Jump to content

Αγορα εξοπλισμού απο ebay


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Πρωτα απο ολα καλησπέρα σε όλους.

Είμαι καινούργιος στον χώρο αν και την σχετική τρέλα την έχω απο μικρός. Αυτό το διάστημα αρχισα να ασχολούμαι πιο ενεργά με την αστρονομία και με ενδιαφέρει πολύ η αστροφωτογραφία.

Βρηκα κάποιες ,κατα τη γνώμη μου, αρκετα καλές ευκαιρίες στο ebay.

http://cgi.ebay.co.uk/Telescope-Skywatcher-114-500-EQ-1-parabolic_W0QQitemZ260330946766QQihZ016QQcategoryZ3636QQssPageNameZWDVWQQrdZ1QQcmdZViewItem

 

http://cgi.ebay.co.uk/Teleskop-Megastar-150-1400-EQ_W0QQitemZ260356861298QQihZ016QQcategoryZ38913QQcmdZViewItemQQ_trksidZp1742.m153.l1262

 

Θα ήθελα την γνώμη σας.

Ευχαριστώ

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Καλησπέρα και καλώς ήλθες! Δυστυχώς, κανένα από τα δύο δεν μπορεί πρακτικά να χρησιμοποιηθεί για αστροφωτογράφηση. Το πρώτο προέρχεται από αξιόπιστη εταιρεία αλλά είναι πολύ μικρό. Στο δεύτερο κάτι δεν πάει καλά: Υποτίθεται ότι είναι 6ιντσο f/9.3 σε μία απαράδεκτη στήριξη (πολύ λίγη για έναν τέτοιο σωλήνα). Προσωπικά δεν γνωρίζω να κυκλοφορεί κάποιο 150άρι από Κίνα ή Taiwan σε αυτό τον εστιακό λόγο - συνηθως είναι f/5 ή f/8. Η φωτογραφία επίσης σίγουρα απεικονίζει ένα 150άρι f/5 και αν κρίνω από τον εστιαστή και την αράχνη, μάλλον κατασκευασμένο την προηγούμενη δεκαετία...

Συμπέρασμα: κρατήσου μακριά και από τα δύο.

Μια πολύ γενική συμβουλή η οποία δεν είναι φυσικά απόλυτος κανόνας, απλά για να ξεκινήσεις την αναζήτησή σου και μόνο:

Θεωρώντας ότι σε ενδιαφέρει σε πρώτη φάση η παρατήρηση, ότι διαλέξεις φρόντισε να είναι από 6ίντσες και πάνω (ιδανικά 8"-10"). Αν πας για γερμανική ισημερινή, φρόντισε να είναι από EQ3-2 (με άλλο όνομα EQ4 ή CG4) και πάνω. Αν επιλέξεις κάτι από 8-10" μη συμβιβαστείς με τίποτα λιγότερο από EQ5/CG5. Σε κάθε περίπτωση για αστροφωτογράφιση θα χρειαστείς μοτέρ τουλάχιστον στον ένα άξονα.

Καλή συνέχεια και αποφάσεις!

Φιλικά,

Ηλίας.

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Φιλε μου καλως είρθες. Με προλαβε ο Ηλίας στα περισσοτερα, να προσθεσω κανα δυο:

 

σε αυτο το χόμπυ ισχύει ότι σχεδον παντού: οτι πληρωσεις περνεις. Μην περιμενεις να βρεις στο ebay "ευκαιρειες"

 

η αστροφωτογραφηση ειναι λίγο "ακριβο" σπορ. Συνηθως πρεπει να περασεις λιγο χρονο εξασκωμενος στην παρατηρηση, διαβαζοντας απο οτι πηγη μπορεις να βρεις σχετικα, πριν αποφασισεις να παρεις αυτον τον δρομο. Οχι οτι δεν μπορεις να πας κατευθειαν αλλα μην περιμενεις να το κανεις με λιγοτερα απο (ας πουμε) τα δεκαπλασια απο αυτα που κανουν αυτα τα οργανα, μπολικο επιπλεων εξοπλισμο και πολυ υπομονη.

 

Ξεκινα διαβαζε παλιότερες συμβουλες προς αρχαρειους στο φορουμ και αγορασε ενα γενικο, εισαγωγικό βιβλίο (συνηθως το προτεινομενο ειναι το Nightwatch). Ψαξε το Ιντερνετ.

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Γεια και απο εμενα.

Το δευτερο τηλεσκοπιο (150/1400) εχει περασει απο τα χερια μου, πριν πολλα χρονια.

Νομιζω πως κυκλοφορει ευρεως σαν "phenix".

Εχει πραγματι 1400μμ ΕΑ (το πετυχαινει με την προσθηκη ενος Χ2 ακριβως πριν τον εστιαστη).

Οπτικως ηταν παραδοξως παρα πολυ καλο στους πλανητες και στη Σεληνη, μετριο για βαθυ ουρανο, και οσον αφορα τα υπολοιπα θυμαμαι τα εξης...

-Μετριοτατος (μαλλον κακος) εστιαστης

-Καλουτσικη ποιοτητα κατασκευης και φινιρισμα

-δυσκολη ρυθμιση πρωτευοντος

-δυσκολη ρυθμιση δευτερευοντος

-βαση παρα πολυ ευαισθητη στις κινησεις και αν ξεκινησει να κουναει, δε σταματαει, (φαινομενο που επιδεινωνει η μεγαλη του ΕΑ)

-Καλουτσικος χειρισμος με τα χειριστηρια

-αλουμινενιο ρυθμιζομενο τριποδο, με πλαστικα ομως πλαισια/σφικτηρες που σπανε με το παραμικρο

-καλουτσικα προσοφθαλμια

-μπαρλοου/ανορθωτης/φιλτρο/χαρτης της πλακας(αν τα δινει ακομα σαν αξεσουαρ)

 

Γενικως δεν μπορω να σου πω πως ειναι για πεταμα(σε καμια περιπτωση), αλλα αν μπορεις, δωσε κατι παραπανω για κατι καλυτερο, εστω και μεταχειρισμενο.

Αυτο θα σε ικανοποιησει μεν προσωρινα, αλλα σε χρονο "μηδεν" θα μπεις σε διαδικασια για αναβαθμιση.

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Πρωτα απο ολα ευχαριστώ πολύ για την γρηγορή απάντηση. Αυτό το καιρό δεν έχω την δυνατότητα για αγορές μεγάλης αξίας. Συμφωνώ απόλυτα με το γεγονός "ότι πληρώνεις παίρνεις". Απλά προσπαθώ να βρώ κάτι το οποίο να έχει τον λόγο ποιότητα προς τιμή όσο το δυνατόν ψηλότερο και το οποίο να ικανοποιεί κάποιές προυποθέσεις. Ίσως ένα διοπτρίκο να ήταν μία λύση όπως αυτό (http://www.astronomy.gr/main.cfm?module=eshop&action=detail&id=1614) ή ένα κατοπτρικό όπως αυτό (http://www.amazon.co.uk/gp/product/B0013Z42AK/ref=olp_product_details?ie=UTF8&me=&seller=)
Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Οσων αφορα το Celestron Astromaster 130EQ-MD διαβαζα το review στο Αstronomy Now τευχος φεβρουαριου και το βγάζει αψογο για πρωτο τηλεσκοπιο.
Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Μην πάρεις κάτι για να το πάρεις. Αν τα χρήματα που μπορείς να διαθέσεις είναι μεταξύ 200-250 ευρώ, μην πάρεις τιποτα προς το παρόν και περιορίσου στο Nightwatch του Dickinson. Μάζεψε χρήματα και όταν μπορείς να διαθέσεις 300-400 ευρώ, δες τι υπάρχει στην αγορά και - θα το ξαναπώ - επέλεξε κάτι με διάμετρο τουλάχιστον από 6 ίντσες και πάνω. Εναλλακτικά, δες τι γίνεται στις αγγελίες για κάτι μεταχειρισμένο. Έχε υπόψη σου και κάτι άλλο, όλα αυτά τα τηλεσκόπια και στηρίξεις αδιάφορο του brand name που φέρουν (Celestron, Skywatcher, Orion USA) είναι φτιαγμένα στο ίδιο κινέζικο εργοστάσιο (Synta) με τις ίδιες προδιαγραφές.

Με αυτά κατά νου και κινούμενος σε αυτά τα επίπεδα τιμής μην αγοράσεις κάτι μόνο και μόνο γιατί έχει "ηχηρό" όνομα. Πάρε κάτι που κυκλοφορεί ευρέως - μακριά από κάτι "big-gun" κλπ και κάτι "απομιμήσεις" τηλεσκοπίων που κυκλοφορούν στο ebay - αλλά μην πάρεις κάτι αποκλειστικά και μόνο βασιζόμενος στη "μάρκα" του.

Καλή συνέχεια!

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Αστροφωτογραφηση δεν ειπες οτι θες να κανεις; Αυτα που κοιτας δεν κανουν ουτε για αστειο - μην σου πω οτι καποια απο αυτα ειναι ψιλο-σκουπιδια ακομη και για παρατηρηση (ενταξει, υπερβαλω λιγο, αλλα στην ουσια αυτο ειναι). Αφου δεν εχεις λεφτα ακολουθα αυτο που σου ειπε ο Ηλιας : περιμενε και μαζευε και διαβαζε να μαθαινεις, για να αποφυγεις να πεταξεις λεφτα που δεν περισσευουν.
Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

νομίζω φιλε μου οτι με τα μεταφορικα απο e-bay+ το κοστος τηλεσκοπιου,

θα σου φτασει οσο ενα ελαφρώς μεταχειρισμενο dob 8

(που ποτε δεν χανει την αξια του σαν τηλεσκοπιο) , και εφοσον εξεικειωθεις με τον ουρανο περνας στην αστροφωτογραφηση,αναβαθμιζοντας το υπαρχον ή πουλωντας το με σκοπο αγορα νεου εξοπλισμου ..το μονο προβλημα με εμας που αγαπαμε τον ουρανο ,ειναι οτι συνεχεια θα δινουμε χρηματα γιατι ειναι λιγο ακριβο σπορ ,αλλα τι αξία εχουν τα χρηματα μπροστα στην μαγεια του ουρανου...καλή αρχή !!! :mrgreen:

:-({|= . I LOVE MUSIC -SPACE- XTREME LIFE. :cheesy:
Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

και επειδη και εγω στην αρχη ειχα αλλαξει 2 τηλεσκοπια ,το ενα κινεζικο και 6ιντσο το οποιο ειχε χαλια οπτικα..η θολουρα σε ολο της το μεγαλειο,και το δευτερο καλη εταιρεια αλλα 70mm πολυ καλα οπτικα, αλλα μικρο ανοιγμα ,συμβιβαστικα με dob 8,απλα διεθεσα καποια χρηματα για λιγο πιο καλα προσοφθαλμια... =;
:-({|= . I LOVE MUSIC -SPACE- XTREME LIFE. :cheesy:
Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Θα συμφωνήσω κι εγώ με τους προηγούμενους. Για να ασχοληθείς αξιοπρεπώς με την αστροφωτογράφηση πρέπει να διαθέσεις πολλά περισσότερα χρήματα (ενδεικτικά πάνω από 500Ευρώ). Και καλό είναι να ψάχνεις ξεχωριστά για στήριξη και ξεχωριστά για σωλήνα. Ήμουν κι εγώ κάτοχος του δεύτερου τηλεσκοπίου και δεν έκανε για αστροφωτογράφηση.

 

Και κάτι τελευταίο. Να ξέρεις ότι αν τελικά καταλήξεις σε ένα σύστημα το οποίο να είναι αρκετά ποιοτικό δεν θα μπορείς να βγάλεις φωτογραφίες όλων των αντικειμένων. Θα έχεις τη δυνατότητα πχ να βγάζεις μόνο γαλαξίες ή μόνο νεφελώματα. Για να θες να βγάζεις και τα δύο θα πρέπει να διαθέσεις ακόμη περισσότερα χρήματα για εξοπλισμό.

 

Δεν σου λέω όλα τα παραπάνω για να σε απογοητεύσω αλλά για να ξέρεις τι παίζετε περίπου στο χώρο.

Η αστροφωτογράφηση είναι σίγουρα μια πολύ ωραία ενασχόληση αλλά καλό είναι να το ψάξεις το θέμα.

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Κοιτα αν σε ενδιαφερει η αστροφωτογραφιση εδω περισσοτερο θα πρεπει να

ριξεις το βαρος σου σε μια καλη στηριξη και σε DSLR μηχανη η CCD.Εγω θα συμφωνησω με τα παιδια παραπανω σε οτι αφορα αυτα τα τηλεσκοπια.

Στο ΕΒΑΥ περισσοτερο θα κοιταξεις για αλλα πραγματα οπως παραδειγματος χαριν τηλεφακους απο παλιες SLR μηχανες.

Εξαλλου και το τηελσκοπιο αυτον τον ρολο παιζει (μεγαλος τηλεφακος).

Βασικο στοιχειο επισης για μεγαλες εκθεσεις ειναι η ισημερινη στηριξη που θα διαθετεις αν ειναι αρκετα ακριβης ωστε να μπορει να ακολουθησει τον ουρανιο θολο και να βγει μια αξιοπρεπης φωτογραφια.

Αυτες οι αστροφωτογραφιες που βλεπεις σε διαφορες ιστοσελιδες

δεν γινονται ουτε με κομπακτ μηχανες ουτε με απλα τριποδα..

Διαβασε πρωτα καλα μεσα στο φορουμ για τεχνικες και εξοπλισμο προτου

κανεις μια αγορα που θα μετανοιωσεις μετα ,αφου δεν θα μπορεις να κανεις αυτο που θελεις.

Καλη τυχη !

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης