Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας :: Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας |
Τι σημαίνει προσωπικά για εσάς η ενασχόλησή σας με την ερασιτεχνική αστρονομία; |
Απλά ένα χόμπι |
|
9% |
[ 12 ] |
Κάτι παραπάνω από ένα χόμπι |
|
38% |
[ 51 ] |
Από τα σημαντικότερα πράγματα στη ζωή μου |
|
48% |
[ 64 ] |
Ευκαιρία για συνεισφορά στην επιστήμη ή την κοινωνία |
|
4% |
[ 6 ] |
|
Σύνολο Ψήφων : 133 |
|
Συγγραφέας |
Μήνυμα |
krisgym Εξωγήινος
Ένταξη: 03 Απρ 2007 Σύνολο δημοσιεύσεων: 488 Τόπος: ΚΑΛΛΙΘΕΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ. Ηλικία: 49 Φύλο: Ανδρας |
Δημοσιεύθηκε: 30/11/2011, ημέρα Τετάρτη και ώρα 20:02 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Εγώ έχω πάρα πολλά χόμπι, η αστρονομία δεν είναι απλά ένα χόμπι όπως τα υπόλοιπα είναι για τα καλά στην καθημερινότητα μου και σημαντικότατο στην ζωή μου.Υ.Γ. Δεν υφίσταται ταξίδι με την οικογένεια χωρίς να πάρουμε μαζί το nexstar 8i.  _________________ Φιλικα Χρηστοs. |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
Αργύρης Εξωγήινος
Ένταξη: 20 Ιούλ 2005 Σύνολο δημοσιεύσεων: 863 Τόπος: Αθήνα, Αγία Παρασκευή Ηλικία: 40 Φύλο: Ανδρας |
Δημοσιεύθηκε: 05/12/2011, ημέρα Δευτέρα και ώρα 15:41 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Καλησπέρα σε όλους..
Ένα από τα σημαντικότερα πράγματα στη ζωή μου (αλλά και ευκαιρία για συνεισφορά στην κοινωνία)..
Όταν αγαπάς κάτι και σε γεμίζει απίστευτα δεν είναι δυνατόν να μη προσπαθήσεις να το μοιραστείς και με άλλους..
Στα υπόλοιπα απλά θα συμφωνήσω με τους προηγούμενους!!  _________________ ΣΤΕΛΛΑ, ΓΙΩΡΓΟ, ΒΑΣΙΛΗ, ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ ΕΚΕΙ ΨΗΛΑ... |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
enigma Αστρόφιλος
Ένταξη: 18 Ιούν 2010 Σύνολο δημοσιεύσεων: 46 Τόπος: θεσσαλονικη Ηλικία: 39 Φύλο: Ανδρας |
Δημοσιεύθηκε: 13/01/2012, ημέρα Παρασκευή και ώρα 20:54 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
αν θεωρουσα πως η ερασιτεχνικη αστρονομια ηταν ενα απλο χομπυ σαν ολα τα αλλα νομιζω πως θα μου ειχε φυγει το ενδιαφερον εδω και καιρο,επειδη παντα θα υπαρχουν αναπαντητα αστρονομικα και υπαρξιακα ερωτηματα για τον καθενα μασ ειναι κ αυτος ενας μικρος λογος απο τους παρα πολλους που με κανει κ κανει κ πολλους να γινονται ολο και περισσοτερο παθιασμενοι με την αστρονομια |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
georgexiro Αστρομανιακός
Ένταξη: 12 Σεπ 2011 Σύνολο δημοσιεύσεων: 127 Τόπος: Gifhorn - Γερμανία Ηλικία: 22 Φύλο: Ανδρας |
Δημοσιεύθηκε: 13/01/2012, ημέρα Παρασκευή και ώρα 21:57 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Εμένα από μικρό μου άρεσε η αστρονομία. Στην αρχή ήταν απλά ένα χόμπι, παρατήρηση με κιάλια 10-15 λεπτά, συνήθως σελήνη. Από τότε που πήρα όμως τηλεσκόπιο και παρατήρησα με μεγάλη μεγέθυνση, Δία , Σελήνη και νεφέλωμα Ωρίωνα κατάλαβα ότι δεν πρόκειται απλά για ένα χόμπι. Ελπίζω και ότι μετά από 20-30 χρόνια να μου αρέσει ακόμα τόσο πολύ η αστρονομία όπως σήμερα. _________________ GeorgeXiro |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
kimon Αστρόφιλος
Ένταξη: 28 Νοέ 2007 Σύνολο δημοσιεύσεων: 76 Τόπος: Αθήνα Ηλικία: 43 Φύλο: Ανδρας |
Δημοσιεύθηκε: 14/01/2012, ημέρα Σάββατο και ώρα 9:47 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Για εμένα η ενασχόληση με την αστρονομία είναι η πύλη της ενασχόλησης με τις περισσότερες θετικές επιστήμες και όχι μόνο. Αυτό θα έλεγα ότι βοηθάει στην κατανόηση του χώρου και τον χρόνου που υπάρχουμε. Θα έλεγα ότι η αστρονομία κάνει καλό. |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
giorgos83 Εξωγήινος
Ένταξη: 21 Απρ 2010 Σύνολο δημοσιεύσεων: 263 Τόπος: Αθήνα Φύλο: Ανδρας |
Δημοσιεύθηκε: 08/02/2012, ημέρα Τετάρτη και ώρα 1:24 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Για μενα η Αστρονομια ειναι ενα χομπυ,μια ευκαιρία να ξεφυγω και να κοιταξω σε μερη πιο μακρινα απ'οτι μπορει να φτασει το μυαλο.Μια ευκαιρια να διαβασω για νεα πραγματα που ενω φαινονται τοσο μακρινα στον μεσο ανθρωπο,εντουτοις ειναι τοσο κοντινα,τοσο ανθρωπινα,τοσο μεγαλειωδη.Μια ευκαιρεια να μαθω απο που προερχομαστε,που παμε και πως θα τελειωσουν ολα.Αστρονομια δεν ειναι μονο το τηλεσκοπιο,ειναι και τα βιβλια που εχει διαβασει καποιος και αν και με το τηλεσκοπιο εχω επαφη οσο συχνοτερα μπορω,με τα βιβλια εχω καθημερινη επαφη και ταξιδευω... _________________ Στη νεα ταξη πραγματων,τα πραγματα ειμαστε εμεις... |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
nik71 Αστρομανιακός
Ένταξη: 22 Απρ 2009 Σύνολο δημοσιεύσεων: 140 Τόπος: ΑΘΗΝΑ Ηλικία: 48 Φύλο: Ανδρας |
Δημοσιεύθηκε: 08/02/2012, ημέρα Τετάρτη και ώρα 13:43 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Για μενα ειναι σαν να κοιταζω απο το φινιστρι ενος διαστημοπλοιου το οποιο εχει βγει εξω απο το ηλιακο μας συστημα και ταξιδευει προς το απεραντο συμπαν οταν μαλιστα παρατηρεις μεσα απο κατασκοτεινο ουρανο τοτε..... τα ξεχνας ολα τα γηινα |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
τσιαγκας προδρομος Εξωγήινος
Ένταξη: 25 Μάρ 2007 Σύνολο δημοσιεύσεων: 484 Τόπος: Σερρες Ηλικία: 40 Φύλο: Ανδρας |
Δημοσιεύθηκε: 25/03/2012, ημέρα Κυριακή και ώρα 12:10 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
θα ελεγα πως πολυ αρκετα πανω απο ενα χομπυ |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
Johnny Who Εξωγήινος
Ένταξη: 19 Ιούν 2011 Σύνολο δημοσιεύσεων: 384 Τόπος: Αθήνα Ηλικία: 21 Φύλο: Ανδρας |
Δημοσιεύθηκε: 25/03/2012, ημέρα Κυριακή και ώρα 18:12 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Η αστρονομία προσφέρει στον άνθρωπο την επίγνωση της ασημαντότητάς του. Πως μπορεί κάποιος να αυταπατάται λέγοντας πως οι "ανθρώπινες αξίες" έχουν νόημα, αφού πρώτα έχει ατενίσει αντικείμενα και κόσμους τόσο ασύλληπτων διαστάσεων, όσο το -άπειρο- σύμπαν; Και από την άλλη, αφού ο μικροσκοπικός άνθρωπος είναι μέρος αυτού του συνόλου, και το σώμα και το μυαλό του έχουν δημιουργηθει από αυτό και διέπονται από τους ίδιους νόμους, πως μπορεί το "πνεύμα" να αποτελεί παραλογισμό; Ειδού το παράδοξο: στρέφεσαι εναντίον της φιλοσοφίας με φιλοσοφικό τρόπο. Όλα εξαρτώνται από τις παραδοχές στη σκέψη μας. Κοινώς, η αστρονομία προσφέρει ένα παράθυρο στην ψυχή μας. Μας κάνει να προβληματιζόμαστε.
Τέλος πάντων, ΚΑΘΑΡΟΥΣ ΟΥΡΑΝΟΥΣ & "ΑΝΟΙΧΤΑ" ΜΥΑΛΑ!!!  _________________ \"Έρχομαι από την έρημο των άστρων/Στερεύουν οι πηγές της πλάνης τα πάντα ξηραίνονται/Πλούσια απλώνεται η άμμος και μονάχα η άμμος...\" Γ. Υφαντής, Χαρούμενο Τραγούδι |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
panos - LX12 Αστρομανιακός
Ένταξη: 12 Ιούλ 2010 Σύνολο δημοσιεύσεων: 161 Τόπος: this is sparta Ηλικία: 47 Φύλο: Ανδρας |
Δημοσιεύθηκε: 12/06/2012, ημέρα Τρίτη και ώρα 15:22 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
I don't care about hobbies because I'm not from around here ...
Χομπυ είναι μια ασχολία που αυτοπροσδιορίζεται μέσω της χαράς που σου προσφέρει .
Αντιθέτως δια της συμπαντικής μελέτης αυτοπροσδιορίζεται το ΕΙΝΑΙ στο ΟΛΟΝ |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
TheRatPack Αστρόφιλος
Ένταξη: 11 Μαϊ 2013 Σύνολο δημοσιεύσεων: 24 Τόπος: Χανιά Ηλικία: 23 Φύλο: Ανδρας |
Δημοσιεύθηκε: 14/05/2013, ημέρα Τρίτη και ώρα 21:43 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Όλα μαζί και το καθένα ξεχωριστά:
Για μένα η Αστρονομία δεν είναι "Απλά ένα χόμπι", αλλά "Κάτι παραπάνω από ένα χόμπι". Είναι ένα "Από τα σημαντικότερα πράγματα στη ζωή μου" και το βρίσκω σαν "Ευκαιρία για συνεισφορά στην επιστήμη ή την κοινωνία"! |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
|