Jump to content

Πώς ξεκινήσατε την ενασχόληση σας με την αστρονομία?


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Πιστευω θα ηταν ενδιαφερον να θυμηθειτε εσεις οι μεγαλυτεροι με ποιον τροπο αρχισατε την ενασχοληση σας με τον συγκεκριμενο χομπυ,τι σας ''τραβηξε'' στην ερασιτεχνικη αστρονομια και εμεις οι μικροτεροι που δν εχουμε αρκετο καιρο σ αυτον τον χωρο ,να ανταλλαξουμε αποψεις σχετικα με την αστρονομια οπως την βλεπουμε με απο την μικρη αυτη επαφη που εχουμε με αυτο το καταπληκτικο χομπυ!

 

 

εγω θυμαμαι πριν απο 2 περιπου χρονια βλεποντας μια διαφημιση στo focus

για τηλεσκοπια απο το πλανηταριο,κατευθειαν ειπα οτι θα παρω ενα!(ουτε καν ηξερα πως θα το χρησιμοποιουσα!) αλλα μετα αρχιζοντας το ψαξιμο στο νετ βρικα τοσα πολλα ενδιαφεροντα πραγματα ωσπου εκανα εγγραφη εδω. στο astrovox πριν απο 717 ημερες ακριβως!και απο εκει και περα ξεκινησε ενα ομορφο ταξιδι,γεματο γνωση θαυμασμο για το μεγαλειο του συμπαντος και ομορφα βραδια κατω απο εναστρους και πολλα υποσχομενα ουρανους!ελπιζω να καταφερω μετα τις πανελληνιες να αρχισω και τα πρωτα μου βηματα στην αστροφωτογραφια!

 

παρακατω μια φωτο που μου θυμιζει αυτες τις πολυ ομορφες νυκτες με το ποοοολυ κρυο καtω απο τα αστερια!

moon.thumb.JPG.60e7b47e53bc3fe3d9e7f64a261d2b5e.JPG

Η ΑΣΤΡΟΣΕΛΙΔΑ ΜΟΥ !!!!!

astronomy for all

 

http://mechntua.blogspot.com/

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

  • Απαντήσεις 97
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Εγω παλι πριν 10 χρονια αρχιζα να διαβαζω αστρονομια.Η περιεργεια για το πολυ μεγαλο που τα περιλαμβανει ολα(συμπαν)ηταν η αφορμη.

Αν και θα ηθελα να ειμαι ερασιτεχνης... κοσμολογος,και το αστρονομος μου κανει.Καποια στιγμη εμαθα για την Πεντελη(ανοιχτες θυρες),μετα για την ΕΑΕ και ενα καλοκαιρι βρεθηκα νυχτιατικα στον Παρνωνα.Τελικα πηρα τηλεσκοπιο,οπως ολος ο κοσμος.

Ετσι ξεκινησε ενα ατελειωτο ταξιδι που με βοηθησε να συνειδητοποιησω την θεση του ανθρωπου στο συμπαν,να μαθω πραγματα περα απο καθε φαντασια,να γνωρισω μοναδικους ανθρωπους.

Η αστρονομια μου προσφερει μονο χαρα,η οποια απογοητευση προερχεται απο τους ανθρωπους στον χωρο μας, που δεν μπορουν να συλλαβουν αυτο που διδασκει η αστρονομια,δηλαδη ταπεινοτητα και οχι εγωισμο,και ας ειναι κορυφαιοι σαν ερασιτεχνες αστρονομοι.

Ομως ειμαστε ολοι τοσο μικροι μπροστα στο συμπαν,και το ταξιδι του ανθρωπου στην γνωση μολις που ξεκινησε.

:D

Η αστρονομια μας βοηθαει να κοιταμε ψηλα. www.astrotheory.gr :D
Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Πρίν απο εφτά χρόνια άν θυμάμαι καλά, στην Έκθεση βιβλίου στην παραλία Θεσσαλονίκης, μέσα στο πλήθος ήταν ένα τύπος (ξένης καταγωγής) με ένα 8" νευτώνιο που κοιτούσε ένα αστέρι.

Μπορώ να δώ ?τον ρωτάω.

Of course, one euro please. Μου λέει.

Η συνομιλία συνεχίστηκε στα αγγλικά.

Τι παρατηρώ ? Τον ρώτησα.

Τον πλανήτη Δία μου λέει.

Τότε δεν γνώριζα τίποτα και σκέφτηκα να συνεχίσω την πλάκα που νόμιζα ότι μου έκανε.Άλλωστε είχα πληρώσει και ένα ευρώ!!!

Οι γραμμές στην μέση του δίσκου τι είναι ?Τον ρώτησα.

Ατμοσφαιρικές καταιγίδες στην επιφάνεια του πλανήτη, και άν προσέξεις αριστερά και δεξιά θα δείς και τα φεγγάρια του.Αν ξαναέρθεις μετά απο μια ώρα θα τα δείς σε άλλη θέση, μου λέει.

 

Εκεί ως άσχετος, σκέφτηκα ότι θέλει να μου φάει και άλλα ευρώ και γι'αυτό τον ρωτήσα:

 

Δηλαδή μου λές ότι απο αυτή την παραλία παρατηρώ τον πλανήτη Δία, τις ατμοσφαιρικές καταιγίδες στην επιφάνεια του αλλά και τα φεγγάρια του ?

Και μου απαντάει Ναί!

Έφυγα και πήγα σπίτι για να ψάξω φωτογραφίες του πλανήτη Δία στο διαδίκτυο.Όταν συνειδητοποίησα ότι πράγματι έβλεπα όλα εκείνα που μου έλεγε ο τύπος, ανατρίχιασα, και απο τότε δεν σταμάτησα να δίνω ευρώ.

Φιλικά, Νίκος
Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

και απο τότε δεν σταμάτησα να δίνω ευρώ.

 

χαχα!!!καλο! =D>

Η ΑΣΤΡΟΣΕΛΙΔΑ ΜΟΥ !!!!!

astronomy for all

 

http://mechntua.blogspot.com/

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Αν ανέβαινες πριν 2 και 1 χρόνο Χαλκιδική θα στον έδειχνα εγώ ή ο Σάββας ή ο Τηλέμαχος δωρεάν!! :mrgreen:

Ξεκίνησα και εγώ όπως πολλοί μετά από μια επίσκεψη με το σχολείο στο πλανητάριο..

Μαγεία!

Από τότε η αστρονομία είναι στην καρδιά μου, η μανία με τα σουβλάκια πού μου κόλλησε, ακόμα ψάχνω να το βρω!! :oops:

ΣΤΕΛΛΑ, ΓΙΩΡΓΟ, ΒΑΣΙΛΗ, ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ ΕΚΕΙ ΨΗΛΑ...
Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Εγώ πάλι άρχισα να ασχολούμαι πριν από 9 χρόνια όταν μου έκαναν δώρο το βιβλίο "Αστέρια και πλανήτες"... :-$ \:D/

Life is like riding a bicycle. To keep your balance you must keep moving.

Albert Einstein

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Εγώ πριν από 2 χρόνια μου πηραν το παιχνιδι "το ηλιακο συστημα".

Εκεινη την ημερα το επαιζα ολη την μερα.Μου αρεσε πολυ.Ετσι μετα απο μερικες μερες σκεφτικα να ψαξω στο internet να βρω πληροφοριες σχετικα με την Αστρονομια.Απο τοτε ειπα στον μπαμπα μου οτι θελω να παρω ενα τηλεσκοπειο(οχι οτι ξερω πως να χρησιμοποιω αλλα λεμε τωρα).Απο τοτε εξαχνα πολλες πληροφοριες ωσπου βρηκα το Astrovox.Εγινα μελος και τωρα βρισκομαι εδω με εσας :cheesy: :cheesy: :cheesy:

Η παρακατω φωτο ειναι απο το παιχνιδι.

.jpg.c304ee95883572a35c1adc5ee54cf63f.jpg

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Δε θυμάμαι...μάλλον έτσι γεννήθηκα :D ,

σοβαρά όμως δε θυμάμαι μάλλον και γώ Μιχάλη από μια διαφήμιση τηλεσκοποίου άρχησα την παρατήρη (το φεγγάρι μη σκεφτήτε τίποτα σόβαρο..) πριν από 7-8 χρόνια ακόμα όταν τελικά ένας γνωστός μου δώσε για λίγο ένα τηλεσκόπιο (μήπως και μου φύγει:D αλλά που...)

Αλλά πάντα μου άρεσε το διάστημα όπως έλεγα τότε...

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Εγώ πάλι άρχισα να ασχολούμαι πριν από 9 χρόνια :-$ \:D/

 

????απο 3 χρονων?

Η ΑΣΤΡΟΣΕΛΙΔΑ ΜΟΥ !!!!!

astronomy for all

 

http://mechntua.blogspot.com/

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

κ. Παπασωτηριου μου αρεσε πολυ η εξιστορηση σας ιδικα η 2η παραγραφος, συμφωνω απολυτα!!!

 

 

Εγω ξεκινησα σαν ερασιτεχνης αστρονομος πριν 3-4 χρονια, οταν πηρα τα πρωτο μου τηλεσκοπιο!!

 

Αλλα η αγαπη μου για τον ουρανο ξεκινησε σε πολυ μικρη ηλικια, τοτε που δεν ειχα καν βιβλια και εβλεπα τα βιβλια της αδελφης μου οπου ειχαν μεσα φωτογραφιες απο το ηλιακο συστιμα!!

Βεβαια ενα παιδι που εχει μεγαλωσει στην εξοχη λογικο ειναι το βραδυ να εχει παρατηρησει τα χιλιαδες αστερια που βρισκονται πανω απο το κεφαλι του, ιδικα πριν 10-17 χρονια απο η δεν υπηρχε φωτορυπανση στην Κερκυρα!

 

Θυμαμε οταν ημουν στο δημοτικο καθομουν και μετρουσα τα αστρα...βεβαια παντα εχανα το μετρημα διοτι τα αστερια ηταν τοσα πολλα που μπερδευομουν. :mrgreen:

Δεν θα ξεχασω ποσες φορες "εσπαγα" το κεφαλι μου για να καταλαβω γιατι το γεγγαρι ειναι διαφορετικο καθε μερα...και γιατι ειναι σε ολο σημειο καθε φορα!!

 

Η Σεληνη ηταν πραγματικα ενα ΣΥΝ στα πραγματα που με εκαναν να αγαπισω την αστρονομια, ιδικα οι μαγικες της ανατολες...οταν δεν γνωριζα γιατι ειχε κοκκινο χρωμα καθομουν και επλαθα ενα σωρο ιστοριες γιατι μπορει να ειναι κοκκινο :roll:

 

Αλλο ενα ΣΥΝ ηταν οι βροχες διαττοντων που εβλεπα (χωρις να γνωριζω τον λογο που επεφταν) απλα μου αρεσε να τους βλεπω!! Θυμαμε ειχα δει τοσα πολλα να πεφτουν που ειχα "τρελαθει", ηδικα αν και και ενα παιδι 6-7 ετων και βλεπεις τοσα πολλα "Αστερια" να πεφτουν...λες ολο απορια <τι γινεται τωρα;;>!!

Βεβαια το τελειωτερο πραγμα που ειχα δει ηταν μια βροχη διαττοντων (καπου το '88-'91 ή καπου εκει) απο ολη την ωρα επεφταν Πολυ-Πολυ Μεγαλοι Διαττοντες και συνεχεια!! (ακομη δεν εχω βρει στοιχεια για αυτη την βροχη)

 

Ακομη θυμαμε διαφορους κομητες να περνανε κοντα απο την ΓΗ απο ηταν σιγουρα ενα τεραστιο ΣΥΝ για να αγαπισω την αστρονομια.

Θυμαμε οτι ειχαν αναφερει στις ειδησεις για εναν κομητη που περναει κοντα μας και εγω ειχα βγει εξω να τον δω!! Θυμαμε οτι ηταν ενα πρασινομπλε θαμπο αντικειμενο στον ουρανο, ακομη τον θυμαμε! (μαλλον ηταν ο 109P/Swift-Tuttle το '92 .... αν και ειχα δει κανα δυο ακομη....)

 

Και βεβαια καποιες μερικες εκλειψεις ηλιου οπου κοιτουσα μεσα απο μαυρισμενα τσιαμια ...χωρις βεβαι να καταλαβαινω τι επρεπε να δω ημουν μικρος!!

 

Και αλλα πολλα...πιστευω οτι τα παιδικα χρονια ειναι γεματε απο αστρονομικα γεγονοτα...οπου τα πιο πολλα απλα ετυχε να δω αλλα μεγαλοντας μου δημιουργισαν αυτη την αγαπη για την αστρονομια!!!

 

Δυστυχως απο παντα ηθελα ενα τηλεσκοπιο...αλλα ποτε κανεις δεν μου το πειρε :cry: ουτε καν οταν ειμουν 16-17 και το ζητουσα εντονα...Ευτυχως το πηρα εγω εγω στ0 20-21 μου και γνωρισα την μαγεια του ουρανου απο κοντα!!!

Βασίλης Μεταλληνός

OO 16 1600 f4

ΟΟ 12.5 1525 f4.8 NEQ6

TOA130 1000 f7.7 ΕΜ200

ED80 600 f7.5, Vixen9x63

Canon eos 6D, Sony a7s2, Wat120n+,Asi120

2009年7月22號日食 - 2017 Aug 21

www.metallinos.net

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Εγώ πάλι από τότε που θυμάμαι τον ευτό μου πάντα ένιωθα μια συγκίνηση όταν σήκωνα το κεφάλι μου ψηλά και έβλεπα τον γεμάτο αστέρια ουρανό να ξεδιπλώνεται μπροστά μου. Την πολύ έντονη ενασχόλησή μου όμως με την αστρονομία την άρχισα πριν περίπου δύο χρόνια οταν διάβασα ένα άρθρο στην εφημερίδα που αφορούσε την 1η Παγκόσμια Αστρονομική Βραδιά κατα την οποία περισσότερα από 1000 τηλεσκόπια θα στηνόταν στο κέντρο μεγαλουπόλεων σε όλες τις ηπείρους της Γης. Ετσι λοιπόν μαζί με την οικογένειά μου πήγα στη Λάρισα όπου μπρόστα από το αρχαίο θέατρο για πρώτη φορά στη ζωή μου είδα με τηλεσκόπιο τη σελήνη , την Αφροδίτη και τον Κρόνο. Αυτό ήταν !!! Από εκεί και έπειτα άρχισαν όλα. Η αστρονομία είχε μπει για τα καλά στην καρδιά μου. Έμαθα και για το Αστεροσκοπίο Λάρισας και αμέσως μόλις βρήκα λίγο χρόνο το επισκέφθηκα. Το τηλεσκόπιό μου το απέκτησα λίγο αργότερα και από τότε θαυμάζω το μεγαλείο του ουρανού. Αυτή λοιπόν είναι η ιστορία ενός μικρού ερασιτέχνη αστρονόμου που μόλις ξεκίνησε τα βήματά του σε αυτόν το θαυμαστό κόσμο !!!!!
ΑΣΤΡΟΝΌΜΟΣ
Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Την αστρονομία την ξεκίνησα πριν 7 χρόνια όταν έκανα την πρώτη μου

επίσκεψη στο Πλανητάριο.

Στη συνέχεια πήγα στο Αστεροσκοπείο Πεντέλης όπου γνώρισα τον

κ.Ματσόπουλο και λίγο αργότερα γνώρισα τα μέλη της Ε.Α.Ε όπου και γράφτηκα.

Ο πρώτος μου εξοπολισμός ήταν ένα ζευγάρι κυάλια 10Χ50 και το

επιπεδόσφαιρο του κ.Μυλωνά.

Καλές Παρατηρήσεις & Καθαρούς Ουρανούς!

 

Μάκης Λυκόπουλος

Μέλος Ελληνικής Αστρονομικής Ένωσης (ΕΑΕ)

Μέλος Συλλόγου Ερασιτεχνικής Αστρονομίας Βοιωτίας (ΣΕΑΒ)

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Εμένα η ενασχόλησή μου με την αστρονομία ξεκίνησε όντας από 10 χρονών περίπου όταν ο μεγαλύτερος ξάδερφος μου, μου χάρισε ένα ξεφτισμένο ασπρόμαυρο βιβλίο που λέγονταν "Γη, Σύμπαν, Άνθρωπος". Από τότε άρχισα να διαβάζω για την αστρονομία, πήρα κι άλλα βιβλία πήρα και ένα μικρή διόπτρα και έκανα τις πρώτες μου παρατηρήσεις στη Σελήνη.

 

Ήταν απίστευτη η χαρά μου όταν πρώτο αντίκρισα κρατήρες στη Σελήνη. Από τότε όπως καταλαβαίνετε είχα μπει στο "άθλημα" για τα καλά.

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Με ρωτούσαν σε ηλικία 4-5 ετών, τι θα γίνω όταν μεγαλώσω....

 

Η απάντησή μου κλασσική για πιτσιρίκο της εποχής. Μα φυσικά αστροναύτης. Όσο παιδικό και αν ακούγεται από τότε διάβαζα/έβλεπα ό,τι σχετικό με αστρονομία, αστροναυτική, κοσμολογία έπεφτε στα χέρια μου ή το έκανα να πέφτει.

 

Συνεχίζεται μέχρι τώρα......

 

Τηλεσκόπιο ήθελα να αγοράσω από τα 12 μου αλλά.... το αγόρασα στα 33 μου.... ](*,) Έχασα πολύ χρόνο μα θα τον αναπληρώσω.... :cheesy: :cheesy:

Any sufficiently advanced technology is indistinguishable from magic.

 

Arthur C. Clarke

 

 

http://vip-digital-imaging.blogspot.com

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Tsaprazi 3 χρονών ήξερες να διαβάζεις???

Ήξερα...Ουσιαστικά, δε συλλάβιζα, αλλά πρόφερα ένα ένα τα γράμματα. :D Οπότε έβγαινε νόημα.

Life is like riding a bicycle. To keep your balance you must keep moving.

Albert Einstein

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

κ βασιλη ερχεσται και ναξο?το λεω γιατι ειδα στο blog σας φωτο απο ναξο!

Η ΑΣΤΡΟΣΕΛΙΔΑ ΜΟΥ !!!!!

astronomy for all

 

http://mechntua.blogspot.com/

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

ωχ γιατί δημοσιεύτηκε 2 φορές,ας το διορθώσει κάποιος :)
Ήξερα...Ουσιαστικά, δε συλλάβιζα, αλλά πρόφερα ένα ένα τα γράμματα. :D Οπότε έβγαινε νόημα.

 

 

:mrgreen:

Η ΑΣΤΡΟΣΕΛΙΔΑ ΜΟΥ !!!!!

astronomy for all

 

http://mechntua.blogspot.com/

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

προς: B.D.Foxmoor ==>

Ήξερα...Ουσιαστικά, δε συλλάβιζα, αλλά πρόφερα ένα ένα τα γράμματα. :D Οπότε έβγαινε νόημα.

 

Φιλικά,

:D

Life is like riding a bicycle. To keep your balance you must keep moving.

Albert Einstein

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Ο πατέρας μου κατάγεται από Νάξο και κάνω συχνά διακοπές στο νησί.

Any sufficiently advanced technology is indistinguishable from magic.

 

Arthur C. Clarke

 

 

http://vip-digital-imaging.blogspot.com

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Πω πω πόσα χρόνια πίσω πάω....Λοιπόν εγώ ξετρελάθηκα με την αστρονομία απο 3-4 ετών..Έβγαινα με τον πάππου μου έξω στην αυλή του σπιτιού το βράδυ..Ο παππούς μου αγαπούσε την αστρονομία πολύ και το μετέδωσε και σε εμένα...Θύμαμαι χαρακτηριστικά όταν βλέπαμε τα αστέρια με τον παππού μου έτρεχα από εδω και από εκεί λέγοντας:''Ένα αστελάκι..'' :cheesy: ..Το θυμάμαι πολύ χαρακτηριστικά...Είχα ξετρελαθεί τόσο πολύ που μετά βγαίναμε κάθε βράδυ..Δεν είχαμε κάποιο τηλεσκόπιο για να μου δείξει και να δω πιο πολλά αλλά και αυτά μόνο που έβλεπα με μάγευαν...Μετά έλεγα ότι ήθελα να γίνω αστροναύτης ή αστρονόμος...Δυστηχώς με τούτα και με εκείνα έχασα το ενδιαφέρον μου και την αγάπη μου...Δεν είχα ασχοληθεί καθόλου στο δημοτικό και στο γυμνάσιο...Ξαναξεκίνησα όμως, διαβάζοντας το περιοδικό ''ΟΥΡΑΝΟΣ'', που εκδίδει η Εταιρεία Αστρονομίας και Διαστήματος Βόλου, στην Α' Λυκείου..Το είχε δωρίσει ένας καθηγητής μου που του αρέσει η αστρονομία.. :cheesy: Πάντως έστω και αργά ξαναβρήκα τον δρόμο μου και τώρα το αγαπώ τόσο παρά ποτέ...!!! :cheesy:

Το σύμπαν δεν είναι μια μηχανή.Είναι μια ατέρμονη μετουσίωση του ορατού σε αόρατο,του κενού σε πλήρες, του αδύνατου σε δυνατό και τανάπαλιν.

 

Μάνος Δανέζης, Στράτος Θεοδοσίου

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Απο πολύ μικρός ήμουν ανήσυχο πνεύμα ,ήθελα και θέλω να μαθαίνω τα πάντα για τον κόσμο μας, πως λειτουργεί κ.τ.λ.

Μου έχουν πει π.χ. ότι όταν μια φορά όταν ήμουν 3 ρώταγα τι είναι τα σύννεφα και πως τα αεροπλάνα περνάνε μέσα από τα σύννεφα...

Η αγάπη μου για τον ουρανό ξεκίνησε από όταν ήμουν πολύ μικρός κι πήγαινα μερικά βράδια το καλοκαίρι με τον πατέρα μου για ψάρεμα σε μια αρκετά σκοτεινή περιοχή όπου παρατηρούσα και μετρούσα (γεμάτος απορία για το τί είναι και γιατί δημειουργούνται) τα πεφταστέρια αλλά και δεν σταμάταγα να κοιτώ γεμάτος απορία τον γαλαξία.

-η απορία μου λύθηκε πριν από 1 χρόνο όταν διάβασα το nightwatch-

Επίσης βοήθησε πολύ η αγάπη μου για τη φυσική και τα μαθηματικά.

Οταν ήμουν περίπου 12 χρονών λόγω της προσφοράς του lidl αγόρασα το ΕΤΧ-70 ενώ έχω διαβάσει πάρα πολλά βιβλία για αστρονομία.

Πέρσυ όταν ήθελα να αγοράσω κάτι καλύτερο βρέθηκα στο astrovox το οποίο με έχει βοηθήσει πάρα πάρα πολύ.

ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ :wink:

Είμαστε ταξιδιώτες που πάνω στη Γη διασχίζουν το διάστημα, σαν επιβάτες πάνω σε πλοίο, και πολλοί

από εμάς δε νογάμε κανένα μέρος του σκάφους πέρα από την καμπίνα όπου καταλύουμε.

S.P. Langley

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Ξεκίνησα πριν 2,5 χρόνια, τον Μάιο του 2006, εντελώς απρόσμενα. Σε μια βόλτα μου στην Ακαδημίας είδα το γνωστό κατάστημα με προιόντα Olympus. Είδα τα κιάλια στην βιτρίνα και επιτόπου αποφάσισα να τα αγοράσω. Ήταν τα 8Χ42. Το πρώτο μου αστρονομικό όργανο. Δεν ήξερα απολύτως τίποτα, αλλά το νερό είχε μπει στο αυλάκι. 1 μήνα μετά πήρα και το πρώτο μου τηλεσκόπιο.

Ακολούθησε η ανάγνωση του βιβλίου της Αστρονομίας της Β' Λυκείου που είχα διδαχτεί το 1992! Αυτό ήταν. Τα ταξίδια στον ουρανό είχαν ξεκινήσει με ανείπωτες συγκινήσεις, κάτω από πολύωρες αναζητήσεις στον νυχτερινό ουρανό!

 

Και το ταξίδι συνεχίζεται!

Δημήτρης Καπετανάκης

CGCG108-138:

Mag 15.5v, να τ''αφήσω;

Πολλά τα mag Άρη!

 

Το flickr μου

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης