιμοποιουμε. Δεν θα ξεχασω ποτε και με αυτην την εικονα θα πεθανω: οταν με πειρε ο παπους μου (εξαχρονο παιδακι ) μια ασεληνη Νυχτα του Αυγουστου στο χωραφι για την συγκομιδη καπνου, μου εστρωσε μια κουβερτα για να πλαγιασω,................... δεν κοιμηθικα!!!!!!!! το βλεμα μου ηταν καρφομενο στον ουρανο κοιτοντας εκατομυρια αστερια και την γαλακτηκη οδο σαν ενα λευκο πεπλο να τα αγκαλιαζει..................................τι ομορφα που ηταν!!!!!!! αυτο ηταν το δικο μου big bang και η εναρξη της αγαπης μου για τα αστερια!!!! Δεν θα σταματισω ποτε να τα σκευτομαι και οταν μπορω θα τα βλεπω με το τηλεσκοπιο Καθαρούς ουρανούς
ourania Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 3, 2008 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 3, 2008 Αυτό που γράφω είναι ότι λόγω φωτορύπανσης θα σταματούσα να παρατηρώ -τουλάχιστον όπως παρατηρώ τώρα. Με την ελπίδα ότι σε 2 χρόνια θα παρατηρώ αλλιώς ή από αλλού
koyote Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 3, 2008 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 3, 2008 Τιποτα!!!! Aσε την ψυχη σου να σταθει νηφαλια και αταραχη μπροστα σε ενα εκατομμυριο συμπαντα!!! Φιλικα, Βαλογιαννης Γιωργος
Altinakis Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 3, 2008 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 3, 2008 Προδρομε, ειναι οπως τα ειπες. Δεν χρειαζεται ουτε μια λεξη παραπανω! Meade LX200 8" EMC Classic (F/10) , Celestron Ultima Barlow 2x, Baader Ortho 6mm (Phantom),Hirsch SCT Focal Reducer / Corrector f/6.3, Philips SPC900NC IR/Cut >Destination Space!
alepohori Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 4, 2008 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 4, 2008 μονο ο θανατος θα με σταματουσε!!!!!!!Μαζί σου! Το συναίσθημα όταν είδα για πρώτη φορά το "λαμπρό αστέρι" του νότου (Δίας) για να δοκιμάσω το πρώτο μου τηλεσκόπιο, δε ξεχνιέται ποτέ. Δημήτρης Καπετανάκης CGCG108-138: Mag 15.5v, να τ'αφήσω; Πολλά τα mag Άρη! Το flickr μου
milia Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 5, 2008 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 5, 2008 Λοιπον αυτο εδω το θεμα ηθελα να το ανοιξω κανα διμηνο τωρα. Αυτο που θα με κανει να παρατησω την αστρονομια ειναι απλα ο παλιοκαιρος Νεα σεληνη τωρα, καλοκαιρακι υποτιθεται και αυτες τις 3-4 μερες ο καιρος στην περιοχη μου μονο συννεφα Ποτε θα καθαρισει?Ε μα φυσικα σε καμια βδομαδα που η σεληνη θα ειναι ξανα ψηλα στον ουρανο και αντε καλες 20 του μηνα για παρατηση ξανα... Απλα απαραδεκτος!Αν κατι θα με κανει να παρατησω την αστρονομια αυτο θα ειναι μονο ο παλιοκαιρος! Λοιπον καταθεστε τις αποψεις σας.Εσας τι μπορει να σας κανει να παρατησετε την αστρονομια? Μπορείς να εκμεταλευτείς τον χρόνο που ο ουρανός είναι συννεφιασμένοςγια να μελετήσεις περισσότερο την Αστρονομία... Σε θεωρητικό επίπεδο, αλλά θεωρία κ' παρατήρηση πάνε μαζί. Το ένα βοηθάει το άλλο . δS>=0 (c.s.)
Blaze Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 5, 2008 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 5, 2008 Αυτό που θα με κάνει να παρατήσω την αστρονομία είναι οτι λόγω συνθηκών δέν έχω ακόμα δίπλωμα οδήγησης.Για να μήν πληρώσω στην αστυνομία λοιπόν μισή ΗEQ6 κάνω υπομονή απο το φωτεινό μου μπαλκόνι...Πολλή υπομονή όμως The Truth Is Out There...
krisgym Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 6, 2008 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 6, 2008 Θα συμφωνησω με τον Προδρομο οσο μακαβριο και εαν ακουγεται. Φιλικα Χρηστοs.
Μανούσος Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 6, 2008 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 6, 2008 Κι εγώ θα παρατούσα την αστρονομία για λόγους υγείας και μόνο. Η φωτορύπανση είναι ένα πρόβλημα αλλά πιστεύω ότι έχουμε ακόμη καιρό για την πλήρη φωτοκάλυψη του πλανήτη. Στην ανάγκη βρε παιδιά θα κανονίζω μια φορά το χρόνο να κάνω ένα ταξίδι για μια παρατήρηση, κάπου μακριά για να βρω σκοτεινό ουρανό. Φιλικά -- Μανούσος ΔημήτρηςΟι κατασκευές μου:https://www.astrovox.gr/forum/viewtopic.php?t=22270https://www.astrovox.gr/forum/viewtopic.php?t=17643https://www.astrovox.gr/forum/viewtopic.php?t=19201
seti Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 6, 2008 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 6, 2008 Αλοιμονο μαs αν παραταγαμε με τοση ευκολια την πολυαγαπημενη μαs αστρονομια οπωs γραφουμε παραπανω.απλωs πιστευω ηταν για πολλουs η αφορμη για να δειξουμε το ποσο μαs απασχολει το προβλημα τηs φωτορυπανσηs.
dimidour Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 14, 2008 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 14, 2008 Εγώ τελευταία με το να μένω μεγάλα χρονικά διαστήματα στην Αθήνα σχεδόν την παρατηρησιακή αστρονομία την έχω εγκαταλείψει. Όταν όμως πάω στο χωριουδάκι μου πολύ το χαίρομαι το τηλεσκοπιάκι μου!!!!Η φωτορύπανση συνεπώς είναι ο χειρότερος εχθρός!!! Και εγένετω φως....
Achilleas Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 15, 2008 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 15, 2008 Η φωτορύπανση γιατι οι στόχοι που μπορεί να δει κάποιος υπο φωτορύπανση κάποτε τελειώνουν... Λέσχη Ε.Λ.Φ.Ε.ΑΣ
nansy Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 15, 2008 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 15, 2008 Η φωτορύπανση γιατι οι στόχοι που μπορεί να δει κάποιος υπο φωτορύπανση κάποτε τελειώνουν... Δεν θεωρώ απαραίτητα λόγο στο να παρατήσει κάποιος την Αστρονομία..Μπορεί κάποιος να αρκεστεί και στα βιβλία που δόξα τω Θεό είναι πολλά... Ο άνθρωπος προέρχεται από την αστερόσκονη των αστεριών και από την ανθρώπινη αστερόσκονη μπορεί να γεννηθούν νέα αστέρια....!!!!-(Μάνος Δανέζης)
xXx Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 16, 2008 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 16, 2008 Φίλοι γειά σας, Πάει καιρός από την τελευταία φορά που άγραψα σ'αυτό το site και πιστεύω οτι το συγκεκριμένο θέμα είναι το καταλληλότερο για να αρχίσω ξανά να γράφω στα Forum.Το βασικό ερώτημα είναι το τι θα μας έκανε να παρατήσουμε την αστρονομία΄ η απάντηση σ'αυτήν την ερώτηση για μένα είναι μια απλή λέξη...η ζωή.Ένα ωραίο πρώι ξυπνάς μετά από μία υπέροχη παρατήρηση και ξαφνικά ξεχνάς οτι έχεις τηλεσκόπιο΄ το ξεχνάς κι αυτό περνάει σε μία γωνία ενός δωματίου έχοντας τόση σκόνη επάνω του που για να το καθαρίσεις χρειάζεσαι ηλεκτρική σκούπα΄ ξεχνάς το ανεβοκατέβασμα στην ταράτσα της πολυκατοικίας κι ακόμα χειρότερα ξεχνάς το συναίσθημα εκείνο που ένιωσες την πρώτη φορά που κοίταξες τα πέρατα του διαστήματος μέσα απ'αυτό.Βέβαια,το ηθικό δίδαγμα απ'όλο αυτό είναι πως ακόμα και μετά από δύο χρόνια απραξίας αισθάνεσαι το τσίμπιμα αυτό μέσα στο μυαλό σου που σε κάνει να βάζεις την ηλεκτρική σκουπά στην πρίζα και να παίρνεις όλη την σκόνη που το σκέπαζε, κάνοντας το να θυμίζει και πάλι τηλεσκόπιο.Έχεις συνειδητοποιήσει πως πότε δεν παράτησες την αστρονομία, απλώς την είχες θάψει κάπου βαθιά μέσα στον λαβύρινθο του μυαλού, κι εκείνη κατόρθωσε να βρεί τον μίτο και να διαβεί την έξοδο που οδηγεί στη ζωή!Η αστρονομία,λοιπόν,δεν είναι ένα απλό παιχνίδι που μπορείς να το παρατήσεις αλλά είναι ένας τρόπος ζωής που αν πραγματικά το αγαπάς τότε μπορεί να σου χαρίσει τις πιο ξεχωριστές στιγμές. Φιλικά, Άρης !Μ΄ένα τηλεσκόπιο κι εγώ ψάχνω το δρόμο να βρω το μακρινό!
Altinakis Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 16, 2008 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 16, 2008 Καπως ετσι θα το εβλεπα και εγω οπως μας τα λεει ο φιλος Mars. Να προσθεσω μονο οτι μπορει να φταιει και μια........... γυναικα!!! Meade LX200 8" EMC Classic (F/10) , Celestron Ultima Barlow 2x, Baader Ortho 6mm (Phantom),Hirsch SCT Focal Reducer / Corrector f/6.3, Philips SPC900NC IR/Cut >Destination Space!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣυνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα