giorgosgr Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 14, 2007 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 14, 2007 Δείτε κι αυτό ... απο το πανηγύρι της φωτορύπανσης και της κακογουστιάς δεν λειπουν ούτε οι εκκλησίες. Ο ιερος ναός της φωτογραφίας έχει πετάξει ένα προβολι απέναντι απο τον δρόμο πάνω σε κολώνα της ΔΕΗ λες και είναι ιδιοκτησία του. Το ανάβει μια φορά το χρόνο κάθε Πάσχα ίσως και σε κανέναν γάμο.. αναρωτιέμαι ποιός ηλεκτρολόγος έκανε αυτη τη "θαυμαστή" εγκατάσταση. Πάντως οι εκκλησίες σε όλη την Ελλάδα, ακόμα και στα τελευταία χωριά εφοδιάζονται ταχύτατα με τα προβόλια αλογόνου να χουν τα εκκλησιαστικά συμβούλια να επιδείξουν "λαμπρό" έργο. Οι περισσότερες τα έχουν αναμμένα όλη τη νύχτα. Facebook Giorgos'' videoastronomy page https://www.facebook.com/videoastronomy/
MARIA ARGYRIOU Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 14, 2007 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 14, 2007 Πω πω συγνώμη αλλά η κακογουστιά είναι στο ζενίθ... Και ντροπή του δήμου που δεν μεριμνεί για αυτό το θέμα.. Το σύμπαν δεν είναι μια μηχανή.Είναι μια ατέρμονη μετουσίωση του ορατού σε αόρατο,του κενού σε πλήρες, του αδύνατου σε δυνατό και τανάπαλιν. Μάνος Δανέζης, Στράτος Θεοδοσίου
magos_ Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 14, 2007 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 14, 2007 Μια λύση είναι να πείσουμε την ΔΕΗ να μετατρέψει τις χρεώσεις σε εκθετικές δηλαδή όσο περισσότερο ρεύμα χρησιμοποιείς τόσο περισσότερο να πληρώνεις.. Και φυσικά να μειωθεί το πάγιο για δήμους κτλ. Πιστεύω πολλοί καταναλωτές θα αναθεωρήσουν την στάση τους. Hellooooooo, my name is Ηλίας. http://astrocom.wordpress.com/
nansy Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 14, 2007 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 14, 2007 Συμφωνώ απόλυτα!!!! Ο άνθρωπος προέρχεται από την αστερόσκονη των αστεριών και από την ανθρώπινη αστερόσκονη μπορεί να γεννηθούν νέα αστέρια....!!!!-(Μάνος Δανέζης)
MARIA ARGYRIOU Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 14, 2007 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 14, 2007 Μια λύση είναι να πείσουμε την ΔΕΗ να μετατρέψει τις χρεώσεις σε εκθετικές δηλαδή όσο περισσότερο ρεύμα χρησιμοποιείς τόσο περισσότερο να πληρώνεις.. Και φυσικά να μειωθεί το πάγιο για δήμους κτλ. Πιστεύω πολλοί καταναλωτές θα αναθεωρήσουν την στάση τους. Καλό!!!Αλλά γιατί να μην το σκεφτούμε σοβαρά???? Είναι η μοναδική λύση που έχει απομείνει για να βάλουν οι πολίτες μυαλό!!!! Το σύμπαν δεν είναι μια μηχανή.Είναι μια ατέρμονη μετουσίωση του ορατού σε αόρατο,του κενού σε πλήρες, του αδύνατου σε δυνατό και τανάπαλιν. Μάνος Δανέζης, Στράτος Θεοδοσίου
Μιχάλης Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 14, 2007 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 14, 2007 πω πω!!! και υστερα παραπονιεμαι εγω που εχω δυο λαμπες κατω απο το σπιτι μου(τις εχω σπασει βεβαια,αλλα τις αλλαζουν) εσεις αντιμετωπίζεται σοβαρό προβλημα εκει... stargazeshots.com
MARIA ARGYRIOU Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 14, 2007 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 14, 2007 πω πω!!! και υστερα παραπονιεμαι εγω που εχω δυο λαμπες κατω απο το σπιτι μου(τις εχω σπασει βεβαια,αλλα τις αλλαζουν) εσεις αντιμετωπίζεται σοβαρό προβλημα εκει... Και εμείς στην Κοζάνη δεν αντιμετώπιζουμε τέτοιο πρόβλημα.. Το μόνο εκνευριστικό είναι ότι οι ίδιοι οι πολίτες ανάβοντας όλα τα φώτα βοηθούν πάρα πολύ στον δημόσιο φωτισμό της πόλης.. Το σύμπαν δεν είναι μια μηχανή.Είναι μια ατέρμονη μετουσίωση του ορατού σε αόρατο,του κενού σε πλήρες, του αδύνατου σε δυνατό και τανάπαλιν. Μάνος Δανέζης, Στράτος Θεοδοσίου
aristarchus Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 14, 2007 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 14, 2007 Στην Φλοριδα της Αμερικης υπαρχει μια ομαδα γνωστων ερασιτεχνων αστροφωτογραφων και η οποια μαζικα αγορασε διαφορα μεγαλα οικοπεδα με καλο και σκοτεινο ουρανο ωστε να μπορεσουν να κανουν την δουλεια τους με χωρις την ανυσηχια οτι ο επομενος νεος γειτονας θα τα χαλασει ολα. Ηδη στην περιοχη μου βλεπω τα πρωτια σημαδια αναπτυξης ( ) και μου εχει μπει η ιδεα να την κανω φτερα σε λιγο καπου αλλου ... πχ. Ευβοια, Κρητη, Παρνωνα κοκ. Φιλικά, Αντώνης Αγιομαμίτηςhttp://www.perseus.gr
Μιχάλης Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 14, 2007 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 14, 2007 κανεις δν υπολογιζει τους ερασιτεχνες αστρονομους,η αληθεια να λεγεται!ουτε καν οι δημοσιοι φορεις stargazeshots.com
nansy Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 14, 2007 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 14, 2007 Συμφωνώ και θα ήθελα να προσθέσω ότι η πολιτεία δεν στηρίζει μόνο τους ερασιτέχνες αστρονόμους αλλά ούτε και τους επαγγελματίες αστρονόμους.Δυστηχώς οι Σύλλογοι Αστρονομίας σε όλη την Ελλάδα προσπαθούν από μόνοι τους να δημιουργήσουν και να αναπτύξουν μια καλύτερη προοπτική για τον τομέα της Αστρονομίας!!!!! Ο άνθρωπος προέρχεται από την αστερόσκονη των αστεριών και από την ανθρώπινη αστερόσκονη μπορεί να γεννηθούν νέα αστέρια....!!!!-(Μάνος Δανέζης)
nickthegreek13_7 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 14, 2007 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 14, 2007 Στην Φλοριδα της Αμερικης υπαρχει μια ομαδα γνωστων ερασιτεχνων αστροφωτογραφων και η οποια μαζικα αγορασε διαφορα μεγαλα οικοπεδα με καλο και σκοτεινο ουρανο ωστε να μπορεσουν να κανουν την δουλεια τους με χωρις την ανυσηχια οτι ο επομενος νεος γειτονας θα τα χαλασει ολα. Μια χαρά τους βρίσκω! Ηδη στην περιοχη μου βλεπω τα πρωτια σημαδια αναπτυξης ( ) και μου εχει μπει η ιδεα να την κανω φτερα σε λιγο καπου αλλου ... πχ. Ευβοια, Κρητη, Παρνωνα κοκ.Ελάτε κάτω κ.Αντώνη και θα πάρουμε μαζί τα βουνά!
Μιχάλης Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 14, 2007 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 14, 2007 ετσι που πανε τα πραγματα μας βλεπω σε τεσσερα πεντε χρονια να περνουμε ομαδικα τα βουνα stargazeshots.com
aristarchus Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 14, 2007 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 14, 2007 ετσι που πανε τα πραγματα μας βλεπω σε τεσσερα πεντε χρονια να περνουμε ομαδικα τα βουναΟποτε η δουλεια να γινει νωριτερα .... οπως απο τωρα! Φιλικά, Αντώνης Αγιομαμίτηςhttp://www.perseus.gr
aristarchus Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 14, 2007 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 14, 2007 Ηδη στην περιοχη μου βλεπω τα πρωτια σημαδια αναπτυξης ( ) και μου εχει μπει η ιδεα να την κανω φτερα σε λιγο καπου αλλου ... πχ. Ευβοια, Κρητη, Παρνωνα κοκ.Ελάτε κάτω κ.Αντώνη και θα πάρουμε μαζί τα βουνά! Φιλε Νικο, Το σκεφτομαι ΣΟΒΑΡΑ! Εχεις καμια εμπειρια με την Γαυδο; Φιλικά, Αντώνης Αγιομαμίτηςhttp://www.perseus.gr
nickthegreek13_7 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 14, 2007 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 14, 2007 Το σκεφτομαι ΣΟΒΑΡΑ! Εχεις καμια εμπειρια με την Γαυδο;Όχι αλλά όπως έχει η κατάσταση εδωπέρα, πάω όπου να ναι !!!
ngc4565 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 14, 2007 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 14, 2007 Δειτε μερικές φωτογραφίες απο την πολη της Καλαμάτας Ναι παιδιά και εγώ έχω παρατηρήσει μια δραστική αλλαγή στο νότιο Pelloponisos. Το 2000 + 2002 πήγαινα στο ακρωτήριο Akritas όπου μπόρεσα να δω (naked eye) 7,2mag αστέρια. Πήγα πέρυσι (2006) και έμεινα με το στόμα ανοικτό - Στην ίδια περιοχή τώρα υπάρχει ένα μεγάλο camping. (εστιατόριο, disco..etc) Ίσως καλό για τον τουρισμό, discouraging για την αστρονομία !! Φιλικά, Frank http://www.oaog.ca/ http://www.rascmontreal.org/ "Imagination is more important than Knowledge"
terring Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 15, 2007 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 15, 2007 Η αστρονομία δυστυχώς δεν είναι της μόδας, δεν είναι trendy . Αν γίνει μόδα να κυκλοφορούμε με ένα τηλεσκόπιο και ένα αστρονομικό βιβλίο, τότε και μόνο τότε θα ενδιαφερθούν οι δημόσιες αρχές. Μέχρι τότε... σπάστε τις λάμπες "Μην κρατάτε τις πύλες του πνεύματος σας κλειδωμένες, αλλά ούτε και διάπλατα ανοιχτές" Τσαρλς Φορτ
Evans Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 15, 2007 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 15, 2007 ετσι που πανε τα πραγματα μας βλεπω σε τεσσερα πεντε χρονια να περνουμε ομαδικα τα βουνα Ή να το γυρισουμε ολοι σε ηλιακη παρατηρηση(εδω τουλαχιστο το μονο που εχει σημασια ειναι το seeing αν δεν εχει συννεφα) ή αντε και μετα βιας καποιο γιγαντα ή κοντινο πλανητη(σε κανενα μπλακ αουτ!!).. Εγω παντως αρχιζω και συμφιλιωνομαι με την ιδεα του περιορισμου εντος των 'τειχων'(του ηλιακου συστηματος) οσον αφορα τη συστηματικη παρατηρηση, αλλιως οκ υπαρχουν σιγουρα τα εξοχικα και οι βολτες στα βουνα.Αλλα προφανως δεν ειναι απλο-ανετο να περνεις συνεχεια τα βουνα εκτος αν ζεις εκει! φιλικα Βαγγελης
nickthegreek13_7 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 15, 2007 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 15, 2007 Εγώ εχω σταματήσει εδώ και καιρό την πάσα προσπάθεια παρατήρησης Βαθέος Ουρανού...
astrovox Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 15, 2007 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 15, 2007 Εμένα το τηλεσκόπιό μου βρίσκεται μόνιμα εκτός πόλης! «I have loved the stars too fondly to be fearful of the night». Sarah Williams, The Old Astronomer
Evans Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 15, 2007 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 15, 2007 Εμένα το τηλεσκόπιό μου βρίσκεται μόνιμα εκτός πόλης! Κι εμενα(!) αλλα οταν μενεις ο ιδιος 'εντος πολης' δε γινεται να το επισκεπτεσαι καθημερινα! Το θεμα ειναι να εχεις ενα οργανο του οποιου να μπορειςνα αξιοποιεις οσο το δυνατο περισσοτερο τις δυνατοτητες-δεδομενων των συνθηκων καθε περιοχης,και οσο πιο συχνα τοσο καλυτερα-μαλλον εχει ειπωθει ξανα αυτο! Δηλαδη να εχεις ενα τηλεσκοπιο στον τοπο διαμονης ή πολυ κοντα σ'αυτον. Ειναι προφανες βασικα, οτι οταν εχεις ευκολα προσβαση σε κατι πχ καθαρο ουρανο για deep sky το επαναλαμβανεις ακομα και καθε βραδυ, οταν ομως δεν εχεις τετοια πολυτελεια νομιζω οτι πρεπει να βρει προσωπικα καποιος τη 'δική' του λυση για τα δεδομενα του ωστε να μην αποκοβεται απο την παρατηρηση τελειως,καθως πιστευω οτι αυτη ειναι και ουσιαστικα η δυσαρεστη συνεπεια ολων αυτων που περιγραφονται απο τους φιλους συνερασιτεχνες, οχι ακριβως το τελος της ερασιτεχνικης αστρονομιας γενικα(αφου παντα θα ασχολουνται καποιοι ο,τι και να γινει-και το πιστευω βαθια αυτο) αλλα ισως τελος της ατροπαρατηρησης για καποιους (και ιδιως τους νεωτερους) με συνεπεια το ενδεχομενο να παψουν να ασχολουνται γενικοτερα με την αστρονομια πραγμα το οποιο συνοδευει και το σχεδιο του καθενος για τον επαγγελματικο του προσανατολισμο .. φιλικα Βαγγελης
giorgosgr Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 15, 2007 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 15, 2007 Κι εμενα(!) αλλα οταν μενεις ο ιδιος 'εντος πολης' δε γινεται να το επισκεπτεσαι καθημερινα! Παίρνεις δεύτερο τηλεσκόπιο για παρατήρηση από την πόλη.Αν δεν υπάρχει σκοτεινός ουρανός η deep sky παρατήρηση τέλος. Αποδεκτό θεωρω τον ουρανό με ορατούς αστέρες έως 5 μέγεθος, καλό για deep sky όταν είναι ορατοί αστέρες 6+ μεγέθους.Με τη νεα μόδα των φωτοβολταικών και των ανεμογεννητριών(*) θα φροντισουν να εχουν ..."οικολογικούς" προβολείς και στο τελευταίο μαντρί οπότε σκοτεινος ουρανός τέλος. (*) Οι αηδιαστικές ανεμογεννήτριες ειναι ρύπανση ανάλογη της φωτορύπανσης και χειρότερη, φαίνεται και την ημέρα.. ας τις ξηλώσουμε!Εύγε στους κατοίκους της Σερίφου που αντιδρούν στα σχέδια εγκατάστασής τους! Facebook Giorgos'' videoastronomy page https://www.facebook.com/videoastronomy/
Evans Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 15, 2007 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 15, 2007 Κι εμενα(!) αλλα οταν μενεις ο ιδιος 'εντος πολης' δε γινεται να το επισκεπτεσαι καθημερινα! ''Παίρνεις δεύτερο τηλεσκόπιο για παρατήρηση από την πόλη''. Προφανως, ναι , αυτο εννοουσα, αλλα ισως δεν ημουν σαφης οταν ελεγα οτι πρεπει να βρει ο καθενας μας μια λυση για τα δεδομενα της περιοχης του. φιλικα Βαγγελης
alepohori Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 16, 2007 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 16, 2007 (*) Οι αηδιαστικές ανεμογεννήτριες ειναι ρύπανση ανάλογη της φωτορύπανσης και χειρότερη, φαίνεται και την ημέρα.. ας τις ξηλώσουμε!Εύγε στους κατοίκους της Σερίφου που αντιδρούν στα σχέδια εγκατάστασής τους! Διαφωνώ!Η γεωγραφική θέση της Ελλάδας είναι προικισμένη από άθφονη ηλιοφάνεια και αιολική ισχύ.Θα ήταν κρίμα αν δεν την εκμεταλλευόμασταν στο έπακρο! Συμφωνώ για την πυρηνική ενέργεια,αλλά ας είμαστε ρεαλιστές.Στην Ελλάδα ζούμε.Μέχρι να αποφασίσουν οι αρμόδιοι να θεσπίσουν την πυρηνική ενέργεια ως άλλη μία πηγή ενέργειας στη χώρα,είναι απαραίτητο να εκμεταλλευτούμε τον Ήλιο και τον άνεμο που τόσο απλοχερα προσφέρονται στην Ελλάδα. Προτιμώ να βλέπω ανεμογεννήτριες και ηλιακούς συλλέκτες μέχρι να δούμε πυρηνικό αντιδραστήρα στην Ελλάδα σε καμμιά 200 χρόνια,παρά τα φουγάρα σαν πολυκατοικίες στην Κοζάνη και στην Μεγαλόπολη.Αυτοί που διαμαρτύρονται για την αισθητική στο νησί τους,να πάνε να μείνουν 1 μήνα Κοζάνη και Πτολεμαίδα. Δημήτρης Καπετανάκης CGCG108-138: Mag 15.5v, να τ'αφήσω; Πολλά τα mag Άρη! Το flickr μου
giorgosgr Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 16, 2007 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 16, 2007 Στο νησι της Σεριφου δοθηκε αδεια σε ιδιωτη να φτιαξει ανεμογεννητριες σε μερη ιδιαιτερου φυσικου καλλους με ισχυ πολλαπλασια των αναγκων του νησιου με σκοπο προφανως να πουλαει στη ΔΕΗ και να τα κονομησει!Μπραβο στους κατοικους που αντιδρουν στο ξεπουλημα! Ναι στο κινημα εναντια σε ανεμογγενητριες και φωτοβολταικα! Facebook Giorgos'' videoastronomy page https://www.facebook.com/videoastronomy/
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣυνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα