Jump to content

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσιεύτηκε

Με δεδομένο ότι η Σελήνη δύει αύριο 11/2 γύρω στα μεσάνυχτα και δεδομένου του αίθριου καιρού που προβλέπεται, και λαμβάνοντας υπ' όψιν την μανία που με έχει καταλάβει το τελευταίο διάστημα, καθώς βλέπω τον Ωρίωνα να βαίνει σιγά-σιγά προς τη Δύση, όπερ σημαίνει ότι θα τον χάσουμε σε λίγο για φέτος, λέω να κάνω μια παρατήρηση μικρής διάρκειας απ' τον σκοτεινότερο ουρανό που μπορώ να έχω στη διάθεσή μου τόσο κοντά.

Επεξεργασία: Μπα! Κατόπιν ωριμοτέρου σκέψεως, μάλλον κακή ιδέα τα παραπάνω. Όταν θα δύει η Σελήνη (κοντά στις 01.30), θα έχουμε και Ωρίωνα κοντά στις 30° και λιγότερο. Οπότε ούτε μικρής διάρκειας μπορεί να είναι η παρατήρηση. Θα υπάρξει μακρά αναμονή. Ας αναμείνουμε καλύτερες μέρες!

...,εάν αποτύχει, τουλάχιστον θα αποτύχει έχοντας τολμήσει να μεγαλουργήσει. Οπότε η θέση του ποτέ δεν θα είναι ανάμεσα στις κρύες και δειλές ψυχές, που δεν γνώρισαν ποτέ, ούτε τις νίκες ούτε τις ήττες. (Theodore Roosevelt)
  • 1 μήνα αργότερα...
  • Απαντήσεις 1.1k
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Δημοσιεύτηκε
Παιδιά θα κάνουμε κάτι την παρασκευή 18/3 ή δεν είναι καλή "μερα";

Φίλε Βαγγέλη,

Πρέπει να ελέγχεις τις φάσεις της Σελήνης για να προγραμματίσεις παρατήρηση.

Μπες εδώ, στο κορυφαίο Σεληνιακό ημερολόγιο για το 2011, του Κώστα Ράμμου ο οποίος έχει κάνει φοβερή δουλειά, και βλέπε πότε έχουμε Νέα Σελήνη (Ν.Σ.) και 2-3 μέρες πριν και μετά από αυτήν, για να μπορείς να κάνεις παρατήρηση χωρίς την φωταύγεια της Σελήνης.

http://www.astronomia.org.gr/lunar-calendar-2011-rammos.jpg

Η ημέρα που λες, είναι μια ημέρα πριν την Πανσέληνο! Οπότε καθιστά απαγορευτική την παρατήρηση/φωτογράφηση αντικειμένων βαθέως διαστήματος...τον Κρόνο όμως π.χ., τον βλέπεις και μέσα από την πόλη.

:wink:

«Μπορεί και μακριά πολύ, μέσα στων ουρανών τα αποκαΐδια...την Ανδρομέδα, την Άρκτο ή την Παρθένο...Άραγες να είναι η μοναξιά σε όλους τους κόσμους η ίδια;» Οδυσσέας Ελύτης
Δημοσιεύτηκε

Θελω να παω στο βουνο τωρα! Ρε δεν αντεχω αλλο , φετος καθε νεα σεληνη ειχε συνεφια !

Ξεχαρμανιασα την Παρασκευη και κοιταγα το νεφελωμα του ωριωνα 1 ωρα , εχω πηξει δεν φαινεται τιποτα αλλο απο τον Πειραια με αυτη την σεληνη ! Γιατρε τα χαπια μου :cheesy:

Γεια χαρα και ευχαριστω για τα ψαρια!
Δημοσιεύτηκε

Σας βλεπω , σας βλεπω μεσω meteo.gr και σας καμαρωνω :cheesy:

Ειχατε πολλες βροχες φετος ](*,)

Γεια χαρα και ευχαριστω για τα ψαρια!
Δημοσιεύτηκε

Καλησπερα

Ειμαι σε σκεψη :-k :-k αυριο ή τη Παρασκευη μετα την παρελαση ???? αυριο δουλευουμε και θα υπαρχει και η εξοδος του τριημερου :evil: αν υπαρξει συναθροιση θα ερθω . . . . . . θα φερω και τσιπουρο για να ζεσταθουμε :mrgreen: :mrgreen:

Δημοσιεύτηκε

Δημήτρη, το ίδιο κι εγώ.

Βέβαια για σήμερα δυστυχώς θα έχω δουλειά, αλλά απ' ότι βλέπω θα έχει και συννεφιά. Αύριο δείχνουν καλύτερα τα πράγματα.

...,εάν αποτύχει, τουλάχιστον θα αποτύχει έχοντας τολμήσει να μεγαλουργήσει. Οπότε η θέση του ποτέ δεν θα είναι ανάμεσα στις κρύες και δειλές ψυχές, που δεν γνώρισαν ποτέ, ούτε τις νίκες ούτε τις ήττες. (Theodore Roosevelt)
Δημοσιεύτηκε

Καλησπερα παιδια.

Πριν απο λιγο μπηκα σπιτι και ειχε αρκετη κινηση ](*,) ](*,) . . . . ωστοσο ειμαι μεσα ειτε σημερα ειτε αυριο !!!

supernovus αν βρεθουμε θα κερασω εγω νερο της φωτιας !!

αν για σημερα απλα εγκαιρως θελω περιπου 1 ωρα για να φτασω

αν για αυριο ας δουμε συμμετεχοντες

παρων :cheesy:

Δημοσιεύτηκε

Καλησπέρα σε όλους !

Ψάχνω για τη πρώτη μου εξόρμηση και άν το οριστικοποιήσετε για Κιθαιρώνα Παρασκευή 25 ή Σάββατο 26-3-2011 είμαι μέσα από τώρα..........!!!!!

Αντε να πάρουμε λίγο μπρός !!!

Δημοσιεύτηκε
Επίσης θα είμαι μέσα αν το κανονιστεί για Παρασκευή. Κι εγώ για την πρώτη εξόρμηση!

Νίκος Κουρούνης

Celestron C8 XLT

Helios Apollo 15X70

Vixen Ultima 7X50

Δημοσιεύτηκε

5'' + 5''= 10'' Ερρίκο;

Ο ουρανός είναι εντελώς ανέφελος εδώ. Χθες το βράδυ ήταν υπέροχα.

Θα δούμε widefield, αλλά αν βάλει κανένας ένα 12''ρι ( Μάνος; ) εγώ βάζω τους Naglers.

Οὖτιν με κικλήσκουσι

My Optics

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης