Draco Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 12, 2007 Μοιραστείτε Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 12, 2007 Το δικό μου, φαίνεται ότι ήταν κολιμαρισμένο από το εργοστάσιο. Η μόνη ρύθμιση που έπρεπε να κάνω ήταν προφανώς η ευθυγράμμιση του ερευνητή..... Η οποία ήταν πολύ εύκολη. Εσεις;;; Kι εμένα έτσι φαίνεται να είναι ευθυγραμμισμένο.Πάντως κοιτώντας μέσα από το δευτερεύον κάτοπτρο τα βλέπω όλα να είναι οκ δηλαδή τον κύκλο του δευτερεύοντος στο κέντρο του πρωτεύοντος..Δεν ξέρω και πολλά αλλά μάλλον είναι εντάξει.. Έχω δίκιο ρε παιδιά..??? EQ6 Sky Scan Pro, Skywatcher dob 8, Skywatcher 70/500, Canon 400D, Webcam PHILIPS - SPC900NC Σύνδεσμος για σχόλιο Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους More sharing options...
Altinakis Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 12, 2007 Συγγραφέας Μοιραστείτε Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 12, 2007 Παιδακια καλησπερα! Τι γινεται? Εδω λιγο καλυτερα ο καιρος (Θεσσαλονικη) αλλα παλι καθαρο ουρανο δεν εχει.... Περιμενω... Εν τω μεταξυ πρεπει να εκανα μια κοτσανα.... Οταν το εστησα λεω στο τελος ας κανω εναν ελεγχο σε ολες τις βιδες του μπας και λασκαρανε , εννοω ολες.. Και μετα θυμηθηκα οτι η απο κατω μεγαλες βιδες ειναι για το Collimation!!!!! Τις ξαναγυρισα καπως οπως νομιζω ηταν αλλα μαλλον κατι θα πειραξα. Θα το κανω αυριο ενα Collimation... Κατεβασα διαφορα λινκ οποτε.... Εν τω μεταξυ κανεις λενε πρωτα το δευτερευον (μικρο) κατοπτρο και μετα αφου το κανεις πας και κανεις και το μεγαλο πρωτευον, σωστα μαγκες... Αααααα , πηρα και ενα καπακι απο φιλμ για να το τρυπησω. (τρυπαω αν δεν κανω λαθος το γκρι του καπακι στο κεντρο και κοβω απο το μαυρο καπακι τον πατο του για να χωθει μεσα στον εστιαστη ετσι?? Meade LX200 8" EMC Classic (F/10) , Celestron Ultima Barlow 2x, Baader Ortho 6mm (Phantom),Hirsch SCT Focal Reducer / Corrector f/6.3, Philips SPC900NC IR/Cut >Destination Space! Σύνδεσμος για σχόλιο Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους More sharing options...
filiatra Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 13, 2007 Μοιραστείτε Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 13, 2007 Εν τω μεταξυ κανεις λενε πρωτα το δευτερευον (μικρο) κατοπτρο και μετα αφου το κανεις πας και κανεις και το μεγαλο πρωτευον, σωστα μαγκες...Σωστά. Αααααα , πηρα και ενα καπακι απο φιλμ για να το τρυπησω. (τρυπαω αν δεν κανω λαθος το γκρι του καπακι στο κεντρο και κοβω απο το μαυρο καπακι τον πατο του για να χωθει μεσα στον εστιαστη ετσι??Πάλι σωστά αλλά καλύτερα είναι το άσπρο κουτάκι.Σε βοηθά να βλέπεις καλύτερα κ αν το φωτίσεις μ ένα κόκκινο φακό κολλημένο στα πλάγια μπορείς να κάνεις ευθυγράμμιση κ σε σκοτάδι. Δες κ εδώ το βιντεάκι που παραθέτει ο Γιώργος.http://www.astrovox.gr/forum/viewtopic.php?t=3261 Με εκτίμηση Παναγιώτης Φωτεινέας Σύνδεσμος για σχόλιο Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους More sharing options...
Altinakis Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 13, 2007 Συγγραφέας Μοιραστείτε Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 13, 2007 Παιδια δεν ξερω αν εχουν ξανασταλει αλλα εχω νομιζω 2 καλα λινκ με καλες φωτο για το Collimation... http://lonewolf-online.net/astronomy/tutorial/newtonian_collimation/ http://www.schlatter.org/Dad/Astronomy/collimate.htm Αντε σημερα θα το κανω και γω + να ρυθμισω τον ερευνητη... Meade LX200 8" EMC Classic (F/10) , Celestron Ultima Barlow 2x, Baader Ortho 6mm (Phantom),Hirsch SCT Focal Reducer / Corrector f/6.3, Philips SPC900NC IR/Cut >Destination Space! Σύνδεσμος για σχόλιο Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους More sharing options...
Akille Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 13, 2007 Μοιραστείτε Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 13, 2007 Και ο Celestron Ultima 2x Barlow λενε ειναι πολυ καλος (99 ευρω αν τον βρεις καπου)... Λοιπόν εγώ έχω τον Celestron Ultima barlow 2x.Με το προσοφθάλμιο των 25 mm (το στάνταρ της Skywatcher) δυστυχώς δίνει λίγο βινιετάρισμα - αλλά με το 10άρι (σε μεγέθυνση 240 δηλαδή) και με συνεργάσιμη ατμόσφαιρα κάνει έξοχη δουλειά... Μηπως εχεις προσεξει και κομη στα ακρα του πεδιου ; Ναι, αλλά δεν ξέρω κατά πόσο οφείλεται στον barlow ή κάπου αλλού (οπτικά τηλεσκοπίου + μέτριας ποιότητας στάνταρ προσοφθάλμιοι) Σύνδεσμος για σχόλιο Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους More sharing options...
kagianas Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 13, 2007 Μοιραστείτε Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 13, 2007 ΟΟΟΛΕΕΕ!! skywatcher 8'' dob και εγω, παρεα με τον απιστευτο televue 2x k 6mm ultrawide πεδιου 66 που παρεα δινουν μια ικανοποιητικη 400x μεγενθυση..νεος ακομα δεν το εχω δοκομασει ακομα σε ερημο βραδινο ουρανο..απο την βεραντουλα μου στη πατρα τον ΔΙΑ εχω χωρτασει σε 400χ καποιες μερες αρκετα καλα με την κυλιδα του κιολας..κ καποιες αλλες οχι κ τοσο.το φεγγαρι τι να σας πω ξερετε..πορολα αυτα καποια μερα κ σε 400χ το φεγγαρι με ξετρελανε με την καθαροτητα κ ευκρινια του..εκει ειναι να εχεις ενα barlow 3x να τρελαθεις..κατοπιν ανδρομεδα m31..χαλια ενα μικρο φωτεινο νεφος..ακομα κ σε 200χ κ σε 120χ. τιποτα αλλο!!ουτε το σπυραλ σχημα της..μια απο τα ιδια για τον Αρη,απογοητευτικα μικρος κ μουντος..τελος πουρνο πουρνο Αφροδιτη,μικρο πολυ φωτεινο φεγγαρακι τοσο φωτεινο που η ατμοσφαιρα της δε φαινεται σε 400χ εννοειται αα κ το νεφελωμα του Ωριωνα κατι σαν συνεφακι χωρις χρωμα..μεγαλο αλλα αχρωμο=ξενερωμα =>φιλτρο...Αυτα..Εχω φαει κολλυμα με την m31!!!πως σκατα θα την δω μαλλον πανω σε κανα βουνο να με τρωει το ψωλοκρυο με κοβω αστερακι μου λαμπρο .. Σύνδεσμος για σχόλιο Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους More sharing options...
Altinakis Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 13, 2007 Συγγραφέας Μοιραστείτε Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 13, 2007 Παιδια οι εχοντες Skywatcher Dobsonian 8" μπορουν να δουν φωτο και να διαβασουν πως εκανα εγω Collimation (βασικα το πρωτευον λιγο) στο thread μου με τιτλο » When Dreams Come True! (with a Skywatcher Dobsonian 8') Alt <. Αυτα και αλλο κακο να μην μας βρει.... Δειτε λιγο την τελευταια φωτο που στελνω εκει και πειτε μου λιγο απο πισω (κατω) το πρωτευον απο την εξω πλευρα σας ειναι καπως ετσι (πρασινο σαν γυαλι)? Παιδια εδω Θεσσαλονικη φυσαει του κερατα και για να βγεις θελει κανονικο μπουφαν!!!! Θα περιμενω μεχρι αυριο βραδυ ου θα εχει ξαστερια. Τωρα το μονο που βλεπω καθαρο ειναι λιγο βορα και συγκεκριμενα απο το Stellarium τα αστρα που λεγονται Capella και Menkalinan. Ο νοτος ειναι αστα να πανε.... Ολα τα συννεφα απο τον χορτιατη με τον αερα απλωνονται και φευγουν με κατευθυνση τον νοτο. Ετσι ο νοτος εχει γεματα αραια συννεφα αλλα συνεχη χωρις κενα... Meade LX200 8" EMC Classic (F/10) , Celestron Ultima Barlow 2x, Baader Ortho 6mm (Phantom),Hirsch SCT Focal Reducer / Corrector f/6.3, Philips SPC900NC IR/Cut >Destination Space! Σύνδεσμος για σχόλιο Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους More sharing options...
nickthegreek13_7 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 13, 2007 Μοιραστείτε Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 13, 2007 ..κατοπιν ανδρομεδα m31..χαλια ενα μικρο φωτεινο νεφος..ακομα κ σε 200χ κ σε 120χ. τιποτα αλλο!!ουτε το σπυραλ σχημα της..μια απο τα ιδια για τον Αρη,απογοητευτικα μικρος κ μουντος..τελος πουρνο πουρνο Αφροδιτη,μικρο πολυ φωτεινο φεγγαρακι τοσο φωτεινο που η ατμοσφαιρα της δε φαινεται σε 400χ εννοειται αα κ το νεφελωμα του Ωριωνα κατι σαν συνεφακι χωρις χρωμα..μεγαλο αλλα αχρωμο=ξενερωμα =>φιλτρο...Αυτα.. Χμμ, μήπως (λέω μήπως) βρήκες λάθος hobby?? Σύνδεσμος για σχόλιο Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους More sharing options...
kagianas Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 14, 2007 Μοιραστείτε Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 14, 2007 οχι βρε nickthegreek13_7 απλα περιμενω καλυτερα καποια πραγματα κυριως οταν εχω ενα τοσο χοντρο κ μεγαλο τηλεσκοποιο..πιστευω πως ειναι λογικο..ενθουσιασμενος ειμαι αλλα ο ενθουσιασμος χρειαζεται τροφη..ετσι κρατιεμαι για την πρωτη μου εξορμηση με τον ωριωνα. τα νεφελωματα χωρις φιλτρο φαινοντε ασπρομαυρα το φιλτρο που μου ειχες προτεινει,baader OIII δινει χρωμα στα νεφελωματα αστερακι μου λαμπρο .. Σύνδεσμος για σχόλιο Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους More sharing options...
koyote Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 14, 2007 Μοιραστείτε Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 14, 2007 Μονο η φωτογραφηση δινει χρωμα στα νεφελωματα.Με παρατηρηση ολα ασπρομαυρα θα τα βλεπεις Aσε την ψυχη σου να σταθει νηφαλια και αταραχη μπροστα σε ενα εκατομμυριο συμπαντα!!! Φιλικα, Βαλογιαννης Γιωργος Σύνδεσμος για σχόλιο Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους More sharing options...
nickthegreek13_7 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 14, 2007 Μοιραστείτε Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 14, 2007 Το τηλεσκόπιο μπορεί να σου φαίνεται κανόνι τώρα, αλλά μετά απο κάποιο καιρό πίστεψε με, θα σου φαίνεται μικρούλι! Το OIII αυξάνει κατά πολύ το κοντράστ στα νεφελώματα, αλλά χρώμα οχι δεν θα δείς (παρά το βαθύ πράσινο που βγάζει το ίδιο το φίλτρο αφήνοντας να περάσει μόνο το φάσμα οξυγόνου). Σύνδεσμος για σχόλιο Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους More sharing options...
kagianas Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 14, 2007 Μοιραστείτε Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 14, 2007 ο τυπας στο πλανηταριο μου προτεινε ενα φιλτρο νεφελωματων που δινει χρωμα στο νεφελωμα κ το αποτελεμα ειναι αξιολογο..να τον παρω τηλεφωνο να τον βρισω δηλαδη αστερακι μου λαμπρο .. Σύνδεσμος για σχόλιο Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους More sharing options...
nickthegreek13_7 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 14, 2007 Μοιραστείτε Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 14, 2007 ο τυπας στο πλανηταριο μου προτεινε ενα φιλτρο νεφελωματων που δινει χρωμα στο νεφελωμα κ το αποτελεμα ειναι αξιολογο..να τον παρω τηλεφωνο να τον βρισω δηλαδη Είσαι σίγουρος οτι σου είπε αυτό? Ίσως εννοούσε το χρώμα που βγάζει το ίδιο το φίλτρο (πχ βαθύ πράσινο το ΟΙΙΙ).Αν εσυ τώρα περιμένεις να δεις τα χρώματα που έβγαλε το Hubble, είναι άλλη υπόθεση.... Σύνδεσμος για σχόλιο Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους More sharing options...
Μανούσος Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 15, 2007 Μοιραστείτε Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 15, 2007 Φίλε μουΑπ''οτι 'εχω καταλάβει πρέπει να είσαι αρχάριος στην ερασιτεχνική αστρονομία. Συνήθως στο ξεκίνημά μας είμαστε όλοι πολύ ενθουσιασμένοι όπως κι εσύ. Έτσι στην αγορά ενός καινούριου τηλεσκοπίου περιμένουμε να δούμε αυτό το κάτι παραπάνω. Τις περισσότερες φορές όμως (για να μη πω πάντα) απογοητευόμαστε πολύ εύκολα και κατηγορούμε το τηλεσκόπιο μας. Δεν φταίει όμως αυτό το καημένο. Και από το Hubble να κοιτάξεις πάλι θα απογοητευθεις. Δυστηχώς φταίνε τα μάτια μας, αυτό το υπέροχο όργανο που διαθέτουμε, το οποίο έχει προσαρμοστεί σε άλλα επίπεδα φωτός και όχι σε τόσο αμυδρό φως. Σκέψου όμως οτι αυτό που βλέπεις είναι εκκατομύρια έτη φωτός μακριά, το οποίο ταξιδεύει μέσα στο σύμπαν και τελικά καταλήγει στο μάτι σου έστω και τόσο αμυδρό. Σκέψου οτι βλέπεις το παρελθόν του σύμπαντος το οποίο επειδή είναι τόσο μακρυνό είναι και τόσο αμυδρό. Επείσης είναι συναρπαστικό το γεγονός οτι βλέπεις άλλους κόσμους πολύ μακρινούς που λίγοι άνθρωποι έχουν δει όπως εσύ. Αν πραγματικά αυτά που σου λέω σε συγκινούν τότε συνέχισε και δεν θα χάσεις. Αν πάλι όχι τότε..... Φιλικά -- Μανούσος ΔημήτρηςΟι κατασκευές μου:https://www.astrovox.gr/forum/viewtopic.php?t=22270https://www.astrovox.gr/forum/viewtopic.php?t=17643https://www.astrovox.gr/forum/viewtopic.php?t=19201 Σύνδεσμος για σχόλιο Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους More sharing options...
Βασίλης Δαγκλής Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 15, 2007 Μοιραστείτε Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 15, 2007 Άλλο ένα Skywatcher Dob8. Τελικά πόσοι είμαστε Altinaki? Σύνδεσμος για σχόλιο Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους More sharing options...
milia Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 15, 2007 Μοιραστείτε Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 15, 2007 μαλλον πανω σε κανα βουνο να με τρωει το ψωλοκρυο με κοβω 1. Μπορείς να ντυθείς καλά.2. Μπορείς να την δεις από φωτογραφίες στο web, στην ζεστή σου πολυθρόνα.3. Δεν σε είχαν ενημερώσει για τις κακουχίες που περνούν οι ερασιτέχνεςAστρονόμοι προσπαθώντας να λάβουν όσο το δυνατόν περισσότερο αστροφώς ;4. Μην περιμένεις να δεις με το μάτι εικόνες όπως βλέπεις στα περιοδικά..Θα χρειαστείς φωτογραφική μηχανή/ccd cam για αυτό και ~1000euro εξοπλισμό .5. Με γεια το DOB ! Εγώ θα αρχίσω με κυάλια για να μην τραβάω μετάτα γένια μου . δS>=0 (c.s.) Σύνδεσμος για σχόλιο Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους More sharing options...
βολιωτης Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 15, 2007 Μοιραστείτε Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 15, 2007 Και ο Celestron Ultima 2x Barlow λενε ειναι πολυ καλος (99 ευρω αν τον βρεις καπου)... Λοιπόν εγώ έχω τον Celestron Ultima barlow 2x.Με το προσοφθάλμιο των 25 mm (το στάνταρ της Skywatcher) δυστυχώς δίνει λίγο βινιετάρισμα - αλλά με το 10άρι (σε μεγέθυνση 240 δηλαδή) και με συνεργάσιμη ατμόσφαιρα κάνει έξοχη δουλειά... Μηπως εχεις προσεξει και κομη στα ακρα του πεδιου ; Ναι, αλλά δεν ξέρω κατά πόσο οφείλεται στον barlow ή κάπου αλλού (οπτικά τηλεσκοπίου + μέτριας ποιότητας στάνταρ προσοφθάλμιοι)Εγω το παρατηρησα χωρις τον Barlow . Τα πάντα ειναι Μαθηματικά. Σύνδεσμος για σχόλιο Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους More sharing options...
Altinakis Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 15, 2007 Συγγραφέας Μοιραστείτε Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 15, 2007 Κατσε Βασιλη εδω εχει πολυ πραμα!! Προστιθονται συνεχως καινουριοι... Σε λιγο θα ξερουμε παιδια... Meade LX200 8" EMC Classic (F/10) , Celestron Ultima Barlow 2x, Baader Ortho 6mm (Phantom),Hirsch SCT Focal Reducer / Corrector f/6.3, Philips SPC900NC IR/Cut >Destination Space! Σύνδεσμος για σχόλιο Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους More sharing options...
dimi Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 15, 2007 Μοιραστείτε Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 15, 2007 Άλλος ένας κάτοχος 8’’ SkyWatcher Dob 8\\ Vixen VC200L Celestron SkyMaster 15Χ70EQ6 SkyScan Pro GOTOT.V. Panoptic 19mm, POWERMATE 2,5x, Ø 31,8mmVixen LVW, LANTHANUM 42mm, Ø 50,8mm Σύνδεσμος για σχόλιο Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους More sharing options...
ourania Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 15, 2007 Μοιραστείτε Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 15, 2007 ΕΕΕπ και γω έχω κανόνι Βάλτε με στη λίστα Σύνδεσμος για σχόλιο Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους More sharing options...
Magicknight74 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 15, 2007 Μοιραστείτε Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 15, 2007 Στο τέλος φίλοι μου αστροβοξίτες θα φτιάξουμε σύλλογο ΔΕΝ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΥΡΡΙΚΝΩΝΟΥΜΕ ΤΟ ΣΥΜΠΑΝ ΓΙΑ ΝΑ ΧΩΡΑ ΣΤΑ ΟΡΙΑ ΤΗΣ ΣΚΕΨΗΣ ΜΑΣ ΟΠΩΣ ΕΚΑΝΕ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ.ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΠΕΚΤΕΙΝΟΥΜΕ ΤΗ ΓΝΩΣΗ ΜΑΣ ΠΟΛΥ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΕΤΣΙ ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΠΟΡΕΣΟΥΜΕ ΝΑ ΣΥΛΛΑΒΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΟΣ. FRANCIS BACON Σύνδεσμος για σχόλιο Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους More sharing options...
Βασίλης_Μ Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 15, 2007 Μοιραστείτε Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 15, 2007 Τελικά είμαστε πολλοί...... Ανέβασα την πρώτη φωτό . . . χάλια..... αλλά δεν απογοητεύομαι..... Επίσης σήμερα είδα και Μ31........ Any sufficiently advanced technology is indistinguishable from magic. Arthur C. Clarke http://vip-digital-imaging.blogspot.com Σύνδεσμος για σχόλιο Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους More sharing options...
CarlSagan Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 15, 2007 Μοιραστείτε Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 15, 2007 Παιδια, ευχομαι σε όλους τους ...8" dob skywatcherαδες να καταφέρετε να τα χαλάσετε συντομα τα τηλεσκόπια σας. Μην τα κοιτάτε και μην τα λυπαστε... βουρ για παρατηρησεις και... ρεπορταζ από τον ουρανο.(και εγώ μαζι )Σύντομα να θέλουμε μεγαλύτερο αφού αυτό το "εξαντλήσουμε" (δεν εξαντλέιται όμως... Όλη της τη ζωή μελετούσε το σύμπαν, αλλά είχε παραβλέψει το πιο ξεκάθαρο μήνυμά του. Για τα μικρά πλάσματα σαν εμάς η απεραντοσύνη του γίνεται υποφερτή μονάχα μέσω της αγάπης.C. Sagan. Επαφή. Σύνδεσμος για σχόλιο Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους More sharing options...
kagianas Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 16, 2007 Μοιραστείτε Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 16, 2007 Τελικά είμαστε πολλοί...... Ανέβασα την πρώτη φωτό . . . χάλια..... αλλά δεν απογοητεύομαι..... Επίσης σήμερα είδα και Μ31........ απο Μ31 φιλε Βασίλης_Μ τι ειδες,ενα νεφος φωτεινο η διεκρινες το σπιροειδες του? αστερακι μου λαμπρο .. Σύνδεσμος για σχόλιο Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους More sharing options...
kagianas Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 16, 2007 Μοιραστείτε Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 16, 2007 σαν πολλοι δεν ειμαστε?? μια οικογενεια ολοι αστερακι μου λαμπρο .. Σύνδεσμος για σχόλιο Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους More sharing options...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣυνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα