Jump to content

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσιεύτηκε

:lol: :lol: :lol: :lol: τρομερό γέλιο!! Το καλύτερο σημείο για μένα είναι εκεί όπου αναβάλλεται η εκτόξευση στο παρά πέντε γιατί...σχολάσαμε!!!! :lol: :lol: ](*,) ](*,)

Ντρέπομαι γιατί αυτό ακριβώς το σημείο είναι ΑΠΟΛΥΤΑ αντιπροσωπευτικό της χώρας μας...ειδικά στο Δημόσιο τομέα..το έχω δει εκατοντάδες φορές με τα μάτια μου να συμβαίνει!! :-note :-note ](*,) ](*,) ](*,) ](*,)

«Μπορεί και μακριά πολύ, μέσα στων ουρανών τα αποκαΐδια...την Ανδρομέδα, την Άρκτο ή την Παρθένο...Άραγες να είναι η μοναξιά σε όλους τους κόσμους η ίδια;» Οδυσσέας Ελύτης
Δημοσιεύτηκε
Ας μαζεύουν εγκαίρως τα σκουπίδια από τους δρόμους και συμβιβάζομαι να παρακολουθούμε τους Ρώσικους, Κινέζικους και Γαλλικούς πυραύλους για τους οποίους μας ενημερώνει ο ακάματος Γ. Δρόσος.

Οὖτιν με κικλήσκουσι

My Optics

Δημοσιεύτηκε
Να προσθέσω και εγώ ότι το βίντεο είναι καταπληκτικό.Τρομερό γέλιο!!!!! :mrgreen: [-o<

Καλές Παρατηρήσεις & Καθαρούς Ουρανούς!

Μάκης Λυκόπουλος

Μέλος Ελληνικής Αστρονομικής Ένωσης (ΕΑΕ)

Μέλος Συλλόγου Ερασιτεχνικής Αστρονομίας Βοιωτίας (ΣΕΑΒ)

Δημοσιεύτηκε
Καλά το βίντεο δεν υπάρχει...! :cheesy: :cheesy: :mrgreen:

To είδα χθες στο Radio Arvila και πέθανα στο γέλιο! :mrgreen: :cheesy: :cheesy: \:D/

Κι όμως...ΥΠΑΡΧΕΙ και είναι στο Youtube :mrgreen:

...αχ αυτή η νεοελληνική διαστρέβλωση της τόσο πλούσιας γλώσσας μας... [-( ](*,)'

με το συμπάθειο αγαπητή bellatrix του Ωρίωνα! :mrgreen: :P

«Μπορεί και μακριά πολύ, μέσα στων ουρανών τα αποκαΐδια...την Ανδρομέδα, την Άρκτο ή την Παρθένο...Άραγες να είναι η μοναξιά σε όλους τους κόσμους η ίδια;» Οδυσσέας Ελύτης
Δημοσιεύτηκε
Κι όμως...ΥΠΑΡΧΕΙ και είναι στο Youtube :mrgreen:

...αχ αυτή η νεοελληνική διαστρέβλωση της τόσο πλούσιας γλώσσας μας... [-( ](*,)'

με το συμπάθειο αγαπητή bellatrix του Ωρίωνα! :mrgreen: :P

Φίλε Τάσο, έχεις δίκιο, αλλά ας μάθουμε πρώτα στοιχειώδη ορθογραφία και μετά μιλάμε για την αργκό. Bellatrix, το σχόλιο δεν αφορά εσένα!

Δημήτρης Καπετανάκης

CGCG108-138:

Mag 15.5v, να τ'αφήσω;

Πολλά τα mag Άρη!

Το flickr μου

Δημοσιεύτηκε
Πάντως με το αυτομαστιγωνόμαστε και να προσπαθούμε να σκαρφιστούμε την καλύτερη ατάκα για το πόσο χάλια είμαστε (για την ακρίβεια όλοι οι άλλοι εκτός από μας), εκτός του ότι αποτελεί παγκόσμια πρωτοτυπία, δεν νομίζω να οδηγεί και πουθενά.
Δημοσιεύτηκε
Πάντως με το αυτομαστιγωνόμαστε και να προσπαθούμε να σκαρφιστούμε την καλύτερη ατάκα για το πόσο χάλια είμαστε (για την ακρίβεια όλοι οι άλλοι εκτός από μας), εκτός του ότι αποτελεί παγκόσμια πρωτοτυπία, δεν νομίζω να οδηγεί και πουθενά.

Η σάτιρα αποτέλεσε παγκόσμια πρωτοτυπία κάποτε, όταν την ανακάλυπτε ο Ελληνικός λαός στα Διονύσια και την μορφοποίησε ο Αριστοφάνης, αν και δεν αποκλείται να είχε προελληνική προέλευση και απλώς το δημοκρατικό πολίτευμα να επέτρεψε την μετάβαση από τον ατομικό στον συλλογικό αυτοσαρκασμό. Στην σύγρονη εποχή όλοι οι λαοί αυτοσαρκάζονται, παράγοντας μάλιστα και σαρκαστικούς ταγούς όπως οι Monty Pythons ή οι Marx Brothers. Τουλάχιστον αυτό διαφοροποιεί εκείνους που χαίρονται κάποιες ελευθερίες κατά την αρχαιοελληνική παράδοση από εκείνους που βαδίζουν στην εξελικτική γραμμή Μεσοποτάμιων και Αιγύπτιων καθεστωτικών δομών, όπως συμβαίνει στην σύγχρονη Κίνα.

Απαλύνεται κάπως έτσι το πικρό ποτήριο της σκληρής πραγματικότητας. Κατά τ' άλλα συμφωνώ μαζί σου πως το να κάνουμε σχεδόν μόνο αυτό πολύ απέχει από το να θεωρείται ικανοποιητικό.

Οὖτιν με κικλήσκουσι

My Optics

Δημοσιεύτηκε

Απλά να ξέρετε ότι ο λαός έχει την εξουσία, αλλά και αυτός την δίνει αλλού!!!!

Αλλά μια ζωή παθαίνουμε αυτό που μας αξίζει!!!! :frown: Δυστυχώς αυτή η χώρα δεν έχει μέλλον αν

δεν αλλάξουν κάποια πράγματα άμεσα!!!!! Αλλά ακόμα και αυτή την ήστατη στιγμή παίζουμε..... το :-({|=

Gazing at the universe through the ΄Eyes΄ of an astrophotographer...!!!

http://www.astrothemis.gr

Greek Astrophotography Discord Chat!

https://discord.gg/2DUPacrNfM

Δημοσιεύτηκε

Δεν ξέρω ποια είναι η θέση σου περι σάτυρας αλλά το σίγουρο είναι ότι αυτό το βίντεο λέει αλήθειες και δεν είναι μονο για να γελάσουμε! Δεν χρειάζεται να συζητήσουμε πάντως γιατί θα βγούμε offtopic.

Δημοσιεύτηκε
Αυτο που εγραψα δεν εχει καμια σχεση με το συγκεκριμενο βιντεο, το οποίο είναι σαφως ευστοχο, όπως και οτι εχουν βγαλει τα παιδια. Αφορα αυτο το κλιμα απαισιοδοξιας και ψευτοκουλτουρας που απ το πρωι ως το βραδυ, απο τα καφενεια της Πανω Ραχουλας μεχρι τα αμφιθεατρα του πανεπιστημιου, δεν ακους τιποτα αλλο παρα τις ασχημες πτυχες αυτης της χωρας. Αυτο σιγουρα δεν ειναι δημιουργικη σατυρα και μαλιστα καποιοι εχουν την ψευδαισθηση της ικανοποιησης οτι εγω τα ειπα και εδω τελειωνει ο ρολος μου.
Δημοσιεύτηκε

Και σε αυτό έχεις δίκαιο. Μα πρέπει πρώτα να καταλάβουμε τι θα πρέπει να κάνουμε, κατόπιν να συνεργαστούμε ώστε να το στοχεύσουμε, έπειτα να βρούμε πως θα το κάνουμε και τέλος να αποδειχθούμε ικανοί να το ολοκληρώσουμε. Κοίτα τι έπαθα, και μόνο λέγοντάς τα αυτά έγινα πιο απαισιόδοξος.

Πάντως η συζήτηση δεν είναι off topic καθώς εξ αρχής τέθηκε θέμα εκτός καθεαυτού ουρανού και αστρονομίας.

Οὖτιν με κικλήσκουσι

My Optics

Δημοσιεύτηκε

Φιλοι μου,Κοσμοναυτες του Συμπαντος.

Πραγματικά το βίντεο ειναι ευρηματικό και το είδα κατευθείαν στην εκπομπή Ραδιο Αρβύλα.

Επειδη πάλι η συζήτηση πήγε σε τι είμαστε ικανοί να κάνουμε παραθέτω δυο σημεία απο καποιες δημοσιευσεις μου.

Θεμα:4η Ολυμπιάδα Αστρονομίας και Αστροφυσικής

Χάλκινο μετάλλιο για δύο έλληνες μαθητές στην 4η Ολυμπιάδα Αστρονομίας και Αστροφυσικής στο Πεκίνο.

Στην φωτογραφια Οι μαθητές που απέσπασαν τα δύο μετάλλια και την τιμητική διάκριση ανάμεσα στους καθηγητές συνοδούς της Ολυμπιάδας. Από αριστερά, Λουκάς Ζαχείλας, Ορφέας Βουτυράς, Νίκος Φλεμοτόρος, Γιώργος Λιούτας, Γιάννης Σειραδάκης.

Θεμα: CERN: Τι παιζεται τελικα;

Επιστήμονες του CERN στη Θράκη

Συναντήσεις με εκπροσώπους πέντε βιομηχανιών του κλάδου ηλεκτρονικών, ηλεκτρολογικών, μηχανολογικών κατασκευών και καλωδιώσεων, οι οποίες λειτουργούν στην περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, είχε η 12μελής επιστημονική αντιπροσωπεία του Ευρωπαϊκού Κέντρου Έρευνας στην Πυρηνική Ενέργεια CERN, στο πλαίσιο της διερευνητικής επίσκεψης τους με στόχο τον εντοπισμό πιθανών συνεργατών.

Η επίσκεψη των στελεχών του CERN στην περιοχή της Θράκης πραγματοποιήθηκε μετά από πρόσκληση της εταιρείας υψηλής τεχνολογίας «Πρίσμα Ηλεκτρονικά» , που εδρεύει στην Αλεξανδρούπολη, και με την οποία το Ευρωπαϊκό Κέντρο έχει συνεργασία τα τελευταία χρόνια.

Οι εκπρόσωποι του CERN ενημερώθηκαν από τους εκπροσώπους των πέντε τοπικών βιομηχανιών για τη δυνατότητα να παράγουν και να διαθέσουν στον ευρωπαϊκό Οργανισμό, μέσα από ειδικές συνθήκες ανταγωνισμού, υλικά υψηλής ποιότητας, και διαπίστωσαν ότι και στις πέντε μονάδες βρέθηκαν προϊόντα «που μπορούν να ανταποκριθούν στις προδιαγραφές αυτού του διαγωνισμού», σχολίασε σε δηλώσεις του ο εθνικός αντιπρόσωπος στο CERN, καθηγητής στο Εθνικού Μετσόβειου Πολυτεχνείου, Ευάγγελος Γαζής.

Ο ίδιος ανακοίνωσε ότι θα διοργανωθούν και άλλες παρόμοιες εκδηλώσεις προκειμένου να ενισχυθεί η τεχνογνωσία και η μεταφορά τεχνολογίας στη Θράκη, «ώστε να υπάρξουν καλύτεροι ανταγωνιστές και “πρωταγωνιστές”, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό, σε σύγχρονα καινοτομικά προϊόντα».

Υπαρχει μια αλλη Ελλαδα που παραγει,σπουδαζει,προσπαθει και αυτη πρεπει να εχουμε στο νου μας οταν ακουμε τις καθημερινες αρνητικες ειδησεις.

Ολο και καλυτερα για αυτους που ξερουν!!!

Υ.Γ.

Φίλε kkokkolis.Ευχαριστω για τα καλα σου λόγια αλλα η δικη σου προσφορά στο Astrovox ειναι πραγματικα πολυσήμαντη κυρίως δε με το θέμα: Το σύμπαν της τέχνης και οι τέχνες τ' ουρανού. :cheesy:

images_398.jpg.a560f75343aa947912057436594219a7.jpg

t_4th-ioaa-greek-team-medals-thumb-medium_103.jpg.e07506328500d93b847393283fe6c57b.jpg

Ο πλανήτης μας ειναι το λίκνο της ανθρωπότητας.Αλλα κανείς δεν περνάει ολη του τη ζωή στο λίκνο.

Κονσταντίν Εντουάρντοβιτς Τσιολκόφσκι.

Δημοσιεύτηκε

Δυστυχως Γιωργο εγω δεν βλεπω τιποτα ενθαρυντικο...

Το να λεμε τι "ΘΑ" μπορουσαμε να πετυχουμε, και που "ΘΑ" μπορουσαμε να φθασουμε, επιβεβαιωνει

το γεγονος οτι τωρα δεν παμε πουθενα.

Τι υψηλη αξια εχει μια διακριση στην Ολυμπιαδα Αστρονομιας οταν ειναι δεδομενη η "αξιοποιηση" των Ολυμπιονικων?

Κερδισαν με την αξια τους μια διακριση.

Ε, και ??????

Τι τυχη θα εχουν οι νικητες, και τι πορτες θα τους ανοιχτουν???

Ποιος θα προωθησει αυτο το "κεφαλαιο", αφηνοντας αδιοριστο το "καλο παιδι" ανηψιο του?

(και γιατι να το κανει στο κατω-κατω, αφου παραπονιεται οτι "παιρνει τρεις και εξηντα"???).

Αντε στην καλυτερη περιπτωση να γινει καποια ενθουσιωδης προσπαθεια απο το αμεσο εκπαιδευτικο περιβαλλον των νικητων, αλλα τι καταλληξη θα εχει?.

Οσο για την βιομηχανικη παραγωγη, βαλε σε ενα μιξερ ορους οπως...

ανταγωνιστικοτητα,υπεραξια,ποιοτητα,κοστος,λαδωματα, δημοσιο,συμφεροντα,αντιπροσωποι-εισαγωγεις,

.......χτυπα τα καλα, και αμα βγαλεις ακρη...

Τελος παντων....γελασαμε με τη "ΜΑΣΑ" και αυτο σημαινει οτι το αστειο ηταν επιτυχημενο.

Και οταν η σατυρα ειναι "ευστοχη και επιτυχης", οσο εμεις γελαμε ανυποψιαστοι, αυτη μας ερχεται πισωπλατα ως πραγματικοτητα και το γελιο ψιλοπαγωνει.

Ειναι απο τις περιπτωσεις που γελαω μεν ευκολα, ισως και χαιρεκακα, αλλα γευομαι την πικρη γευση στο τελος (και αυτο μου μενει τελικα).

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης