Jump to content

Προτάσεις μελών για το astrovox


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Αγαπητοί φίλοι, αν έχετε κάποια πρόταση ή ιδέα για το πως το astrovox θα μπορούσε να γίνει καλύτερο και να ανταποκρίνεται καλύτερα στις ανάγκες των επισκεπτών μπορείτε να το γράψετε σε αυτό το thread. Η νέα ομάδα του astrovox ετοιμάζει ήδη κάποιες αλλαγές αλλά σίγουρα θα έχετε πολλά να πείτε που δεν έχουμε σκεφτεί ενώ η γνώμη όλων των μελών είναι πάντα πολύ σημαντική και λαμβάνεται υπόψη.

 

Ευχαριστώ,

Ανδρέας Παπαλάμπρου

 

ΥΓ1: Αν κάποιος δε θέλει για κάποιο λόγο να στείλει τις προτάσεις του δημόσια μπορεί πάντα να μας στείλει email.

 

ΥΓ2: Παρακαλώ θερμά ο καθένας να σεβαστεί οποιαδήποτε γνώμη ή πρόταση γραφεί από κάποιο μέλος. Δεν ανοίγουμε το thread για να αντιδικήσουμε αν υπάρχουν διαφορετικές προσεγγίσεις για κάτι αλλά για να μαζέψουμε πολλές και ενδεχομένως διαφορετικές απόψεις.

«I have loved the stars too fondly to be fearful of the night». Sarah Williams, The Old Astronomer
Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

  • Απαντήσεις 99
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Πιστεύω πως ο εκτός forum τομέας δείχνει πλέον την ηλικία του. Κατά τα πρότυπα της AVAT θα μπορούσε να ξαναγραφτεί με συμμετοχή και ορισμένων μελών, συμπεριλαμβάνοντας μία σελίδα με χρήσιμους συνδέσμους, μια άλλη με σημαντικά αρχεία για λήψη και μια τρίτη με υλικό από τα μέλη (προγράμματα, αρχεία με φάσεις σελήνης, χάρτες, αυτοκόλλητα, πατρόν Bachtinov και άλλα ενδιαφέροντα πράγματα). Και φυσικά οι σύνδεσμοι που θα οδηγούν σε αυτές τις σελίδες να είναι εμφανείς, το πρώτο πράγμα που θα τραβήξει την προσοχή ενός αρχαρίου.

Επίσης να ξαναδείτε ποιά θέματα πρέπει να βρίσκονται καρφιτσωμένα στην οροφή κάθε κατηγορίας. Ίσως να υπάρχουν εκεί μόνο θέματα γραμμένα από εσάς που να μην επιδέχονται απαντήσεως. Εκεί μπορείτε να βάλετε απλώς συνδέσμους για θέματα που συχνά επανέρχονται, όπως η ευθυγράμμιση νευτωνίων, ο βασικός εξοπλισμός, τα εισαγωγικά τηλεσκόπια, κατηγορίες αντικειμένων παρατήρησης και κατάλογοι παρατήρησης κλπ.

Τα μέλη, προκειμένου να διευκολύνουν τους διαχειριστή και μεσολαβητές, μπορούν να προσφέρουν το υλικό, είτε από προηγούμενα δημοσιευμένα πονήματά τους τα οποία είναι δύσκολο να ανακληθούν από το forum, είτε με την μορφή νέων προϊόντων, είτε με έτοιμους καταλόγους συνδέσμων και αρχείων από τις προσωπικές τους ιστοσελίδες (προς τις οποίες θα μπορούσε να οδηγεί μια άλλη σελίδα με συγκεντρωμένους συνδέσμους).

Θα πρόσθετα και μία δημόσια και ανοικτή πρόσκληση συμμετοχής στο forum. Υπάρχουν πολλά παλαιά σημαντικά μέλη που δεν γράφουν πλέον και ίσως θα μπορούσαν να εμπλουτίσουν το forum παραμερίζοντας πιθανά πρακτικά ή ψυχολογικά εμπόδια καθώς και συνήθως τριπλάσιοι ή και περισσότεροι επισκέπτες από τα ενεργά μέλη που είναι ανά πάσα στιγμή συνδεδεμένοι. Μια ανοικτή πρόσκληση προς αυτούς, αλλά και στους επίσημους συλλόγους που είναι οι περισσότεροι αμέτοχοι για λόγους που υποθέτω αλλά δεν ενστερνίζομαι είναι δυνατή, η ανταπόκριση βεβαίως όχι.

Ένα φρεσκάρισμα στα καλλωπιστικά και περιβαλλοντικά στοιχεία δεν θα έβλαπτε. Νέα emoticons, ανασχεδιασμένο λογότυπο, επιλογή συνδυασμού χρωμάτων και άλλα τέτοια, εφ' όσον είναι τεχνικώς εφικτά.

Παρακολουθώντας και κάποια άλλα forum του χώρου αλλά και με άλλη θεματολογία, του εσωτερικού αλλά και του εξωτερικού, οδηγήθηκα στο να πιστεύω πως κύριο του Astrovox είναι η χαμηλή συμμετοχή. Βλέπω forum με 100 μέλη και 300 επισκέπτες σε σύνδεση (και ακόμη περισσότερους) και forum που τα μέλη έχουν δεκάδες χιλιάδες post και είναι υπερήφανοι γιαυτό, δεν ντρέπονται που δεν συμμετέχουν μόνο όταν θέλουν να πουλήσουν ή να σχολιάσουν κάποιον. Αυτά τα forum ανθούν.

Οὖτιν με κικλήσκουσι

 

My Optics

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Μερικές προτάσεις και από μένα:

Να δημιουργηθεί ένας μικρός χώρος στην κεντρική οθόνη που να φιλοξενεί τις πρόσφατες αγγελίες, είναι πιο εύκολο για το μάτι να πέφτει αμέσως σ' αυτές.

Αν είναι δυνατόν μεταφέρετε τη στήλη με τα γενέθλια κι αυτή μπροστά,κάπου χαμηλά,δεν πιάνει πολύ χώρο άλλωστε.Είναι καλό να δείς τα γενέθλια ενός φίλου ή γνωστού από το Αστροβοξ και να πεις ένα χρόνια πολλά.Το 'χω εντοπίσει σε άλλα φόρουμ (μοτοσυκλετιστικά) και μου άρεσε.

Τρίτο και πιο σημαντικό(κατ εμέ) : Δημιουργήστε και μια κατηγορία οφ-τόπικ.Μουσική,φωτογραφία(όχι αστρο-),τεχνολογία-gadgets,πολιτισμικά κλπ.Οι φίλοι του astrovox έχουν κι άλλα ενδιαφέροντα που θα ήταν καλό να τα εκθέτουν εδώ,έτσι θα αντιμετωπιστεί και η χαμηλή συμμετοχή στο φόρουμ που επεσήμανε νωρίτερα και ο Κώστας. 8)

Φιλικά Νίκος

Μέλος Αστρονομικής Ένωσης Σπάρτης

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Ο Κώστας έθιξε πολλά από τα οποία ήθελα να πω και νομίζω πως θα έχει καλύψει αρκετούς που θα σκέφτονταν τα ίδια ίσως.

 

Να συμπληρώσω μερικά ακόμη πράγματα που έχω παρατηρήσει και θα ήθελα να άλλαζαν, αν φυσικά είναι τεχνικώς δυνατό.

 

1. Στο προφίλ μας, να μπορούμε να συμπληρώσουμε πληροφορίες χωρίς τόσο περιορισμό στην ποσότητα του κειμένου. Κάθε φορά κάνουμε συμπτύξεις σε προτάσεις ή φράσεις, προκειμένου να χωρέσουν.

Να μπουν και άλλα πεδία, πχ. προσοφθάλμια, φίλτρα, κυάλια, και όχι απλώς "Λοιπός εξοπλισμός που έχω"

 

2. Θα ήθελα να βλέπω ανά πάσα στιγμή και σε πραγματικό χρόνο (real time), ποιος συνδέεται από τα μέλη και ποιος όχι χωρίς να πρέπει να κάνω refresh την σελίδα, δηλαδή στο κομμάτι της σελίδας που δείχνει ποιος είναι μέσα, να γίνεται αυτόματο refresh αν μπαίνει κάποιος ή βγαίνει και να αφαιρούνται ή να προστίθενται οι χρήστες αναλόγως. Μπορεί να τρέξει κάποιο ξεχωριστό applet σε εκείνο το σημείο; Θα ήταν πολύ ωραίο να έχουμε live ανανέωση συνεχόμενη.

 

3. Όταν γράφουμε ένα post, τα emoticons, να μπαίνουν όπου κάνουμε κλικ μέσα στο κείμενο, όχι μόνο στο τέλος της πρότασης. Δηλαδή γράφω, τελειώνω, αν κάνω κλικ σε κάποιο σημείο μέσα στο κείμενο, π.χ. στην 1η πρόταση από τις 10 και θέλω να βάλω ένα emoticon εκεί, αυτό να μπαίνει ΟΠΟΥ ΕΚΑΝΑ ΚΛΙΚ και όχι στο τέλος του κειμένου!! Πολύ χρονοβόρο, μετά θέλει, cut paste...

 

4. Να γίνει υποχρεωτική η τοποθέτηση του ονόματος και του επιθέτου μας στο προφίλ, βοηθάει στο να γνωριζόμαστε καλύτερα μεταξύ μας και ΚΥΡΙΩΣ, αποτρέπει spammers στο να δημιουργούν accounts στο τσακ μπαμ για διαφημίσεις και λοιπά σκουπίδια, έχει γίνει πάμπολλες φορές, Ανδρέα θυμάσαι πόσα τέτοια attack φάγαμε!! Επίσης να μην επιτρέπεται στο νέο account να δημιουργηθεί αν δεν έχει υποχρεωτικό αυτό το στοιχείο με το όνομα και ίσως και άλλα, όπως να γράψει λέξη σε παραμορφωμένα γράμματα, Ανδρέα εσύ τα γνωρίζεις αυτά.

Γενικά πιστεύω πως τα προφίλ όλων μας, θα ήταν καλύτερο να εμπλουτιζόντουσαν περισσότερο από εμάς τους ίδιους. Βοηθάει στην μεταξύ μας επικοινωνία, εντάξει, δεν λέμε να γίνουν σαν το Facebook με τα πάντα φάτσα φόρα σε όλους (φώτο κλπ.), όμως το να έχεις ένα όνομα και στοιχεία εξοπλισμού θα ήταν πολύ ωφέλιμο.

 

5. Επίσης, αν μπορούσαμε (εφόσον πάλι βέβαια εμπλουτιστούν οι πληροφορίες των προφίλ) να κάνουμε λίστα π.χ. Μόνο με τους χρήστες που έχουν Νευτώνεια dob, μετά μόνο με αυτούς που έχουν Νευτώνεια σε ισημερινή, καταδιοπτρικά κ.ο.κ. Θα ήταν χρήσιμο για να ξέρουμε πόσο επεκτείνεται το χόμπυ μας στη χώρα και να βλέπουμε τις τάσεις του κόσμου. Καλά βέβαια αυτό είναι από τα λιγότερο σημαντικά, ιδέες λέμε τώρα...πάντως η Στατιστική εδώ μέσα καλό είναι να χρησιμοποιείται περισσότερο.

 

6. Να υπάρχει interface που να επιτρέπει στον κάθε χρήση να αλλάζει π.χ. τα χρώματα του forum χωρίς έξτρα εφαρμογές. Όπως τα e-banking sites (π.χ. winbank της Πειραιώς) που σου αφήνει η πλατφόρμα να διαλέξεις ότι σου αρέσει.

 

7. Αγγελίες...τεράστιο θέμα...όπως λέει και ο Νίκος, οι τελευταίες να εμφανίζονται πάνω πάνω στην κεντρική σελίδα ΞΕΧΩΡΙΣΤΑ, να φαίνονται π.χ. οι τελευταίες 10 ή 5...

 

8. +1 για νέα, περισσότερα και πιο animated emoticons. Θα ήταν πολύ διασκεδαστικό. :mrgreen:

 

9. +1 για ξεχωριστή περιοχή Downloads...τώρα χάνει η μάνα το παιδί και το παιδί τη μάνα!! :cheesy: :D

 

Αυτά σκέφτηκα για τώρα, αν σκεφτώ και άλλα, θα ξαναποστάρω. O:)

«Μπορεί και μακριά πολύ, μέσα στων ουρανών τα αποκαΐδια...την Ανδρομέδα, την Άρκτο ή την Παρθένο...Άραγες να είναι η μοναξιά σε όλους τους κόσμους η ίδια;» Οδυσσέας Ελύτης
Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Επίσης να ξαναδείτε ποιά θέματα πρέπει να βρίσκονται καρφιτσωμένα στην οροφή κάθε κατηγορίας. Ίσως να υπάρχουν εκεί μόνο θέματα γραμμένα από εσάς που να μην επιδέχονται απαντήσεως. Εκεί μπορείτε να βάλετε απλώς συνδέσμους για θέματα που συχνά επανέρχονται, όπως η ευθυγράμμιση νευτωνίων, ο βασικός εξοπλισμός, τα εισαγωγικά τηλεσκόπια, κατηγορίες αντικειμένων παρατήρησης και κατάλογοι παρατήρησης κλπ.

+1

Ακριβώς αυτο ήθελα να γραψω και εγώ

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Ωραία αυτά που είπαν τα παιδιά, αλλά εγώ θα προτείνω πρωτίστως όπως και ο Αριστοτέλης ένα chat. Θα είναι πολύ χρήσιμο και για τους νέους που έχουν ερωτήσεις. Μπορεί να μην μπεί στην αρχική σελίδα για να μην την βαρύνει, αλλά να υπάρχει κάποιο link και να είναι μεγάλο, εμφανές.
starrynights.blog
Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Αναδείξτε με κάποιο τρόπο στην αρχική σελίδα του portal τα θέματα που χαρακτηρίζουν την ερασιτεχνική αστρονομία, την μετουσίωση της ερασιτεχνικής αστρονομίας: Την παρατήρηση και την αστροφωτογράφιση. Δεν είναι δυνατόν να εμφανίζονται στην αρχική σελίδα δημοσιεύσεις copy-paste ειδησεογραφικών ιστοσελίδων ή φωτογραφίες με αστροτούρτες, αστροκόμικ και αστροζωγραφιές και όποια άλλη αστρομπούρδα κατέβει στο κεφάλι του καθένα.

Δημήτρης Καπετανάκης

CGCG108-138:

Mag 15.5v, να τ''αφήσω;

Πολλά τα mag Άρη!

 

Το flickr μου

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Βασικά ίσως θα μπορούσε να δημιουργηθεί κάποιος χώρος στο σαιτ όπου θα μπορούσαμε να αποθηκεύουμε αρχεία (pdf, MS, excel) για διαφορετικά αντικείμενα πχ. αστροφωτογραφία, εξοπλισμός, τεχνικές διάφορα κνα μην τα ψάχνουμε παντού μέσα στο σαιτ.

PixInsight 1.8 RC7

 

Δημήτρης Πλατής

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Αγαπητέ Ανδρέα Παπαλάμπρου,

 

ΕΚΤΙΜΟΝΤΑΣ ειλικρινά την όλη προσπάθειά σου στο στήσιμο του ASTROVOX, τη προσφορά σου μέσω αυτού στη μετάδοση γνώσεων-απόψεων, στη δημιουργία ουσιαστικών γνωριμιών, αλλά και ανοίγοντας το θέμα για προτάσεις βελτιώσεών του, νομίζω ότι είναι η κατάλληλη στιγμή για να ειπωθούν τα πράγματα με το όνομά τους.

 

Κατ' αρχάς αυτό το Forum, (άν έχω καταλάβει καλά) έχει ώς σκοπό την κάθε είδους ερασιτεχνική προσέγγιση της αστρονομίας. Οταν κάνουμε κάτι ερασιτεχνικά ( και φυσικά όχι με την έννοια του αλμπάνη ! ), σημαίνει ότι αυτό το κάτι αγγίζει το χαρακτηρισμό του χόμπυ. Ενα χόμπυ λοιπόν, εκτός από γνώσεις έχει ώς σκοπό να μας προσφέρει κυρίως την απολαυστική ικανοποίηση της ενασχόλησης με ένα αντικείμενο χωρίς τη κάθε σκιά πίεσης όλων αυτών των δυσάρεστων παρενεργειών ή και αποτελεσμάτων που πολλές φορές προκύπτουν από μία επαγγελματική προσέγγιση του ίδιου και πάλι αντικειμένου. Κάποιοι μέσα στο ASTROVOX το έχουν ξεχάσει αυτό ή θέλουν να δείχνουν ότι δήθεν το αγνοούν.

 

Το δε επίπεδο του κάθε Forum, δε προσδιορίζεται μόνο και μόνο από το επίπεδο των επιστημονικών γνώσεων του καθενός μας ή από το επίπεδο ποιότητας της κάθε αστροφωτογραφίας, αλλά και από το ΕΠΙΠΕΔΟ ΣΕΒΑΣΜΟΥ ΚΑΙ ΗΘΟΥΣ ΠΟΥ ΟΦΕΙΛΕΙ ΝΑ ΕΠΙΔΕΙΚΝΥΕΙ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΜΑΣ ΕΝΤΟΣ ΑΥΤΟΥ.

Ο καθένας μπορεί να ρωτήσει ότι θέλει έστω κι άν όλοι οι υπόλοιποι θεωρούμε την απάντηση αυτονόητη.

Ο καθένας (και ακόμη περισσότερο ένας νέος) μπορεί να ζητήσει τη γνώμη εμπειροτέρων για οποιοδήποτε θέμα και όλοι οι υπόλοιποι οφείλουμε να τον βοηθήσουμε. Στη χειρότερη περίπτωση, άν δε μπορούμε ή δε θέλουμε, τότε απλά ......... δεν απαντάμε.

Ο καθένας μπορεί να υποστηρίξει ότι θέλει είτε τεκμηριώνοντας είτε όχι την άποψή του, γνωρίζοντας ότι θα λάβει θετικά κι αρνητικά σχόλια.

Ο καθένας μπορεί να ανεβάσει όποια αστροφωτογραφία του επιθυμεί γνωρίζοντας ότι κι αυτός θα έχει τα θετικά κι αρνητικά σχόλια. Τα δε αρνητικά, άν αυτά είναι καλόπιστα, είναι συνήθως τα αποτελεσματικότερα.

ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΑΣ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΡΙΣΤΙΚΟΣ, ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΟΣ, ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΣ, ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΟΣ ΜΕ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟΥΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΜΟΥΣ ΠΡΟΣ ΑΛΛΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ASTROVOX.

 

Τέτοιου είδους απαράδεκτες (προσβλητικές και για το ίδιο το ASTROVOX) ενέργειες γίνονται κατ' εξακολούθηση από ορισμένα άτομα.

Οσο δε αυτές οι ενέργειες εξακολουθούν να βρίσκονται υπό ένα καθεστώς "ΣΙΩΠΗΛΗΣ ΑΠΟΔΟΧΗΣ" από τους διαχειριστές του ASTROVOX, λυπάμαι αλλά πιστεύω ότι όχι μόνο θα αποτρέπονται νέες εγγραφές μελών που θα είναι ενεργά, αλλά και και πολλά από τα ήδη ενεργά μέλη θα αποφεύγουν να συμμετέχουν με το κίνδυνο της ουσιαστικής αδρανοποίησής τους.

 

Κυριάκος Βανός

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

To moderating να γίνει αυστηρότερο και να μην επιτρέπονται αναρτήσεις με φωτογραφίες άσχετες με την αστρονομία και ατελείωτα σεντόνια copy-paste που κάνουν "μπάχαλο" ολόκληρα νήματα. Δεν είναι φυσικά επιχείρημα το "μην το διαβάζεις" αλλά το τι θέλουμε να είναι το φόρουμ.
Facebook Giorgos'' videoastronomy page https://www.facebook.com/videoastronomy/
Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Νομίζω πως πρέπει να υπάρχει μια ενότητα για νέα μέλη. Η πιο συχνά επαναλαμβανόμενη ερώτηση που βλέπω είναι "είμαι νέος στον χώρο - τι εξοπλισμό να αγοράσω". Υπάρχουν οι σχετικές θεματικές ενότητες (αγορά εξοπλισμού κλπ) αλλά δεν πιστεύω ότι βοηθούν κάποιον που ξεκινά την παρατήρηση. Ένας νέος ερασιτέχνης ή κάποιος που του έκαναν δώρο ενα τηλεσκόπιο το κοιτάει και δεν ξέρει τι να κάνει. Εκεί χρειάζεται κάποια κατεύθυνση.

 

Για τους προχωρημένους και παλαίμαχους παρατηρητές, όπως γράφτηκε και από άλλα μέλη, συγκεντρωμένα καπου links με πληροφορίες, προγράμματα, χάρτες κλπ.

 

Search engine. Εδώ αρχίζουν τα δύσκολα. Η πληροφορία που ψάχνω μπορεί να υπάρχει στο forum και να μην μπορώ να την εντοπίσω. Συνήθως οταν χτυπάω μία φράση παίρνω σαν απάντηση μια σειρά από θεματικές ενότητες. Οταν π.χ. έδωσα στην αναζήτηση την φραση "celstron se8" πήρα σαν απάντηση 62 σελίδες με topics. Κάποια απο αυτα όπως πχ "το συμπαν της τέχνης και του ουρανου" είχαν 500-600 σελίδες. Πιστεύω οτι θα πρέπει να υπάρχει περαιτέρω αναζήτηση σε διαφορετικά επίπεδα. Το οτι μπορώ να προσθέσω θεματικές ενότητες στην αρχική σελίδα αναζήτησης δεν βοηθάει εκτός και εάν έχω πάρα πολύ καλή γνώση της δομής του forum.

 

Αρχική σελίδα: Παραμένουν εκτενείς αναφορές σε γεγονότα τα οποία ήδη αποτελούν παρελθόν. Πιστεύω ότι και εκεί θα έπρεπε να υπάρχει μια ανανέωση κάτι σαν τους τίτλους των ηλεκτρονικών εκδόσεων των εφημερίδων. Για να γίνει βέβαια αυτό κάποιος moderator πρέπει να έχει διαθέσιμο χρόνο και συνεχή ενημέρωση από πλευράς συλλόγων αλλά να έχει την διάθεση να δέχεται να διαβάζει και να φιλτράρει ενημερωτικές αναφορές από μεμονωμένα μέλη.

 

Αυτά τα ολίγα.

 

Φιλικά

Μιχάλης - CptFurz

Μιχάλης - CptFurz

www.michael-stephanou.com

Lunt LS100THA DS PT

Skylight 100 / f15

Meade Lightbridge 12” HiLux

Celestron Nexstar 8SE

IN ED 70/420

Mod PST102/1000, CaK module

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Συμφωνώ με τον cptfurz, πρέπει να γίνει ριζική αλλαγή στην αναζήτηση. Είναι δύσχρηστη και κουραστική. Μια ιδέα είναι στα αποτελέσματα της αναζήτησης σε κάθε θέμα να υπάρχει ένα κουμπί το οποίο να σε πάει στην σελίδα που βρίσκεται η λέξη-κλειδί.

Sky Watcher 60/700

Skywatcher Dobsonian 10''''

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Το σύστημα εύρεσης του Astrovox είναι από τα καλύτερα και δυνατότερα που έχω δει.

Το κουμπί υπάρχει.

 

 

@ cptfurz

Στο παράδειγμα με το Celestron SE8 εάν δοθεί:

 

1. CELESTRON SE8 ( Αναζήτησε οποιονδήποτε όρο) το αποτέλεσμα είναι όπως αναφέρεις πολύ σωστά 62 σελίδες.

 

2. CELESTRON SE8 ( Αναζήτησε όλους τους όρους ) το αποτέλεσμα είναι 0 εγγραφές. Προφανώς δεν υπάρχουν και οι δύο λέξεις μαζί ή κάτι είναι γραμμένο λάθος.

 

Μόνο η μία λέξη (νομίζω πρέπει να έχει τουλάχιστον 3 γράμματα)

3. SE8 ( Αναζήτησε οποιονδήποτε όρο) το αποτέλεσμα είναι 2 εγγραφές.

 

 

 

Αλλάζοντας την θέση στο νούμερο:

 

4. 8SE ( Αναζήτησε οποιονδήποτε όρο) το αποτέλεσμα είναι 35 εγγραφές. Κάποια/ες από αυτές βρίσκονται μέσα στο "Σύμπαν της Τέχνης" με 600 σελίδες.

 

 

Το κόλπο είναι το παρακάτω:

 

5. 8SE ( Αναζήτησε οποιονδήποτε όρο - Εμφάνισε τα αποτελέσματα κατά:: Δημοσιεύσεις) το αποτέλεσμα είναι 76 εγγραφές σε 6 μόνο σελίδες. Πατώντας στα αποτελέσματα στο Θέμα: ....

μεταφέρεστε στην κάθε εγγραφή και δεν χρειάζεται να ανοίξετε 600 σελίδες.

 

 

Μια χαρά είναι πιστεύω, απλώς θέλει λίγο ψάξιμο.

Φιλικά - Ντίνος Μακρόπουλος

 

*Όλα τα ταξίδια κάποια μέρα θα τελειώσουν. Βρες το σύμπαν μέσα σου και μπορείς να ταξιδεύεις για πάντα*.

Prem Rawat

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

https://www.thmmy.gr/smf/index.php?action=forum

(Θα βγαλει μνμ μη ασφαλoυς τοποθεσιας. Πατηστε συνεχεια. Ειναι επειδη χρησιμοποιει πρωτοκολλο https)

 

Το παραπανω λινκ σας παει στο forum της σχολης Ηλεκτρολογων μηχανικων & μηχανικων υπολογιστων του ΑΠΘ.

Ο μονος λογος που το επισυναπτω ειναι επειδη θεωρω πολυ καλη τη δομη του.

 

Τα δυνατα σημεια του:

-Τα εικονιδια στην αριστερη πλευρα χρησιμευουν στην αμεση επεξεργασια του προφιλ.

-Υπαρχουν links αριστερα με σελιδες κυριου ενδιαφεροντος.

-Οταν καποιος συνδεθει, κατω ακριβως απο το Clock υπαρχει το "Shout box" που ειναι ενα ειδος chat (οπως ειχε παλια κατα τη διαρκεια των live ο Αντωνης στο greekastronomy.gr)

-Στην αριστερη στηλη περιεχονται επισης γρηγορη αναζητηση, προσφατα posts, στατιστικα χρηστων και αμεση αλλαγη εμφανισης (χρωματα κτλ).

-Πανω αριστερα που λεει "Welcome guest", οταν καποιος συνδεθει εμφανιζονται 3 links... "Προσωπικα Μηνυματα", "Show unread posts since last visit" και "Show new replies to your posts"

-Ο κυριος κορμος του forum ειναι χωρισμενος αναλογα με τα θεματα που αναπτυσσονται. Σημαντικο ειναι οτι διπλα απο καθε ενοτητα εμφανιζεται το τελευταιο θεμα που ηταν ενεργο. Επισης αναπτυσσονται θεματα ασχετα αν εχουν σχεση με τη σχολη ή οχι, αρκει να ειναι στην σωστη ενοτητα.

-Στο κατω μερος της σελιδας, εμφανιζονται ξανα τα τελευταια posts που εχουν γινει, γενεθλια μελων και ποσα μελη ειναι εκεινη τη στιγμη online.

-Η σελιδα ρυθμισης του προφιλ εχει επισης πολλες επιλογες. Οι βασικες ενοτητες ειναι οι παρακατω.

Profile Info

Summary

Show Stats

Show Posts

Modify Profile

Account Related Settings

Forum Profile Information

Look and Layout Preferences

Notifications and Email

Personal Message Options

Favorite Boards

Edit Buddies

Portal functions

Portal Summary

Uploaded files

View shouts

Actions

Delete this account

 

-Τελος, εχει πληθωρα emoticons[/img]

Ένα τηλεσκόπιο....

 

....για να κοιτάς πλανήτες μακρινούς

κομήτες και αστέρια

και να ονειρεύεσαι κάτω από το φώς του φεγγαριού

κόσμους μαγικούς και αλλιώτικους!!!

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Βασίλη ωραίο, πολύ ωραίο το παράδειγμα που έδωσες. Έχω την εντύπωση όμως, πως μια αλλαγή στο site του astrovox, τέτοιου βαθμού θα είχε σαν προϋπόθεση να γίνει επαναπρογραμματισμός της πλατφόρμας του φόρουμ εξ'αρχής!

 

Δηλαδή ορισμένα πράγματα από αυτά που ζητάμε όλοι μας, μπορεί (σχεδόν σίγουρα) να απαιτούν κάποιον άνθρωπο να κάτσει, να σπαταλήσει χρόνο αρκετό, φαιά ουσία και ενέργεια, για να γράψει κώδικα από την αρχή. Τώρα αυτό για μένα, σημαίνει απλώς το εξής: Κόστος!

Κόστος χρόνου, υλοποίησης, διάθεσης, ιδεών..

 

Οπότε, ενώ πολλά από αυτά που θα θέλαμε όλοι μας να πραγματοποιηθούν εδώ, στο μεγαλύτερο forum της χώρας σε σχέση με την Ερασιτεχνική Αστρονομία είναι πολύ επιθυμητά, ταυτόχρονα ας μην ξεχνάμε ότι αυτά θέλουν και κάποιον/κάποιους να ασχοληθούν σοβαρά και να επενδύσουν χρόνο χωρίς να πληρωθούν κιόλας!

 

Κάνω λοιπόν την αρχή και λέω το εξής:

 

Προκειμένου να έχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα στις αλλαγές και προκειμένου και η ομάδα των ανθρώπων που θα τις επιχειρήσουν να νιώθουν καλύτερα (γιατί όλοι νιώθουμε καλύτερα κάνοντας πράγματα με ένα αντίκρυσμα) γιατί να μην δώσουμε ένα εντελώς ΣΥΜΒΟΛΙΚΟ ποσό ώστε να συμβάλλουμε στην προσπάθεια αυτή;

 

Το νούμερο που σκέφτηκα για κάθε μέλος είναι αστρονομικό, δυσβάσταχτο και επώδυνο...2 ΕΥΡΩ το κάθε μέλος ΕΤΗΣΙΩΣ! ](*,) :mrgreen: Είμαστε 6000 μέλη (χοντρικά), μάνι μάνι 12.000 ευρώ μαζεύονται για να μπορεί το forum να ΑΠΟΓΕΙΩΘΕΙ κυριολεκτικά. Ξέρω πολλοί θα πείτε τι μας λες ρε φίλε, τέτοιες εποχές!! Τι είναι ρε παιδιά 2 ευρώ το χρόνο;;; Σκεφτείτε πόσο πολύ θα βοηθούσατε το αγαπημένο σας φόρουμ να αναπτυχθεί. Δεν λέω να γίνουμε σαν το astromart με τα πακέτα support για όλα τα βαλάντια. Προτείνω όμως να δίνουμε κάτι συμβολικό για να μπορούν και οι άνθρωποι που θα το αναλάβουν να μην νιώθουν μόνο ότι το κάνουν για την ψυχή της μάνας τους...

Εντάξει ίσως να μην είμαστε τελικά 6000 ενεργοί, πολλοί είναι και accounts ξεχασμένα, δεν μπαίνουν πια, και χίλια δυό άλλα...και 5000 να είμαστε πάλι μαζεύουμε ένα ποσό για να βοηθήσουμε σε κάτι τόσο καλό. ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΜΙΑ ΦΟΡΑ να γίνει κάτι τέτοιο θα είναι ωφέλιμο...

 

Πως σας φαίνεται η ιδέα; Μη πέσετε να με φάτε μόνο έτσι; Απαντήστε με επιχειρήματα στο γιατί να μην το κάνουμε...

«Μπορεί και μακριά πολύ, μέσα στων ουρανών τα αποκαΐδια...την Ανδρομέδα, την Άρκτο ή την Παρθένο...Άραγες να είναι η μοναξιά σε όλους τους κόσμους η ίδια;» Οδυσσέας Ελύτης
Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Τάσο μαζί σου . Και ας είναι και λίγο παραπάνω το ποσό .

Αλλά αν πληρώσω δε θέλω να ξαναδιαβάσω το χαρακτηρισμό '' μπούρδα '' στο forum έστω και αν έχει

το άστρο μπροστά

και όποια άλλη αστρομπούρδα κατέβει στο κεφάλι του καθένα.

MASTERED by desire impulsive By a mighty inward urging

I am ready now for singing Ready to begin the chanting

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Είμαστε λιγότεροι από 100 ενεργοί χρήστες Τάσο, με τους τακτικούς να είναι 20-30. Αυτό αναπροσαρμόζει το ποσό αρκετά. Θα μας πει και ο Ανδρέας ποιές είναι οι ανάγκες. Επιμένω πως η χαμηλή συμμετοχή είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα λοιπόν. Το κόστος του χόμπυ, η άγνοια, αποθαρρυντικές συμπεριφορές και άλλοι λόγοι έχουν εντείνει το φαινόμενο. Ένα μεγάλο αστρονομικό γεγονός (λαμπρός κομήτης, πραγματικός αστεροειδής, ολική έκλειψη ηλίου) μπορεί να φουντώνει το ενδιαφέρον αλλά φαίνεται πως όχι για πολύ. Νομίζω πως αυτή είναι η ουσία και ενδέχεται τα πράγματα να επιδεινωθούν καθώς τα χρήματα λιγοστεύουν (θα επιβιώσουν όλα τα ελληνικά καταστήματα αστρονομικού υλικού; ), εντυπωσιακό αστρονομικό γεγονός ορατό από την χώρα μας δεν γνωρίζω πως αναμένεται, ελάχιστοι ασχολούνται με τους νέους μέσα από τις σελίδες του Astrovox με θετικό τρόπο, ελάχιστοι ξοδεύουν χρόνο για να γράψουν κάτι αξιόλογο (και δεν τους αδικώ). Αυτά με οδηγούν σε δύο πορίσματα. Αν είμαστε σφιχτοί στον χρόνο πως θα είμαστε ανοιχτοχέρηδες στα χρήματα; Και μήπως οι αισθητικές παρεμβάσεις είναι δευτερεύουσες, επιφανειακές, ακόμη και ρηχές, όταν υπάρχουν σημαντικά θέματα ουσίας στην λειτουργία του forum; Όταν παρουσιάζεις σοβαρές δυσλειτουργίες σε ζωτικά όργανα, το πρώτο σου ή μόνο σου μέλημα είναι να κάνεις καλλωπιστική πλαστική επέμβαση; Δεν είμαι αντίθετος σε αυτές τις παρεμβάσεις φυσικά (τις πρότεινα άλλωστε) αλλά θα πρέπει πρώτα να ρίξουμε μια ματιά στην καρδιά, τα νεφρά, τα πνευμόνια και τον εγκέφαλο του forum και κατόπιν (ή παράλληλα έστω) στα μαλλιά του και στο δέρμα του. Αν χρειαστούν χρήματα θα πρέπει να τα ρίξουμε εκεί. Αλλά φοβάμαι πως δεν αγοράζονται αυτά τα πράγματα με χρήματα.

Οὖτιν με κικλήσκουσι

 

My Optics

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Κάτι που μου έρχεται αμέσως στο μυαλό, θα ήταν ίσως η αναδιοργάνωση των περιεχομένων της πρώτης σελίδας. Ίσως να ήταν καλύτερα να συμπτυχθούν τα άρθρα σε κατηγορίες και να ήταν η λίστα μικρότερη. Επίσης κάποια από τα άρθρα της συγκεκριμένης λίστας νομίζω ότι χρειάζονται μια μικρή ανανέωση όσο αφορά το περιεχόμενό τους. Κατά τα άλλα μια ανανέωση στο template ίσως να έδινε μια ανανέωση σε όλο το site.

 

Όσο αφορά το κόστος και την πρόταση του φίλου Τάσου, εγώ θα πρόσθετα επίσης ότι υπάρχει και ο εθελοντισμός που μπορεί ο κάθε ένας από εμάς να προσφέρει ανάλογα με τις ικανότητές του και το χρόνο που έχει. Πχ είμαστε πάρα πολλά μέλη και πολλοί από εμάς ασχολούνται με υπολογιστές. Θα μπορούσαμε ο κάθε ένας από εμάς να βοηθήσει και να μην υπάρχει μόνο μια μικρή ομάδα που να παίρνει όλο το βάρος.

 

Ίσως η ανανέωση του site να ήταν με τέτοιο τρόπο που να έδινε τη δυνατότητα σε πολλούς χρήστες να βοηθήσουν (πχ άλλοι να είναι συγγραφείς, άλλοι να είναι διαχειριστές άλλοι να είναι σχεδιαστές κτλ). Υπάρχουν πλατφόρμες που το κάνουν αυτό και ευχαρίστως εγώ ο ίδιος να έμπαινα πρώτος στη λίστα σαν εθελοντής.

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Καλησπέρα σε όλους.

 

Τάσο πρότεινες να δώσουμε ένα συμβολικό ποσό της τάξης των 2 ευρώ το χρόνο.

 

Την απάντηση του christopherPAPA

"Αλλά αν πληρώσω δε θέλω να ξαναδιαβάσω το χαρακτηρισμό '' μπούρδα '' στο forum έστω και αν έχει το άστρο μπροστά "

 

την διάβασες??

 

Αν κάποιος δώσει έστω και λίγα ευρώ και πει μετά {εγώ που πληρώνω θέλω το "δείνα" ή το "τάδε"} καταλαβαίνεις τι μακελειό θα γίνει... :mrgreen: :mrgreen:

 

Αντρέα αν υπάρχει κάποιο θέμα με χρήματα για συντήρηση ή κάποιο άλλο θέμα παρακαλώ να μας ενημερώσεις, μιας και προς το παρόν μιλάμε θεωρητικά..

 

Προσωπικά θέλω να εξασφαλιστεί η δωρεάν και ομαλή πρόσβαση σε όλους τηρώντας πάντα τους κανόνες της στοιχειώδους ευγένειας και ήθους.

 

Συνδρομές εδώ μέσα με βρίσκουν άκρως αντίθετο, μαζική χρηματική βοήθεια λόγω προβλήματος στο site με βρίσκει απόλυτα σύμφωνο.

ΣΤΕΛΛΑ, ΓΙΩΡΓΟ, ΒΑΣΙΛΗ, ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ ΕΚΕΙ ΨΗΛΑ...
Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Προς αποφυγή οποιασδήποτε παρεξήγησης, θέμα χρηματικής συνδρομής δεν τίθεται! Ευχαριστούμε όσους το σκέφτηκαν αλλά καλύτερη συνδρομή από τη σύμφωνη με τις αρχές και τους κανόνες του φόρουμ συμμετοχή του καθένα μας δεν μπορεί να υπάρξει. Γράφω στο astrovox σημαίνει αποδέχομαι και τηρώ τους κανόνες του ανεπιφύλακτα!

"Πως να σωπάσω μέσα μου την ομορφιά του κόσμου; ..." Κώστας Κινδύνης

"Με το λύχνο του άστρου στους ουρανούς εβγήκα, στο αγιάζι των λειμώνων, στη μόνη ακτή του κόσμου..." Οδυσσέας Ελύτης

www.a-polaris.org

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Εντάξει λοιπόν, ας το ξεχάσουμε. Μια άποψη ήταν.

 

Πάντως δηλώνω πως, αν για να πραγματοποιηθούν σοβαρές αλλαγές στο forum ζητηθεί να συμβάλλουμε όλοι με έναν συμβολικό οβολό, θα είμαι από τους πρώτους που θα συμφωνήσω. Το λόγο φυσικά για το αν θα γίνει κάτι τέτοιο, τον έχει ο Ανδρέας με την υπόλοιπη ομάδα.

 

Αργύρη την απάντηση του Χριστόφορου την διάβασα, αλλά δεν έχει να κάνει με την ουσία του θέματος την παρούσα στιγμή, δηλαδή το αν θα βοηθούσε να συνεισφέραμε οικονομικά. Θίγει θέματα συμπεριφοράς και ευγένειας για τα οποία μιλήσαν ήδη άλλα μέλη και νομίζω πως..με κάλυψαν πλήρως. :roll:

«Μπορεί και μακριά πολύ, μέσα στων ουρανών τα αποκαΐδια...την Ανδρομέδα, την Άρκτο ή την Παρθένο...Άραγες να είναι η μοναξιά σε όλους τους κόσμους η ίδια;» Οδυσσέας Ελύτης
Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Προσωπικά νομίζω ότι το θέμα της ευγένειας είναι άσχετο με τη συνδρομή η οποία θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για τον καλλωπισμό του σαιτ κ για τεχνικά ζητήματα.

Προσωπικά πιστεύω ότι το θέμα της συνδρομής (ετήσιας ή μοναδικής) προς αναβάθμιση του σαιτ δεν πρέπει να παραγκωνιστεί γιατί κάποτε θα πρέπει να μάθουμε να δίνουμε χωρίς να ζητάμε όπως κάνουν τα παιδιά που ανέλαβαν moderators.

Εγώ προσωπικά θα έδινα 5 ευρώ, όχι συνδρομή αλλά μία κ μοναδική συμβολή στην αναβάθμιση του σαιτ.

Τα υπόλοιπα είναι θέμα moderators. Νομίζω ότι κ λίγο να ανάψει η συζήτηση σε κάποια θέματα δεν κάνει κακό, αντιθέτως είναι ανθρώπινο. Στο κάτω κάτω δεν ήμαστε ρομπότ κ δυστυχώς όσο κ να το θέλουμε οι κανόνες, όσοι κ να μπουν, δεν πρόκειται ποτέ να αντικαταστήσουν την προσωπικότητά μας κ το ήθος μας.

 

Εγώ προτείνω λοιπόν μία κ μοναδική συμβολή στην αναβάθμιση του σάιτ.

 

Με εκτίμηση

 

Δημήτρης

PixInsight 1.8 RC7

 

Δημήτρης Πλατής

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

χερετε και απο εμενα η δικια μου προταση ειναι τα θεματα που αφορουν αστρονομια αστροφυσικη κοσμολογια να ειναι λιγο πιο αναλιτικα με περισοτερες επιστιμονικες τεκμιριοσεις go vox!!!! =D>
Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης