Jump to content

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσιεύτηκε
On 6/2/2026 at 10:40 ΜΜ, τσιαγκας προδρομος said:

Μια ενδιαφέρουσα πρόταση   νομίζω  ότι μπορεί να βρεθεί και στην ελληνική αγορά    εκτός αν κάνεις αγορές από έξω 

https://youtu.be/XBeC_QJvwhE?si=q-3oRq2vj2Z9RPHw

Το svbony 48p δεν το είχα σκεφτεί. Είναι αξιόλογη πρόταση τόσο στα 90mm όσο και στα 102mm.

Είναι λίγο βαρύτερα από τα αντίστοιχα skywatcher αλλά έχουν αφαιρούμενο dew shield που μειώνει το μήκος μεταφοράς, μεγαλύτερη εστιακή απόσταση, dual speed 2" focuser και καλή τιμή από εξωτερικό.

Πάνω που είχα αποφασίσει για το ST80/400 στα 180€ βλέπω το svbony 48p 102/650 στα 240€ και είμαι πάλι σε δίλημμα. 🫤

Παραδόξως το 102 είναι φθηνότερο από το 90 🤔

• Μου αρέσει 1
Δημοσιεύτηκε (επεξεργάστηκε)

Τα 48p  έχουν  χαρακτηριστικά στο body   όμοια με ακριβότερα τηλεσκόπια ,   

Το 48p 102/650  δεν είμαι σίγουρος κατά πόσο λιγότερο ή περισσότερο χρωματικό σφάλμα  έχουν από το κλασικό starteavel  102/500 . 

Πιστεύω πως  το  stsrtravel 102/500 είναι η Χρυσή τομή   που συνδυάζει  πολλα πράγματα μαζί   .

4"  για αποδεκτά ικανοποιητική dso παρατήρηση   , χαμηλό focal length  για εξαιρετικά ευρύ πεδίο ( συνδυάζει ευρύ πεδίο  και  ικανοποιητική μεγένθυση για πλανήτες σύμφωνα με την διάμετρο του )  ,  2" εστιαστη  (όχι dual speed   αλλά  με μια απολιπανση - λίπανση    thats okay  )  ,  ελαφρύ σώμα  με μικρές διαστάσεις ( ελαφρύτερο από τα sv 48p) ,   καλής ποιότητας  φακούς με  αρκετα καλή απόδοση   ,  γενικά είναι ένα   πολύεργαλείο   (ιδικά η έκδοση με το πράσινο bovetail  βιδομένο απευθείας στο σώμα  είναι ελαφρύτερη   ) 

Προσωπικά,  ειλικρινά το χαίρομαι σε συνδιασμό  με την  αρκετά φορητή  sv225T , είναι εξίσου αποδοτικό  και με 1,25" και αν τοποθετηθούν σωστά  χωρανε ολα όλα μαζι μέσα σε ένα μικρό σακβουαγιαζ  60Χ25Χ25  με συνολικό βάρος  περίπου  7 κιλά  στήριξη & 102/500. Αξεσουάρ .   Μπορείς βέβαια να χρησιμοποιηθεί μια στήριξη οποίο ελαφρύ τύπου..

IMG20251016120601.jpg

Το επεξεργάστηκε ο τσιαγκας προδρομος

Καθαρούς ουρανούς 

Δημοσιεύτηκε (επεξεργάστηκε)

To SW 102/500 είναι εξαιρετικό τηλεσκόπιο (για κοντό αχρωματικό) αλλά δεν θα το έλεγα και υπερφορητό.

Ένα 60-70/~400 με αναδιπλούμενο παρέκταμα είναι πραγματικά φορητό.

Λόγω μικρότερου κόστους μπορείς να επενδύσεις στην ποιότητα και να πάρεις ένα (ημι-)αποχρωματικό (αν και το πλαστικό αχρωματικό Travelscope δεν παίζεται ως προς την φορητότητα) όπως το Svbony SV503 70mm ED ή το William Optics Zenithstar 61. Ή κάποιο μεταχειρισμένο WO ZS 66 ή ακόμη και Televue 60. 

Αν αυτά είναι πολύ μικρά (είναι), σκέψου και ένα Maksutov 90-102mm. Υπάρχουν πάμπολλα και είναι εκ φύσεως αποχρωματικά.

Το επεξεργάστηκε ο kkokkolis
  • Μου αρέσει 1

Οὖτιν με κικλήσκουσι

My Optics

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης