sevax Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 25, 2011 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 25, 2011 Κι εγώ μέσα! Ακολουθώ τις οδηγίες του παρακάτω link σωστά? Δεν έχει αλλάξεςι κάτι? http://www.astrovox.gr/forum/viewtopic.php?t=9984&start=160 Ακριβως και αν μπερδευτης (δεν νομιζω) 6995545157 Δημήτρης Γκιώνης.Τα δυο μάτια είναι καλύτερα από ένα.
supernovus Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 25, 2011 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 25, 2011 supernovus αν βρεθουμε θα κερασω εγω νερο της φωτιας !! Άντε βρε Θανάση, μ' έριξες πάλι Κώστα, ετοίμαζε προσοφθάλμια.Φίλοι μου, πολύ χαίρομαι που θα μπορέσουμε να ξανασυναντηθούμε μετά από έναν ομολογουμένως δύσκολο χειμώνα. (Για τους πιο καινούργιους να πω, μη γελιέστε πάντως, αναμένεται κρυάκι εκεί)Ελπίζω να είμαι κατά τις 18.00. Τα λέμε εκεί πάνω. ...,εάν αποτύχει, τουλάχιστον θα αποτύχει έχοντας τολμήσει να μεγαλουργήσει. Οπότε η θέση του ποτέ δεν θα είναι ανάμεσα στις κρύες και δειλές ψυχές, που δεν γνώρισαν ποτέ, ούτε τις νίκες ούτε τις ήττες. (Theodore Roosevelt)
netrionio Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 25, 2011 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 25, 2011 5'' + 5''= 10'' Ερρίκο; Χαχα ναι ναι τελικά θα δούμε με 10 ιντσο! Ελπιζω να μην κανει πολύ κρύο.Θα φέρω τραπέζι απαραίτητα για το 5άρι.
50mm Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 25, 2011 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 25, 2011 Και εγω μεσα Ερωτοκριτε σε παιρνω στο τηλ αλλα δεν απαντας . Αρχιζω να φορτωνω και δεν ξερω ακομα αν παρω και το 6αρι με τα δαχτυλιδια του, αν δω οτι χωρανε ολα θα το παρω! Γεια χαρα και ευχαριστω για τα ψαρια!
kkokkolis Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 25, 2011 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 25, 2011 Περάσαμε υπέροχα! Να' στε καλά Δημήτρη με το 9.25'' που διαλύει τα σφαιρωτά, Ερρίκο με το SW130 και το ETX 70 που βλέπει γαλαξίες (!!!), Μάνο με το SW12'' που τα βλέπει όλα (το καλοκαίρι θα δούμε και τα φίλτρα), Κυριάκο με το 120ED και τα ομορφότερα αστέρια, Αλέξη και Σεβάχ και όσοι κρυμμένοι στα σκοτάδια και δεν σας αναγνώρισα. Το Πάσχα πάλι εκεί. Οὖτιν με κικλήσκουσι My Optics
Τάσος Βράτολης Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 25, 2011 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 25, 2011 Σας ζήλεψα, δυστυχώς λόγω υποχρεώσεων (στην μαμά Μουσική! ) δεν μπόρεσα να παρευρεθώ... Κώστα, Μάνο, είδατε και με το H-beta μαύρα άλογα και σχετικά;; Ερρίκο πως σου φάνηκε το mini dob σε συνθήκες τέτοιες;Την άλλη εβδομάδα είναι το πιο πιθανόν να μπορώ να ανέβω, που έχει Νέα Σελήνη κιόλας. Θα πάτε πάλι; «Μπορεί και μακριά πολύ, μέσα στων ουρανών τα αποκαΐδια...την Ανδρομέδα, την Άρκτο ή την Παρθένο...Άραγες να είναι η μοναξιά σε όλους τους κόσμους η ίδια;» Οδυσσέας Ελύτης
kkokkolis Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 25, 2011 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 25, 2011 Το πάλεψε ο Μάνος αλλά το αλογάκι δεν χλιμίντρισε. Το Ηβ φίλτρο μπήκε σε Hyperion 24 για να έχουμε κόρη εξόδου κοντά στο 5. Έδυσε όμως ο Ωρίων και τέρμα.Εμείς φύγαμε στις 12:00, πριν ανέβει ψηλά η Παρθένος, έχοντας όμως δει πολλά. Το 5'' μου έμεινε παραπονεμένο στην γωνία καθώς ξενοκοίταζα -θα το βγάλω αύριο βόλτα να μου ξεθυμώσει- αλλά ο Ερρίκος το δούλεψε ηρωικά, δίπλα στο ETX70 που χτύπησε το Μ81! Απίστευτο.Το seeig δεν ήταν ιδιαίτερα καλό σήμερα πάντως. Οὖτιν με κικλήσκουσι My Optics
50mm Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 26, 2011 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 26, 2011 Και εγω να ευχαριστησω τον sevax που με βοηθησε να βρω το ι του ωριωνα που το ειχα αχτι Το turn left at orion ηταν ο οδηγος για του χθεσινους στοχους με πλουσιες πληροφοριες για αυτους .Το 12 " του Μανου ηταν ολα τα λεφτα για deep sky και δεν περιμενα οτι θα βλεπαμε τοσο καλα μεσα απο το etx 70 του Ερικου τοσους πολους στοχους . Κυριακο το 120 ed ειναι ολα τα λεφτα απο ομορφια και κοντραστ (σε ζηλεψα λιγο ). Γεια χαρα και ευχαριστω για τα ψαρια!
3c273 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 26, 2011 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 26, 2011 Μπράβο που περάσατε όμορφα. Η ομάδα πετάει. Για το seeing μάθαμε. Η διαφάνεια πώς ήταν;Ξέχασα να παρατηρήσω το ι του ωρίωνα και μου το θυμήσατε.Σήμερα σύνεφα στην Πάτρα και ο ωρίωνας αναχωρεί. . Η Αλήθεια είναι Υπέρλογη!
netrionio Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 26, 2011 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 26, 2011 Ανασκόπηση παρατήρησης Κιθαιρώνα 25/3/2011 (Ζήτω το Έθνος!) Φτάσαμε με τον Δημήτρη (50 mm) κατά τις 6:40 στο... πεδίο βολής και αρχίσαμε να στήνουμε. Μπορώ να πω ότι έδωσα έμφαση στο στήσιμο του ΕΤΧ 70 πάρα στο 5ίντσο γιατί είχα ξεχάσει πως δουλεύει το Autostar του Μeade. Για την διαδικασία ευθυγράμμισης: Αφού ολοκληρώθηκε η ρύθμιση του κύκλου ευθυγράμμισης ,η εισαγωγή των συντεταγμένων και η τοποθέτηση του τηλεσκοπίου να κοιτάει στο βορρά ξεκίνησα την διαδικασία ευθυγράμμισης δύο αστέρων. Επέλεξα τον Αλιόθ (Μεγάλη Άρκτος ) και Ρίγκελ (Ωρίων) , δυο εύκολους αστέρες. Με τις απαραίτητες μικρο ρυθμίσεις το ΕΤΧ από εκείνη τη στιγμή και μετά πέταγε!Σε μία ώρα ξεπέταξα καμιά 25αρια στόχους! Go to πάντα έβρισκε το στόχο και παρακολουθούσε το αντικείμενο και για 2 ώρες μετά! Γενικά δεν περίμενα ότι το ταπεινό 70αρι θα μου έδινε τέτοιες εικόνες. Όχι από την άποψη της ανάλυσης αλλά ότι κατάφερε να μου δώσει εικόνες από γαλαξίες και Deep Sky αντικείμενα πχ Μ51 Μ81 κτλ !Δημήτρης, Σταμάτης, εγώ και Κοκκόλης δεν περιμέναμε οτι θα δούμε τέτοια αντικείμενα απο 2,75 ίντσες! Όσο αφορά το Mini Dob 5,1 ιντσών πιστεύω ότι η απόδοση του κάτω από σκοτεινό ουρανό είναι ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ. Πχ ενώ το Μ3 με το 70αρι φαινόταν σαν ένα αχνό πραγματάκι , με το dobaki φαινόταν ξεκάθαρα ένα πολύ όμορφο κλειστό σμήνος. Η διαφορά στην ανάλυση των αντικειμένων ήταν αρκετά εμφανής σε όλα τα Deep. Προσωπικά πιστεύω ότι μπορεί να έχει κάποιος το 5ιντσο άνετα σαν ΚΥΡΙΟ τηλεσκόπιο διότι τα αντικείμενα που μπορεί να παρατηρήσει είναι πραγματικά πάρα πολλά! Κατά τα άλλα : επιτέλους γνώρισα το γιατρό Κοκκόλη, τον Αλέξη και τον Κυριάκο το νέο !Ο 50mm με ξεφτίλιζε σε κάθε σμήνος γιατί το έσπαγε με 21 mm προσοφθάλμια, ο Μάνος σταθερή αξία με το 12αρι όπου πραγματικά σε συνδυασμό με το Νagler του γιατρού μου έδωσε ίσως απο τις πιο συγκλονιστικές εικόνες που είδα από γαλαξίες. ΗΤΑΝ ΣΑΝ ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ!!! Μιλάμε Contrast, πεδίο όλα απίστευτα! Έπαθα το σοκ αυτού που κοιτάζει πρώτη φορά από premium προσοφθάλμιο. Επίσης η εμπειρία του να βλέπεις το Κρόνο σε 500Χ και αυτή ανεπανάληπτη. Αυτό το κατάφερε ο “νέος” Κυριάκος με το πολύ καλό Setup της EQ6 και Ed-120. To φοβερό εδώ ήταν η πολύ καλή ευθυγράμμιση που είχε κάνει ο Κυριάκος και η γωνία των δακτυλιδιών του Κρόνου. Βέβαια χανόντουσαν οι λεπτομέρειες, (κάτι φυσιολογικό σε τέτοια μεγέθυνση) αλλά η σταθερότητα της εικόνας μου έκανε εντύπωση. Γενικά πολύ καλή εξόρμηση αλλά με όχι τόσο καλή ατμόσφαιρα (seeing)ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ: Μην ακούτε κανένα review που θάβει τηλεσκόπια κτλ. Με αυτά που άκουγα για το 70αρι είχα τρομάξει! Αλλά οι σταθερές αξίες παραμένουν: ΙΝΤΣΕΣ ΚΑΙ ΣΚΟΤΕΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ Εις το επανιδείν...
ziorange Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 26, 2011 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 26, 2011 Μπράβο παιδιά απ'ότι φαίνεται περάσατε πολύ ωραία! Κρίμα που δεν μπόρεσα να έρθω, την επόμενη φορά! http://www.astrobin.com/users/ziorange/http://www.athens-weather.eu Παναγιώτης Ζιώγας
michael497 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 26, 2011 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 26, 2011 Ο κρονος στα 500χ ? Και φαινονταν καθαρα?Πως το κανατε αυτο?Τοσο καλα οπτικα εχει το 120 ED? Καθρεφτες ρεεεεε!!
efxar1sto Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 26, 2011 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 26, 2011 μαγικές στιγμές... σας ζηλεύω, όλοι μας περιμένουμε τέτοιες στιγμές
Kyriakos61 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 27, 2011 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 27, 2011 Φίλοι μου γεια σε όλους !!Η πρώτη μου εξόρμηση στο Κιθαιρώνα την 25η Μαρτίου ήταν κάτι περισσότερο από απόλυτα επιτυχημένη για μένα.Ηταν επικοδομιτική και ευχάριστη, γιατί γνώρισα όλους εσάς που πραγματικά διαθέτετε αστείρευτο χιούμορ και ταυτόχρονα ήσασταν περισσότερο από πρόθυμοι να δώσετε τα φώτα σας σε απορίες που έχω ώς ψάρι ακόμη........!!!!Θέλω να σας ευχαριστήσω όλους για τα καλά σας λόγια, που και μόνο αυτά με ενθαρύνουν για τα δύσκολα.Δε έχω να προσθέσω τίποτε περισσότερο από το ότι θα είμαι από τους πλέον πιστούς σε τέτοιου είδους εξορμήσεις αφού θα φροντίσω να είμαι λίγο καλύτερα προετοιμασμένος γι αυτό το ψοφόκρυο στα πόδια !Αντε και στην επόμενή μας εξόρμηση.......
supernovus Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 27, 2011 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 27, 2011 Παιδιά, συγγνώμη που γράφω καθυστερημένα κι εγώ.Βέβαια σε γενικές γραμμές τα έχετε πει όλα. Ποιός θα μπορούσε να περιγράψει καλύτερα την όλη φάση απ' ότι το έκανε ο Ερρίκος, ο οποίος btw μας έκανε να εκτιμήσουμε τα μικρά τηλεσκόπια, σαν μια αξιοπρεπή και εύκολα μεταφερόμενη λύση.Θέλω να ευχαριστήσω κι εγώ τον νέο φίλο μας, τον Κυριάκο, για την πολύ όμορφη πλανητική εμπειρία που μας πρόσφερε.Θανάση, νά'σαι καλά για το τσίπουρο. Ήταν ότι έπρεπε για να ζεστάνει την κατάσταση.Τάσο, σου τα είπε ήδη ο Κώστας. Δυστυχώς το αλογάκι ανέμισε τη χαίτη του και χάθηκε μέσα στον νυχτερινό ουρανό. Δεν πειράζει όμως. Καλύφθηκα απ' όλα τ' άλλα.Όσο για τον Κώστα (kkokkolis), τι να πω; Έδωσε άλλο νόημα σ' αυτό που ονόμαζα μέχρι τώρα οπτική παρατήρηση με το τηλεσκόπιό μου. Με την βοήθεια των προσοφθαλμίων του απέκτησα μια νέα εικόνα των αντικειμένων που είχα μέχρι τώρα παρατηρήσει. Σ'ευχαριστώ, Κώστα.Θα ήθελα κλείνοντας να αναφέρω το αστειάκι της βραδιάς:Με κάθε καινούργιο στόχο που παρατηρούσαμε με τον Κώστα, γινόταν το εξής σχόλιο:-Κώστας (που είχε τα προσοφθάλμια): "Εεεε, με το 12άρι, ..... άλλο πράγμα, βρε παιδί μου!"-Εγώ (που είχα το τηλεσκόπιο): "Εεεε, με τα προσοφθάλμια αυτά, ..... άλλο πράγμα, βρε παιδί μου!"Χαχαχα...!!! Άντε, και στην επόμενη παιδιά. ...,εάν αποτύχει, τουλάχιστον θα αποτύχει έχοντας τολμήσει να μεγαλουργήσει. Οπότε η θέση του ποτέ δεν θα είναι ανάμεσα στις κρύες και δειλές ψυχές, που δεν γνώρισαν ποτέ, ούτε τις νίκες ούτε τις ήττες. (Theodore Roosevelt)
kkokkolis Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 27, 2011 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 27, 2011 Με κάθε καινούργιο στόχο που παρατηρούσαμε με τον Κώστα, γινόταν το εξής σχόλιο:-Κώστας (που είχε τα προσοφθάλμια): "Εεεε, με το 12άρι, ..... άλλο πράγμα, βρε παιδί μου!"-Εγώ (που είχα το τηλεσκόπιο): "Εεεε, με τα προσοφθάλμια αυτά, ..... άλλο πράγμα, βρε παιδί μου!"Χαχαχα...!!! Βάζω τα σπίρτα, βάζεις τα τσιγάρα; :cheesy: Οὖτιν με κικλήσκουσι My Optics
netrionio Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 27, 2011 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 27, 2011 -ρε πως δειχνει το προσοφθάλμιο -τι σου ειναι το δωδεκάρι τελικα χαχαχα πεθαναμε Η πλάκα είναι οτι για να πάρει ο ένας το δωδεκάρι και ο άλλος να πάρει 2 προσοφθάλμια θέλουν τα ίδια χρήματα.... τσιγάρο και σπίρτο το ίδιο!
50mm Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 28, 2011 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 28, 2011 Εγω παλι θα εκφρασω την εκπληξη μου με το etx 70 το οποιο επιβεβαιωνει οτι ο σκοτεινος ουρανος ειναι το παν . Για να δουμε αυτα που ειδαμε στον κιθαιρωνα φαντασου τι θα βλεπαμε στην λακωνια οπου και παραθεριζω και ποσο μαλλον στον παρνωνα. Φυσικα επισης θα ηθελα να δω το Μ3 μεσα απο ενα 16αρι στον παρνωνα αλλα αυτο μαλλον θα το ονειρευομαι για πολλα χρονια ακομη Εγω ειμαι μεσα για τις επομενες εξορμησεις αλλα να ζεστανει και λιγο ο καιρος ρε παιδακι μου , παγωσα και κρυωσα πολυ στην τελευταια εξορμηση παρολο που φορουσα τα ρουχα που φορουσα Γεια χαρα και ευχαριστω για τα ψαρια!
georgest Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 2, 2011 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 2, 2011 Για αυριο βλεπω καλο καιρο-τουλαχιστον μεχρι τα μεσανυχτα-Τι λέτε? εχει κανεις διαθεση?
Τάσος Βράτολης Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 2, 2011 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 2, 2011 Έχει κάποιος κανένα link που να λέει πρόβλεψη καιρού συγκεκριμένα για τον Κιθαιρώνα;; Δεν μου βγάζουν κάτι τα γνωστά sites (freemeteo.gr, meteo.gr).. «Μπορεί και μακριά πολύ, μέσα στων ουρανών τα αποκαΐδια...την Ανδρομέδα, την Άρκτο ή την Παρθένο...Άραγες να είναι η μοναξιά σε όλους τους κόσμους η ίδια;» Οδυσσέας Ελύτης
johnk Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 2, 2011 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 2, 2011 Αλλαξε η προβλεψη για αυριοΤο ξανακοιταμε αυριο http://www.meteo.gr/cf.asp?city_id=157http://freemeteo.com/default.asp?pid=22&la=2&gid=251959&nDate=0 Κομνηνος Γιαννης
ziorange Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 2, 2011 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 2, 2011 Μην τα κοιτλατε αυτά τα site..το καλύτερο είναι πάντα η δορυφορική! www.sat24.com ΥΓ. Τάσο κατέβασε αυτό το προγραμματάκι μου το έχει δείξει ο Θέμης και κάνει αρκετά καλή δουλειά..του βάζεις ακριβώς το σημείο που θες...θέλει λίγο ψάξιμο αλλά είναι πολύ εύκολο... http://www.zygrib.org/index.php?page=abstract_en#section_windows στην φώτο βλέπεις και την πρόβλεψη για αύριο για Κιθαιρώνα... http://www.astrobin.com/users/ziorange/http://www.athens-weather.eu Παναγιώτης Ζιώγας
sevax Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 3, 2011 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 3, 2011 Έχει κάποιος κανένα link που να λέει πρόβλεψη καιρού συγκεκριμένα για τον Κιθαιρώνα;; Δεν μου βγάζουν κάτι τα γνωστά sites (freemeteo.gr, meteo.gr).. Τασο κοιτα εδω, ο καιρος καθαρος ..αλλα υγρασια http://freemeteo.com/default.asp?pid=22&la=2&gid=259711&nDate=1 ΚΥΡΙΑΚΗ ΒΡΑΔΥ-ΔΕΥΤΕΡΑ Δημήτρης Γκιώνης.Τα δυο μάτια είναι καλύτερα από ένα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣυνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα