vagkaf Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 26, 2024 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 26, 2024 (επεξεργάστηκε) On 25/10/2024 at 4:36 ΜΜ, kkokkolis said: Όπως πάντα στα μικροσκόπια, η εστίαση είναι οξύτατη, αλλά το βάθος πεδίου μικρό. Το γραμματόσημο το βλέπεις εστιασμένο πλήρως ένα άνθος όμως με bokeh και πρέπει να μικροεστιάσεις. Με όλα αυτά, ψάχνω για καινούριο στερεοσκόπιο. Έλεγα για Zoom και στύλο, αλλά μάλλον είναι υπερβολή. Αυτά που χρειάζομαι είναι φακός 1x και τρίτη έξοδος για να έχω την κάμερα μόνιμα. Τότε μπορεί να πάρω και κάποια καλύτερη. Αν έχει κάποιος τα χαρακτηριστικά αυτά και δεν το θέλει, ας επικοινωνήσει. Βλέπω ότι στα περισσότερα στερεοσκοπικα της αγοράς οι μεγεθύνσεις είναι έως 45x. Ποιες είναι οι πιο βολικές μεγεθύνσεις? Γιατί έχουν τόσο μικρό εύρος? Κάποια που είδα μάλιστα έχουν μόνο δύο π.χ. 20x και 40x. Μήπως σκοτεινιαζει η εικόνα στις παραπάνω? Το επεξεργάστηκε Οκτώβριος 26, 2024 ο vagkaf
kkokkolis Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 26, 2024 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 26, 2024 Ακριβώς. Μικραίνει η κόρη εξόδου, όπως και στα βιολογικά και τα τηλεσκόπια. Τα βιολογικά έχουν συμπυκνωτή φωτός, ενώ παρατηρούν λεπτές τομές με διαφάνεια, μέσα από την οποία περνά το φως, με διάφορα τρυκ αύξησης της αντίθεσης, τα στερεοσκόπια όχι. Στο δικό μου σκοτεινιάζει από τα 60x, όπου χάνεται και το εφέ 3D. Άλλος ένας λόγος είναι πως δεν χρειάζεται. Τα χρησιμοποιείς για πέτρώματα, ηλεκτρονικά κυκλώματα, υφάσματα, χαρτονομίσματα, κέρματα, γραμματόσημα, μικρογραφίες, μινιατούρες, έντομα, λουλούδια κλπ. 10-40x είναι αρκετά. Τα μικρόβια θέλουν βιολογικό με μεγέθυνση ως 1000x, τα ενδοκυτταρικά οργανίδια και οι ιοί ηλεκτρονικό μικροσκόπιο, επειδή το μέγεθος είναι μικρότερο από το μήκος κύματος του φωτός και στο φως άρα είναι αόρατα. 1 1 Οὖτιν με κικλήσκουσι My Optics
vagkaf Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 26, 2024 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 26, 2024 13 hours ago, kkokkolis said: Τα μικρόβια θέλουν βιολογικό με μεγέθυνση ως 1000x, τα ενδοκυτταρικά οργανίδια και οι ιοί ηλεκτρονικό μικροσκόπιο, επειδή το μέγεθος είναι μικρότερο από το μήκος κύματος του φωτός και στο φως άρα είναι αόρατα. Εκτός αν είσαι Temu με 22 ευρώ καθάρισες. Το μόνο που απέκρυψαν είναι ότι μπορείς να δεις και ηλεκτρόνια ατόμου. Είναι πολύ χαμηλών τόνων εταιρία 🤣 2
kkokkolis Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 26, 2024 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 26, 2024 Εκεί που ήμουν έτοιμος να πάρω το Bresser Analyth, κάτι συνέβη, κάτι για το οποίο ευθύνεται το Astrovox.gr. 1 Οὖτιν με κικλήσκουσι My Optics
fotodektis Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 26, 2024 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 26, 2024 Έχει ψωνίσει κανείς από το Temu; Είναι αξιόπιστο γενικά; Πρόσφατα γράφτηκα στο newsletter τους και με έχουν ταράξει καθημερινά σε "προσφορές"... "Δεν γνωρίζεις τίποτα,μέχρι να εξασκηθείς σε αυτό" Richard P.Feynman"Πάσα επιστήμη χωριζομένη αρετής,πανουργία,ού σοφία φαίνεται" Πλάτων Αλήθεια <=> Αγάπη[Ταπεινότητα[Δικαιοσύνη]]
vagkaf Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 26, 2024 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 26, 2024 1 minute ago, fotodektis said: Έχει ψωνίσει κανείς από το Temu; Είναι αξιόπιστο γενικά; Πρόσφατα γράφτηκα στο newsletter τους και με έχουν ταράξει καθημερινά σε "προσφορές"... Έχω παραγγείλει μια φορά και το μετάνιωσα. Κάτι χαζομάρες για το σπίτι για δοκιμή. Ενώ ήρθε γρήγορα η παραγγελία και μάλιστα με courier ένα αντικείμενο ήταν τόσο τσαπατσούλικα πακεταρισμένο που έφτασε σπασμένο (η έτσι το έστειλαν). Εκ των υστέρων έμαθα ότι είναι σαν ελβετικό τυρί στα προσωπικά δεδομένα που καταχωρείς στην πλατφόρμα τους. Ευτυχώς πάντα σε παρόμοια site όπως και σε αυτό χρησιμοποίησα την άυλη prepaid card. 1
kkokkolis Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 26, 2024 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 26, 2024 Και εγώ κάποια ψιλοπράγματα, ένα MOLE τσαντάκι (άψογο), ένα Remove Before Flight (ποιότητα ΩΩΩ) και ένα πρίσμα (καλό). Αλλά από άλλους έχω ακούσει για πολλές αηδίες, δεν θα αγόραζα τίποτε σοβαρό. Έκαψα λίγα ευρώ που απέμειναν σε μια δωροκάρτα. Έχουν μείνει άλλα 15€ και δεν ξέρω τι να πάρω. 1 Οὖτιν με κικλήσκουσι My Optics
fotodektis Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 26, 2024 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 26, 2024 Ευχαριστώ πολύ Βαγγέλη και Κωνσταντίνε για τις απαντήσεις! 🙂 Θέλει πολύ προσοχή στις αγορές από το εξωτερικό. Μια φορά ψώνισα από ευρωπαϊκό 100% αξιόπιστο και πολύ γνωστό κατάστημα με prepaid card,μου χάκαραν την κάρτα (ευτυχώς δεν έμεινε υπόλοιπο),όπως με ειδοποίησαν από την τράπεζα,την οποία αντικατέστησαν χωρίς κόστος. Δεν την ανανέωσα πάντως. Με Pay Pal δεν είναι πιο ασφαλείς οι αγορές; Φοβάμαι και τα κινέζικα ιντερνετικά μαγαζιά,σε πολλές αγορές διαφόρων ειδών (οπτικά,κινητά,τάμπλετ) οι αγοραστές διαπίστωσαν εκ των υστέρων ότι πλήρωσαν προϊόντα "μαϊμούδες". Κιάλια,προσοφθάλμιοι με brand names γνωστών εταιρειών και σε χαμηλή τιμή αποδεικνύονται συχνά "μούφες"... Ίσως όμως να υπάρχουν και ευκαιρίες. 1 "Δεν γνωρίζεις τίποτα,μέχρι να εξασκηθείς σε αυτό" Richard P.Feynman"Πάσα επιστήμη χωριζομένη αρετής,πανουργία,ού σοφία φαίνεται" Πλάτων Αλήθεια <=> Αγάπη[Ταπεινότητα[Δικαιοσύνη]]
vagkaf Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 28, 2024 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 28, 2024 Να κάτι που θα άξιζε π.χ. από το Aliexpress. Γενικά από το aliexpress έχω πάρει πράγματα, όταν έχουν καλές κριτικές συνήθως ανταποκρίνονται σε ποιότητα.
vagkaf Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 29, 2024 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 29, 2024 (επεξεργάστηκε) Προς ενδιαφερόμενους. Αγγελία που βρήκα παρακάτω. Σίγουρα έχει έναν αντικειμενικό 1x ενσωματωμένο και οι υπόλοιποι είναι σαν εξαρτήματα όπως αυτός που είναι τοποθετημένος (το διαβασα σε μουσειακό site). Άρα το συγκεκριμένο έχει 2 μεγεθυνσεις σίγουρα (αν είναι 10x τα προσοφθάλμια έχει σίγουρα 10x) Στο Ebay που είδα παρόμοιες αγγελίες μάλλον είναι 4αρης αυτός που φοράει άρα έχει 10x και 40x. Λίγο μεγαλούτσικο το κενό. Αν συνοδεύεται και από τους άλλους η τιμή είναι πάρα πολύ καλή. Τα καινούργια στερεο της leica έχουν 4κ plus... Βρήκα και ένα βιολογικό επαγγελματικό Olympus πάλι όμως του 70'-80'... Στο microbehunter συνιστά όχι μεταχειρισμένα παλιά από ιδιώτες 🧐🫤Είναι βασικά τι θα σου κάτσει https://www.car.gr/xyma/view/340016333-epaggelmatiko-stereo-mikroskopio-leitz-leica Επίσης, αν εξοικονομώ ένα καφέ την ημέρα σε πόσα χρόνια παίρνω αυτό που μου γυάλισε? 🤣 https://www.bresser.com/p/bresser-science-etd-201-8-50x-trino-zoom-stereo-microscope-5806200 ή αυτό https://www.astroshop.eu/stereo-zoom-sets/kern-stereo-zoom-microscope-ozl-468-7x-45x-al-dl-3w-led/p,83037?_gl=1*bipmk7*_up*MQ..&gclid=Cj0KCQjwj4K5BhDYARIsAD1Ly2pgBwYpojWqs5HcqJv810VSDFuHFaGMupHuzSI0hLEjjGebPTHTRrgaApRAEALw_wcB Το επεξεργάστηκε Οκτώβριος 29, 2024 ο vagkaf
kkokkolis Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 30, 2024 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 30, 2024 Το Bresser και το Kern έχουν όλα όσα θα χρειαστεί κάποιος, εκτός αν βλέπει επιφάνειες από ογκώδη αντικείμενα (οπότε χρειάζεται στύλο με βραχίονα που κινείται ελεύθερα). Αλλά, να πω την αλήθεια, ένα 20x-40x κάνει τη δουλειά, αρκεί να έχεις και μια καλή λούπα 10x. Οὖτιν με κικλήσκουσι My Optics
vagkaf Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 1, 2024 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 1, 2024 (επεξεργάστηκε) Βρήκα στο astroshop με 290 ευρώ το Kern OBT 106 σε προσφορά. Τώρα το γύρισαν στα 500 ευρώ. Στο site της Kern το έχουν 380 ευρώ. Έστω και 100 ευρώ λιγότερο καλά είναι. Δεν τα παράγει η Kern, απλά βάζει το logo. Σε αυτή την τιμή προσφέρει τα περισσότερα αλλά δεν περιμένω και θαύματα. Είναι εισαγωγικό για εκπαίδευση και σχολεία. Κινέζικο όπως όλα σε αυτή την τιμή. Διάβασα αρκετά microbehunter πριν καταλήξω και θέτοντας ανώτατο όριο τα 300 ευρώ. Θα πάρω και από aliexpress έναν αντικειμενικό 60x (15ευρω έχει έτσι και αλλιώς όλοι εκεί κατασκευάζονται στα μικροσκόπια κάτω των 1000 ευρώ) γιατί τον 100αρι καταδυτικό δεν βλέπω να τον χρησιμοποιώ. Αυτό προτείνει και στο microbehunter εναν για 600x και καλύτερη ανάλυση και δεν μπλέκεις με έλαιο και καθαρισμούς. Το επεξεργάστηκε Νοέμβριος 1, 2024 ο vagkaf
kkokkolis Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 1, 2024 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 1, 2024 Καλό φαίνεται. Όλα τα βασικά τα έχει. 1 Οὖτιν με κικλήσκουσι My Optics
vagkaf Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 1, 2024 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 1, 2024 (επεξεργάστηκε) 14 minutes ago, kkokkolis said: Καλό φαίνεται. Όλα τα βασικά τα έχει. Είναι διοφθάλμιο, τράπεζα με μικρό-ρυθμίσεις μπρος πίσω δεξιά αριστερά, εστιαστή δύο ταχυτήτων, led dimmable φωτισμό, συμπυκνωτή με ρυθμιζόμενο ύψος αλλά fixed θέση κεντραρίσματος με διάφραγμα και θήκη φίλτρων (δεν είναι φάσης που τα αντίστοιχα είναι τετραψηφιας αξίας μικροσκόπια). Το θέμα είναι η ποιότητα συναρμογής των υλικών. Θα δείξει. Δύο κριτικές βρήκα όλες και όλες στο amazon. Δεν χρησιμοποιείται πολύ αυτή η μάρκα. Το επεξεργάστηκε Νοέμβριος 1, 2024 ο vagkaf
fotodektis Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 1, 2024 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 1, 2024 Ένα διοφθάλμιο πέρα από την πιο ξεκούραστη θέαση,θα δώσει 3D εικόνα και μέχρι ποιά μεγέθυνση; Βελτιώνεται η ποιότητα της εικόνας κοιτώντας από δύο προσοφθάλμιους; Θέαση από τον ένα φακό μόνο μπορεί να γίνει σε διοφθάλμιο μικροσκόπιο; Το θέμα είναι βέβαια ότι χρειάζεται και διπλούς προσοφθάλμιους,αν θέλουμε να αυξήσουμε τον αριθμό των διαθέσιμων μεγεθύνσεων. Οι αντικειμενικοί φακοί αλλάζουν σε όλα τα βιολογικά μικροσκόπια; Ευχαριστώ!🙂 "Δεν γνωρίζεις τίποτα,μέχρι να εξασκηθείς σε αυτό" Richard P.Feynman"Πάσα επιστήμη χωριζομένη αρετής,πανουργία,ού σοφία φαίνεται" Πλάτων Αλήθεια <=> Αγάπη[Ταπεινότητα[Δικαιοσύνη]]
vagkaf Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 1, 2024 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 1, 2024 5 minutes ago, fotodektis said: Ένα διοφθάλμιο πέρα από την πιο ξεκούραστη θέαση,θα δώσει 3D εικόνα και μέχρι ποιά μεγέθυνση; Βελτιώνεται η ποιότητα της εικόνας κοιτώντας από δύο προσοφθάλμιους; Θέαση από τον ένα φακό μόνο μπορεί να γίνει σε διοφθάλμιο μικροσκόπιο; Το θέμα είναι βέβαια ότι χρειάζεται και διπλούς προσοφθάλμιους,αν θέλουμε να αυξήσουμε τον αριθμό των διαθέσιμων μεγεθύνσεων. Οι αντικειμενικοί φακοί αλλάζουν σε όλα τα βιολογικά μικροσκόπια; Ευχαριστώ!🙂 Από ό,τι διάβασα έως τώρα: 1) Όχι 3D σε βιολογικό απλά ξεκούραστη θέαση 2) Νομίζω πως ναι συνδυάζοντας τα δύο μάτια ο εγκέφαλος έχει δύο ερεθίσματα να συνθέσει για την τελική εικόνα. Το ένα μάτι μπορεί να έχει ατέλειες που το άλλο δεν έχει και αντίστροφα 3) Δεν το γνωρίζω, λογικά ναι 4) Δε χρειάζεται αρκούν τα 10αρια και παίζεις με τους αντικειμενικούς 5) Επέλεξα το σύστημα 160DIN που βρίσκεις άφθονους αντικειμενικούς και μπορείς διαφόρων brand. Τα ακριβά μοντέλα και μάρκες έχουν ένα σύστημα infinity που σε δεσμεύει με συγκεκριμένους τύπους και ίδιας μάρκας φακους. Είναι πιο πολύ για τα επαγγελματικά όταν χρειάζεται να εναλλάσσεις πολλές φορές φιλτρα κτλ ώστε να μην επανεστιαζεις και το κόστος φυσικά είναι πολύ υψηλότερο. 1
kkokkolis Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 1, 2024 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 1, 2024 Μπορείς να δεις από τον ένα σωλήνα και στον άλλον να βάλεις κάμερα. Όσο για το 3D ισχύει και εδώ η παράλλαξη, όπως στον μακρόκοσμο. Στα 20x το 3D είναι εντυπωσιακό, στα 40x λιγότερο, στα 60x εξαφανίζεται. Αυτό ισχύει στα στερεοσκοπικά. Στα βιολογικά έχουμε λεπτότατες τομές, τα αντικείμενα έχουν μόνο 2 διαστάσεις πρακτικά, οπότε και στα 40x φαίνονται 2D. 2 Οὖτιν με κικλήσκουσι My Optics
vagkaf Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 1, 2024 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 1, 2024 28 minutes ago, kkokkolis said: Μπορείς να δεις από τον ένα σωλήνα και στον άλλον να βάλεις κάμερα. Όσο για το 3D ισχύει και εδώ η παράλλαξη, όπως στον μακρόκοσμο. Στα 20x το 3D είναι εντυπωσιακό, στα 40x λιγότερο, στα 60x εξαφανίζεται. Αυτό ισχύει στα στερεοσκοπικά. Στα βιολογικά έχουμε λεπτότατες τομές, τα αντικείμενα έχουν μόνο 2 διαστάσεις πρακτικά, οπότε και στα 40x φαίνονται 2D. Ευτυχώς είναι φθηνές οι πλάκες για τα δείγματα. 100 πλάκες και 100 καλυπτριδια 4 ευρώ. Στο Ali είναι ακόμη φτηνότερα. Έχω κατά νου σαν πρώτα δείγματα να δω φύλλα, ζάχαρη, αλάτι, κεφίρ κτλ κτλ. Νομίζω μετά μπορείς σιγά σιγά να προσθέτεις διάφορα. Στο φόρουμ του microhunter έχει πολλές οδηγίες και τεχνικές με υλικά που βρίσκεις στο σπίτι. 1
kkokkolis Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 13, 2024 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 13, 2024 (επεξεργάστηκε) Αποφάσισα να δοκιμάσω και έναν Zoom, για τις χαμηλές μεγεθύνσεις. Το Nikon SMZ-1 είναι το εισαγωγικό της Nikon, με μεγέθυνση 0.7-3x, δηλαδή 7-30x με 10x φακούς. Θα χρησιμοποιηθεί κυρίως στο 10x και αρχικά μάλιστα στο χέρι. Ο κύριος που μου το πούλησε είναι επαγγελματίας, επισκευαστής iPhone. Είχε μια ντουζίνα στερεοσκοπικές κεφαλές σε 3-4 βάσεις με κάθε είδους αξεσουάρ, ανάμεσά τους Leica και Zeiss, θηρία. Μου είπε πως ξεκίνησε με αυτό αλλά επενδύει στα καλύτερα επειδή περνά 8 ώρες δουλεύοντας μέσα από τα μικροσκόπια και χρειάζεται και απόσταση εργασίας για το κολλητήρι (που επιτυγχάνεται με μειωτές 0.5x) και άφθονο φως (ring LEDs) και μεγάλες μεγεθύνσεις (ως 75x) και πεδίο και απ' όλα. Το εργαστήριο έμοιαζε με Luna Park για εμένα. Το επεξεργάστηκε Νοέμβριος 13, 2024 ο kkokkolis Οὖτιν με κικλήσκουσι My Optics
kkokkolis Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 14, 2024 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 14, 2024 (επεξεργάστηκε) Και να ένα από τα προβλήματα αυτών των φθηνών Bresser, Konus κλπ. Δεν χρησιμοποιούν τα τυποποιημένα μεγέθη και δεν είναι ούτε προσαρμόσιμα, ούτε προεκτάσιμα. Ο δακτύλιος της βάσης είναι μικρός για το Nikon. Έτσι όπως κάθεται, εστιάζει στα 7-12x μόνο. Από την άλλη, ορισμένα πράγματα προορίζονται για συναρμογή, έστω και αν χρειαστεί λίγο χτύπημα με το σφυρί του πεπρωμένου. Το επεξεργάστηκε Νοέμβριος 14, 2024 ο kkokkolis Οὖτιν με κικλήσκουσι My Optics
vagkaf Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 14, 2024 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 14, 2024 8 hours ago, kkokkolis said: Και να ένα από τα προβλήματα αυτών των φθηνών Bresser, Konus κλπ. Δεν χρησιμοποιούν τα τυποποιημένα μεγέθη και δεν είναι ούτε προσαρμόσιμα, ούτε προεκτάσιμα. Ο δακτύλιος της βάσης είναι μικρός για το Nikon. Έτσι όπως κάθεται, εστιάζει στα 7-12x μόνο. Από την άλλη, ορισμένα πράγματα προορίζονται για συναρμογή, έστω και αν χρειαστεί λίγο χτύπημα με το σφυρί του πεπρωμένου. Καλοριζικο περιμένουμε εντυπώσεις. Εγώ από βδομάδα περιμένω το παραπάνω βιολογικό Kern. Καθυστέρησε γιατί παρήγγειλα και έναν 60x φακό (αντί για τον καταδυτικό) ο οποίος δεν ήταν άμεσα διαθέσιμος. Θα σας πω εντυπώσεις όταν το παραλάβω και το μάθω. 1
kkokkolis Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 14, 2024 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 14, 2024 Είναι πολύ καλύτερο από το Bresser. Και είναι το εισαγωγικό της Nikon και παλαιό σχετικά. Είδα μια μητρική ενός iPhone, ένα chip δηλαδή, μέσα από ένα άλλο σε μεγάλη μεγέθυνση και ήταν φανταστικό. Μπορούσα να πάρω και το Nikon 660 που ήταν καλύτερο, αλλά είναι μεγάλο και βαρύ. Μέχρι να βρω μια βάση, θα το χρησιμοποιώ στο χέρι, αν και έχω στο μυαλό μου μια πατέντα που δεν γνωρίζω αν θα μου βγει. Θα ενημερώσω. Στο χέρι είναι περίπου σαν το Pentax Papillio, με zoom, αν εξαιρέσεις τη γωνία θέασης, που δυσκολεύει λίγο. Και το 7x είναι συγκρίσιμη μεγέθυνση, αλλά επειδή η εστίαση είναι πολύ κοντύτερα στο αντικείμενο, αυτό φαίνεται μεγαλύτερο. 1 Οὖτιν με κικλήσκουσι My Optics
vagkaf Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 16, 2024 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 16, 2024 On 25/10/2024 at 11:42 ΠΜ, kkokkolis said: Με τα WF10x/22 της Amscope έχω διάμετρο 1.05cm (20x). Με τα WF30x/9 της ίδιας εταιρείας σχεδόν 0.35cm (60x) Με τα μητρικά WF10X/Φ20 σχεδόν το ίδιο 1+cm με τα άλλα δεκάρια και με τα 20x 0.5+cm. Διαφέρουν όμως στο eye relief, ειδικά τα 20x έχουν πολύ λίγο. Τα WF5x δίνουν 1.4cm, με μικρό AFOV, ΣΤΑ 10x. Η πολλή δουλειά γίνεται με τα WF10x στα συνολικά 20x, όπου έχουμε ένα γεμάτο εκατοστό, ή 10mm πραγματικού πεδίου. Με τον συνδυασμό αυτό εστιάζω άνετα σε 5 ντόμινο πάχους 3.6cm και μένει και 1mm εστίασης, άρα μπορεί να εστιάσει σε αντικείμενα ύψους 3 7mm. Αν αφαιρέσουμε τη σκηνή, υπάρχουν ακόμη έως 4cm βάθους σε παραβολή, οπότε, αναλόγως του σχήματος και του μεγέθους του αντικειμένου, έχουμε και 7+ cm. Σπανίως έχω ξεμείνει από εστίαση και εκεί αναλαμβάνουν τα Pentax Papillo (ή η Belomo 10x, το Docter με τις διοπτρίες του, το Zeiss 6x18 ή το Emoskop, μονοπτικά φυσικά). Στα Papilio δεν είναι σαν θαύμα της μηχανικής, αυτή η βελούδινη αίσθηση εστίασης κουνώντας τη ροδέλα, η οποία με τη σειρά της ωθεί στη διαγώνια κίνηση των αντικειμενικών συγκλίνοντας και φέρνοντας τους κοντά αλλά ταυτόχρονα διατηρώντας τον προσανατολισμό τους ? 20241116_170505.mp4 1
kkokkolis Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 16, 2024 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 16, 2024 (επεξεργάστηκε) 1 hour ago, vagkaf said: Στα Papilio δεν είναι σαν θαύμα της μηχανικής, αυτή η βελούδινη αίσθηση εστίασης κουνώντας τη ροδέλα, η οποία με τη σειρά της ωθεί στη διαγώνια κίνηση των αντικειμενικών συγκλίνοντας και φέρνοντας τους κοντά αλλά ταυτόχρονα διατηρώντας τον προσανατολισμό τους ? 20241116_170505.mp4 16.31MB · 0 downloads Είναι, πράγματι. Είναι εντελώς μοναδικά. Το μόνο μου παράπονο είναι οι επιστρώσεις του προστατευτικού υαλοπίνακα, ο οποίος κάνει ανακλάσεις στη Σελήνη και φωτεινές πηγές. Αυτό δεν ενοχλεί καθόλου στην κοντινή εστίαση βέβαια, αλλά όταν θέλω μικτή χρήση (πχ θέατρο και φύση) παίρνω τα Nikon Monarch 7 8x30 ED ή τα ZEISS Terra 8x25 ED συνήθως και αφήνω την κοντινή εστίαση στο μονοσκοπικό Zeiss 6x18T* που κουβαλώ καθημερινά. Νομίζω πως μπορεί να το βελτιώσει αυτό ολόκληρη Pentax (δηλαδή Hoya/Ricoh). Φαίνεται η πράσινη ανάκλαση και στο video σου. Η μαβιά "μαύρη τρύπα" των καλών πολυεπιστρώσεων είναι προτιμητέα. Το επεξεργάστηκε Νοέμβριος 16, 2024 ο kkokkolis 1 Οὖτιν με κικλήσκουσι My Optics
vagkaf Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 16, 2024 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 16, 2024 Όντως στη νυχτερινή παρατήρηση είναι ένα μείον οι αντανακλάσεις. Βέβαια πάνω τα χτυπούσα με flash από πολύ κοντά για αυτό φαίνεται έντονα. Τη μέρα όμως οι εικόνες είναι πεντακάθαρες. Σε άλλα νέα, το microbehunter τα σπάει. Είναι υπεραναλυτικό. Μόλις παρήγγειλα με 5 ευρώ φιλτράκια 32mm που δέχεται το συγκεκριμένο Kern (υπάρχουν διάφορες διάμετροι) και αλλάζουν τελείως τις τεχνικές παρατήρησης. Γίνονται και εύκολα με ένα κομμάτι χαρτόνι στο σπίτι (έχει οδηγίες στο youtube ο μικροβιοκυνηγός) αλλά προτίμησα το έτοιμο καθώς η αξία είναι ελάχιστη και θα είναι κομμένα με ακρίβεια. Μου λείπει βέβαια ακόμη το μικροσκόπιο 🤣 Η μία μάλιστα τεχνική (Oblique Illumination) προσεγγίζει την τεχνική Differential Interference Contrast (DIC) που απαιτεί ακραία ακριβό εξοπλισμό. Παραθέτω links: https://www.microbehunter.com/what-are-the-differences-between-brightfield-darkfield-and-phase-contrast/ https://www.microbehunter.com/oblique-illumination/ https://www.microbehunter.com/darkfield-microscopy/ Τα φιλτράκια που παρήγγειλα 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣυνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα