Venetokleio ad astra Δημοσιεύτηκε Παρασκευή στις 01:18 PM Δημοσιεύτηκε Παρασκευή στις 01:18 PM Παρακολουθώντας αυτή την εξαιρετική συζήτηση οδηγήθηκα σιγά σιγά στο να ξεσκονίσω τα μικροσκόπια μου , ένα βιολογικό κι ένα στερεοσκοπικό , Levenhuk αμφότερα. Χρησιμοποίησα με αντάπτοτα Τ2 μία φωτογραφική Olympus E-620 , 12mp, έκοψα ένα κομμάτι λεπτό φλοιό από ένα μούσμουλο , φωτογράφισα, έκανα και focus stacking 4 εικόνες με το δωρεάν λογισμικό FocusFusion κι ιδού το αποτέλεσμα. 2
fotodektis Δημοσιεύτηκε Παρασκευή στις 03:25 PM Δημοσιεύτηκε Παρασκευή στις 03:25 PM Καλησπέρα! Ωραία η φωτογραφία του φλοιού μούσμουλου! 🙂 Μοιάζει με πίνακα αφηρημένης ζωγραφικής! Σε τί μεγέθυνση είναι; Μπορείς να μας δώσεις τεχνικά χαρακτηριστικά του μικροσκοπίου; 1 "Δεν γνωρίζεις τίποτα,μέχρι να εξασκηθείς σε αυτό" Richard P.Feynman"Πάσα επιστήμη χωριζομένη αρετής,πανουργία,ού σοφία φαίνεται" Πλάτων Αλήθεια <=> Αγάπη[Ταπεινότητα[Δικαιοσύνη]]
Iraklis Δημοσιεύτηκε Παρασκευή στις 04:25 PM Δημοσιεύτηκε Παρασκευή στις 04:25 PM Το τηλεσκόπιο είναι βιολογικό μονοφθάλμιο με 4 αντικειμενικούς από 10χ ως 100χ. Οι φακοί είναι immersion. Η συγκεκριμένη έχει τραβηχθεί με τον 10χ κι αισθητήρα 4/3. Δε με ενδιαφέρει η επιστημονική διάσταση της φωτογραφίας. Με ενδιαφέρει μόνο η αισθητική πλευρά, κάποια δομή,μοτίβο, χρώμα κτλ 2
vagkaf Δημοσιεύτηκε χθες στις 06:23 AM Δημοσιεύτηκε χθες στις 06:23 AM Προβοσκίδα κουνουπιου στα 400x φαίνεται η κυρίως βελόνα και με λίγο αφεστιασμο ένα επίπεδο εμπρός μια βοηθητική με "μαχαίρια" Μέρος από το φτερό στα 100x και 400x 2
fotodektis Δημοσιεύτηκε χθες στις 08:18 AM Δημοσιεύτηκε χθες στις 08:18 AM 15 hours ago, Iraklis said: Το τηλεσκόπιο είναι βιολογικό μονοφθάλμιο με 4 αντικειμενικούς από 10χ ως 100χ. Οι φακοί είναι immersion. Ευχαριστούμε για την πληροφορία Ηρακλή! Θέλεις να μας δώσεις κάποια επιπλέον χαρακτηριστικά των μικροσκοπίων (βιολογικό,στερεοσκοπικό) Levenhuk που έχεις; Ποιά μοντέλα είναι,αν έχεις αξιολογήσει την οπτική και μηχανική τους ποιότητα κλπ. Υπάρχει έλλειψη αναλυτικών και αξιόπιστων reviews στα μικροσκόπια,αν έχω καταλάβει σωστά... Για αρχάριους στη μικροσκοπία όπως εγώ,θα ήταν πολύτιμη οποιαδήποτε αξιόπιστη συνεισφορά στην επιλογή ενός μικροσκοπίου. Ευχαριστώ-Κώστας 🙂 "Δεν γνωρίζεις τίποτα,μέχρι να εξασκηθείς σε αυτό" Richard P.Feynman"Πάσα επιστήμη χωριζομένη αρετής,πανουργία,ού σοφία φαίνεται" Πλάτων Αλήθεια <=> Αγάπη[Ταπεινότητα[Δικαιοσύνη]]
fotodektis Δημοσιεύτηκε χθες στις 08:44 AM Δημοσιεύτηκε χθες στις 08:44 AM 2 hours ago, vagkaf said: Προβοσκίδα κουνουπιου στα 400x φαίνεται η κυρίως βελόνα και με λίγο αφεστιασμο ένα επίπεδο εμπρός μια βοηθητική με "μαχαίρια" Μέρος από το φτερό στα 100x και 400x Ωραίες και χρήσιμες οι φωτογραφίες σου Βαγγέλη! Τα κουνούπια μας μαχαιρώνουν κανονικά..δεν τρυπάνε απλώς,πριονίζουν κιόλας! 😄 Και το φτερό στα 400Χ βγήκε πολύ ωραίο! Καλή συνέχεια με πολλές φωτογραφίες ακόμα,ο μικρόκοσμος είναι εξίσου συναρπαστικός με τον μεγάκοσμο! 🙂 1 "Δεν γνωρίζεις τίποτα,μέχρι να εξασκηθείς σε αυτό" Richard P.Feynman"Πάσα επιστήμη χωριζομένη αρετής,πανουργία,ού σοφία φαίνεται" Πλάτων Αλήθεια <=> Αγάπη[Ταπεινότητα[Δικαιοσύνη]]
vagkaf Δημοσιεύτηκε χθες στις 09:56 AM Δημοσιεύτηκε χθες στις 09:56 AM Φτερό περιστεριού που βρηκα κατω στο δρομο διαδοχικά 40x, 100x, 400x και ξανα 100x και 400x σε αλλο τμημα 2
Iraklis Δημοσιεύτηκε 21 ώρες πριν Δημοσιεύτηκε 21 ώρες πριν 4 hours ago, fotodektis said: Ευχαριστούμε για την πληροφορία Ηρακλή! Θέλεις να μας δώσεις κάποια επιπλέον χαρακτηριστικά των μικροσκοπίων (βιολογικό,στερεοσκοπικό) Levenhuk που έχεις; Ποιά μοντέλα είναι,αν έχεις αξιολογήσει την οπτική και μηχανική τους ποιότητα κλπ. Υπάρχει έλλειψη αναλυτικών και αξιόπιστων reviews στα μικροσκόπια,αν έχω καταλάβει σωστά... Για αρχάριους στη μικροσκοπία όπως εγώ,θα ήταν πολύτιμη οποιαδήποτε αξιόπιστη συνεισφορά στην επιλογή ενός μικροσκοπίου. Ευχαριστώ-Κώστας 🙂 Πολύ ευχαρίστως να καταθέσω την άποψη μου αν και στο κομμάτι της οπτικής απόδοσης δεν είναι ακόμα εμπεριστατωμένη. Έχω το στερεοσκοπικό levenhuk 3st. Στιβαρό τηλεσκόπιο με μεγάλη απόσταση εστίασης που επιτρέπει άνετη εργασία. Όμως μου δημιουργεί πρόβλημα η έλλειψη ρύθμισης της διακορικής απόστασης. Στα προτείνω ισχυρά όταν κάποιος αγοράσει στερεοσκοπικό να το πάρει με ρυθμιζόμενη διακορική απόσταση. Εχω και το βιολογικό Levenhuk 320l. Μηχανικά άρτιο μικροσκόπιο με καλή αίσθηση των ρυθμίσεων, ισχυρό φως κι όλα όσα χρειάζεται για να μάθει κανείς το χειρισμό του μικροσκοπίου. Οπτικά δεν είμαι ακόμα σε θέση να εκφέρω γνώμη για κανένα . Θέλω να τα χρησιμοποιήσω περισσότερο. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣυνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα