Jump to content

vagkaf

Μέλη
  • Αναρτήσεις

    1043
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

  • Ημέρες που κέρδισε

    23

Όλα αναρτήθηκαν από vagkaf

  1. vagkaf

    See star s50

    Με το RX8 και τον wankel κινητήρα πρέπει να είσαι παράλληλα μέτοχος σε εταιρία λιπαντικών. Η χροιά, η απόδοση και ο σχεδιασμός του κινητήρα πάντως ανεπανάληπτα.
  2. Βγαίνει νέα ολοκαίνουρια σειρά (μάλλον κλώνοι Delos)
  3. vagkaf

    See star s50

    Είδα αυτή την είδηση και συνειρμικά το παρομοίασα με το Seestar στο χώρο των τηλεσκοπίων-αστροφωτογράφισης. https://www.gocar.gr/news/feed/51635,Mazda_sokare_oloys_Evgale_se_agora_SUV_1.html https://www.autotriti.gr/data/news/preview_news/Mazda-EZ-60-H-SUVara-twn-14-300-eyrw-poy-erxetai-Eyrwph_277425.asp Ελπίζω οι Ιάπωνες να διάλεξαν καλό Κινέζο συνέταιρο και να μη χαλάσουν τη φήμη αξιοπιστίας του brand Mazda. Υ.Γ. Σορρυ για την εν μέρει εκτός θέματος παρέμβαση αλλά θα είναι κάτι ανάλογο του πανάκριβου εξοπλισμού αστροφωτογραφιας vs Seestar. (ΑΝ αφήσουν να φτάσει εδώ με παρόμοια τιμή)
  4. Παντού έτσι είναι όπως την παραπάνω εικόνα που παρέθεσα από παιδική χαρά με ανοικτά καπάκια τριφασικού ρεύματος και από πάνω ο "πολιτισμός" μιας led λάμπας. Ο διαρρήκτης της ασφάλειας είναι η ίδια η πολιτεία.
  5. Άραγε τι ποσοστό απο αυτούς τα πιστεύει όντως και πόσοι γνωρίζουν ότι είναι μπούρδες και συνειδητά εξαπατούν τον κόσμο ? Το πρώτο θλιβερό, το δεύτερο εγκληματικό.
  6. Εδώ έχουν πιστοποιήσει "σχολή" εκμάθησης αστρολογίας ως Κέντρο Δια Βίου Μάθησης. Το έψαξα σε λίστα και όντως υπάρχει! Εν τω μεταξύ γράφουν Σε μια κοινωνία όπου διαρκώς εξελίσσεται....🤣. Μεγάλοι τρολαρτζιδες. Εχουν και 4.9 κριτική στο google review. Δεν υπάρχει σωτηρία λέμε...
  7. vagkaf

    See star s50

    Ποιος ξέρει, προσεχώς και τα Χριστούγεννα ίσως για να μπουν στο κλίμα.
  8. Αγοράστε όσο προλαβαίνετε...
  9. Στην πρώτη εικόνα (100x μεγέθυνση) φαίνεται τμήμα από το πόδι κουνουπιού, όπου διακρίνονται οι τρίχες και η γενική μορφή του άκρου καθώς και τα νυχάκια στην άκρη του. Στη δεύτερη εικόνα (400x μεγέθυνση) βλέπουμε καθαρά την απόληξη του ποδιού, με τα χαρακτηριστικά νυχάκια και το μαξιλαράκι. Τα νυχάκια χρησιμεύουν για να γαντζώνονται σε ανωμαλίες και τραχιές επιφάνειες, προσφέροντας μηχανικό κράτημα. Τα νυχάκια του κουνουπιού είναι πολύ μικροσκοπικά σε σχέση με το μέγεθός του. Έχουν μήκος περίπου 15 μικρόμετρα (μm) = 0,015 χιλιοστά. Μια ανθρώπινη τρίχα έχει πάχος περίπου 70–100 μm, δηλαδή το κάθε νυχάκι είναι αρκετές φορές μικρότερο από το πάχος μιας τρίχας. Το μαξιλαράκι, που βρίσκεται ανάμεσα και πάνω από τα νυχάκια, καλύπτεται με μικροσκοπικές τριχίτσες οι οποίες εκκρίνουν ένα λεπτό στρώμα υγρού. Αυτό δημιουργεί δυνάμεις πρόσφυσης και επιτρέπει στο κουνούπι να στέκεται ακόμα και σε λείες ή κάθετες επιφάνειες, αλλά και ανάποδα σε τοίχους και ταβάνια.
  10. vagkaf

    Τα φώτα σας για Dobsonian

    Δεν ξερω αν εχεις αντίστοιχο, να ξέρεις είναι κανονικό ρόπαλο, οριακά ίσος σε ύψος και βάρος με τον αδερφό του ES 20mm 100°
  11. vagkaf

    Τα φώτα σας για Dobsonian

    Ναι το γράφουν στους όρους. Δέχονται "αντιπροτάσεις" μόνο απο καταστήματα εντός της ΕΕ. Καλορίζικος και εσένα λοιπόν!
  12. vagkaf

    Τα φώτα σας για Dobsonian

    Ο ES14mm 100° είναι στο site της Bresser ακόμη στα 298 ευρώ. Είναι ευκαιρία μεγάλη. https://www.bresser.com/p/explore-scientific-1000-ar-eyepiece-14mm-2-0218414 Αν κάνετε copy paste αυτο το link στο πεδίο που λεει too expensive? στη σελίδα του ES 14mm 100° στο astroshop, θα σας το δώσουν στην ιδια τιμή (διότι απο το site της bresser δε γινεται αποστολή σε Ελλάδα) Έτσι ακριβώς πήρα τον δικό μου πριν 3 μήνες. Είχα γράψει αναλυτικά σε άλλα posts. Είναι απο τα λίγα στα οποία έχει μείνει ακόμη προσφορά. Πιθανόν να τελειώσει και αυτή. Είχε και τον 30mm 82 στα 269€(!!) και τον 17mm 92° στα 398€(!!) αλλά πλέον οι προσφορές δεν υπάρχουν.
  13. vagkaf

    Τα φώτα σας για Dobsonian

    Καλορίζικο!! Θα προτείνω ένα αξεσουάρ των 70 λεπτών για να προϊδεάζει κάθε φορά το τι θα ακολουθήσει! Θα κρεμάσεις στο καπάκι του εστιαστή αυτό: Μετά βάλε τον 14αρι ES στον εστιαστή και στόχευσε στη Σελήνη σε φάση τετάρτου στις 130x και 0.76 μοίρες με συλλογή φωτός από 16 ίντσες. "Καλώς ήρθατε στο διάστημα"
  14. Όσοι έχετε το SkySafari δοκιμάστε και τη λειτουργία orbit object γύρω από διάφορα αντικείμενα βαθέως ουρανού, πλανήτες, τον Ήλιο, δορυφόρους πλανητών κτλ με ταυτόχρονο zoom in & out και πλοήγηση.
  15. vagkaf

    See star s50

    Οσονούπω θα βγει και το S70 με καλύτερο αισθητήρα κάμερας.
  16. vagkaf

    Τα φώτα σας για Dobsonian

    Προσωπικά σε εμένα όταν κάνει tracking ξεχνάς μετά από ώρα αν συνεχίζει να κάνει ή αν το έχεις σταματήσει. Δεν ακούγεται θόρυβος από τα μοτέρ όταν δουλεύουν σε αυτή την παρα πολύ αργή ταχύτητα.
  17. vagkaf

    Τα φώτα σας για Dobsonian

    Κώστα καλημέρα! Οταν τα Dob της SW έρχονται με προδιαγραφές να μπαίνουν προσοφθάλμια σαν αυτά που συνοδεύουν το τηλεσκόπιο, PLÖSSL των 50 γραμμαρίων και κάποιοι βαζουν πάνω τροχους, κάμερες, φωτογραφικές μηχανές, προσοφθάλμια του ενός κιλού και δίνουν εντολές GoTo, προφανώς και η αξιοπιστία της βάσης θα μειωθεί ή και θα χαλάσει. Για τα μεγαλύτερα που λες, αναλογικά με το σωλήνα είναι και η βάση μεγαλύτερη.
  18. Μη το χάσετε! Βολεύει και σε ώρα, είναι καπάκι αφού τελειώσει ο αγώνας της Εθνικής!! Με smart telescopes δε ξερω αν θα φαίνεται διότι η Σελήνη είναι αρκετά λαμπρή σε αυτη τη φαση.
  19. vagkaf

    Τα φώτα σας για Dobsonian

    *Λεπτομέρειες εδώ https://www.astrovox.gr/forums/topic/27598-dobsonian-10′′-goto-skyliner-250-flextube-vs-nexstar-8se-ποιο-από-τα-δύο/#comment-278293
  20. vagkaf

    Τα φώτα σας για Dobsonian

    Με το 12άρι δεν είχα μέχρι στιγμής κανένα πρόβλημα, ούτε με το GoTo ούτε με το tracking. Φροντίζω όμως πάντα να βοηθάω το σύστημα και δεν το ζορίζω ποτέ, ακόμη και με βαριά προσοφθάλμια. Χρησιμοποιώ μαγνητικά αντίβαρα, σωστά υπολογισμένα και τοποθετημένα κάθε φορά σε συγκεκριμένες θέσεις, ανάλογα με το προσοφθάλμιο, ώστε να εξισορροπείται η συνολική ροπή. Η διαδικασία είναι πανεύκολη και καθόλου χρονοβόρα. Σκεφτείτε τις ισημερινές GoTo, τα αντίβαρα και η σωστή τοποθέτησή τους εξασφαλίζουν ότι ο σωλήνας ισορροπεί, και τα μοτέρ απλώς τον στρέφουν χωρίς να χρειάζεται να υπερνικήσουν επιπλέον ροπή βάρους. Το ίδιο συμβαίνει και στα ρολόγια, οι δείκτες έχουν στο πίσω μέρος μικρά αντίβαρα ώστε η ροπή να είναι μηδενική. Ακόμη και ο μακρύς λεπτός δείκτης των δευτερολέπτων έχει μια κοντή, πιο χοντρή άκρη από πίσω για να ισορροπεί. Έτσι οι μπαταρίες και το μοτέρ αρκεί να προσφέρουν ελάχιστη δύναμη για να γυρίσουν τους δείκτες. Με τον ίδιο τρόπο, όταν κάποιοι χρήστες φορτώνουν τον εστιαστή με βαρύ εξοπλισμό χωρίς αντίβαρα και αφήνουν όλο το βάρος (και την επιπλέον αντίθετη ροπή) στα μοτέρ, είναι αναμενόμενο να προκύψουν προβλήματα και τριξίματα.
  21. vagkaf

    Τα φώτα σας για Dobsonian

    Δε ξέρω και αν έχει κυκλοφορήσει ακόμη το "μικρό" StarGate
  22. vagkaf

    Τα φώτα σας για Dobsonian

    Καλησπέρα Κώστα, Χρήσιμες μπορεί να είναι, αλλά είναι ογκοδέστατες. Προσθέτουμε ένα επιπλέον βαρύ κομμάτι στη μεταφορά χωρίς να γλιτώνουμε από άλλο. Και πολύ πιο κοπιώδη διαδικασία στησίματος-ευθυγράμμισης. Το GoTo είναι πολύ καλύτερο, έχει tracking, είναι ενσωματωμένο στη βάση και είναι και φτηνότερο! Για σκέτη λειτουργία tracking δεν απαιτείται καν ευθυγράμμιση του GoTo με αστέρια. Ίσως μόνο για φωτογράφιση να αξίζουν οι ισημερινές πλατφόρμες, αν θέλει κάποιος να ασχοληθεί.
  23. Επίσης μπαίνει και ο υποκειμενικός παράγοντας του τι εννοεί κανείς έντονο ή αμυδρό κόκκινο χρώμα ακόμη και αν βλέπουν το ίδιο ακριβώς. Η έκλειψη ήταν πολύ σκοτεινή και φάνηκε από τις φωτογραφίες οι οποίες απαιτούσαν μεγαλύτερη έκθεση. Για αυτό και οι afocal δεν άξιζαν μία.
  24. Υγεία πάνω από όλα και ραντεβού ξανά σε παρόμοιο νήμα σε 3 χρόνια και 115 ημέρες, στις 31/12/2028 (Παραμονή Πρωτοχρονιάς 2029) https://www.timeanddate.com/eclipse/in/greece/athens?iso=20281231
  25. Μόλις τρανταχτήκαμε. Σε Πανσέληνο μετά έκλειψης. Τώρα το βίωσα και μάλιστα την ωρά που φτιάχνω χάρτες Σελήνης, για αύτο γράφω χαριτολογώντας.
×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης