Jump to content

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσιεύτηκε

Βασικά ξέχνα το να βγάλεις τους κυλίνδρους από τον σωλήνα γιατί είναι μεγάλο μπέρδεμα και αυτό γιατί αν το κανείς δεν θα μπορείς να χρησιμοποιήσεις την στήριξη dobson που σίγουρα κάποια στιγμή θα την

χρειαστείς

Το μόνο που χρειάζεσαι για να παρατηρείς είναι μια σκάλα (ανάλογα πια σε βολεύει) γιατί για κάποιους στόχους επειδή ο σωλήνας είναι μεγάλος θα δυσκολεύεσαι να δεις μέσα από το τηλεσκόπιο χωρίς σκάλα (δεν θα φτάνεις).

Το θέμα είναι πώς βολεύεσαι να δείς μέσα απο το τηλεσκόπιο..αν φτανεις χωρις σκαλα τοτε εισαι ενταξει :D

• Απαντήσεις 352
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Δημοσιεύτηκε

Μια ερώτηση? Έχει αγοράσει κανένας powermate αντί barlow?? αξίζει για το DΟΒ8?

Διάβασα στο nightwatch και αναφέρει τον powermate σαν εξάρτημα για τηλεσκόπια μικρότερα του ενός μέτρου.

Αξίζει η αγορά του η όχι??

Δημοσιεύτηκε
Μια ερώτηση? Έχει αγοράσει κανένας powermate αντί barlow?? αξίζει για το DΟΒ8?

Διάβασα στο nightwatch και αναφέρει τον powermate σαν εξάρτημα για τηλεσκόπια μικρότερα του ενός μέτρου.

Αξίζει η αγορά του η όχι??

Είναι ότι καλύτερο υπάρχει. \:D/ \:D/

Με εκτίμηση Παναγιώτης Φωτεινέας
Δημοσιεύτηκε

Και αξίζει τα λεφτά του φίλε μου filiatra??

Πόσο (Χ) είναι αυτό που έχεις?? αξίζει να πάρω κανένα (5Χ)?? Το κακό είναι ότι έχω τον βασικό εξοπλισμό από φακούς και δεν έχω τρίποδα με μοτέρ και φοβάμαι ότι με μεγάλες μεγενθύσεις δεν θα προλαβαίνω να δω τίποτα.

Δημοσιεύτηκε

Ο δικός μου είναι 2.5Χ.

Ο 5Χ προορίζεται για φωτογράφιση κ όχι για παρατήρηση.Οπότε δεν τον χρειάζεσαι.Πολύ καλή περίπτωση φαίνεται κ ο 2Χ που παίρνει προσοφθάλμια 2'' κ 1.25'' αλλά δεν γνωρίζω πόσο καλός είναι οπτικά.Φαντάζομαι πως κ αυτός θα είναι απλά άψογος.

Οσον αφορά τον δικό μου ένας έμπειρος παρατηρητής όταν είδε μέσα απ αυτόν είπε πως είναι σαν παρατηρείς με σκέτο προσοφθάλμιο.Αυτό κ μόνο τα λέει όλα.

Δημοσιεύτηκε

Εχω παρει τον Televue 3x και ειναι και αυτος πολυ καλος παιδια.

Τον συνιστω ανεπιφυλακτα!

Meade LX200 8" EMC Classic (F/10) , Celestron Ultima Barlow 2x, Baader Ortho 6mm (Phantom),

Hirsch SCT Focal Reducer / Corrector f/6.3, Philips SPC900NC IR/Cut

>Destination Space!

Δημοσιεύτηκε

Σοβαρά εε? με ψήνεις άγρια!!

Ναι βασικά σκέφτομαι για τον POWERMATE Ø 50,8mm και το καλό με αυτόν είναι ότι μπορείς να βάλεις και 2 και 1.25 προσθοφθάλμιους.

Μήπως ξέρεις από την εμπειρία σου πια η διαφορά σε 2'' και 1.25''???

Δημοσιεύτηκε

Διαβασε εδω και θα λυθουν πολλες απο τις αποριες σου... =;

http://www.astronomy.gr/main.cfm?module=eshop&action=list&cat_id=81&parent=15&brand=44

Εδω αναφερονται οι κυριωτεροι λογοι και διαφορες των 1.25 και 2", ενταξει.

Παντως οποιο και αν διαλεξεις μην πας σε φτηνη λυση κατω απο 100 ευρω γιατι ειναι κριμα να εχεις ολα τα υπολοιπα με ποιοτητα (βλεπε προσοφθαλμια) και να θυσιαζεις το συνολικο αποτελεσμα της παρατηρησης σου σε ενα φτηνο Barlow.

Συγκρινε, συγκρινε, συγκρινε και μετα αγορασε!!! =;

Meade LX200 8" EMC Classic (F/10) , Celestron Ultima Barlow 2x, Baader Ortho 6mm (Phantom),

Hirsch SCT Focal Reducer / Corrector f/6.3, Philips SPC900NC IR/Cut

>Destination Space!

Δημοσιεύτηκε
Σοβαρά εε? με ψήνεις άγρια!!

Ναι βασικά σκέφτομαι για τον POWERMATE Ø 50,8mm και το καλό με αυτόν είναι ότι μπορείς να βάλεις και 2 και 1.25 προσθοφθάλμιους.

Να μην ψήνεσαι άγρια γιατί μπορεί να καεί η τσέπη σου. :cheesy: :cheesy:

Χωρίς πλάκα καμιά φορά αγοράζουμε το καλύτερο που υπάρχει απλά κ μόνο επειδή είναι το καλύτερο.Στην πράξη όμως βλέπουμε πως θα βολευόμασταν με κάτι φθηνότερο.Μ αυτό δε θέλω να σε αποτρέψω απ την αγορά του.Να σε κάνω να σκεφτείς θέλω κ μετά να πράξεις.

Ενας καλός μπάρλοου είναι ο Celestron ultima.Κάποτε είχε 99 ευρώ κ γι αυτό τον προτιμούσαν όλοι.Σήμερα κοστίζει 1387 ευρώ οπότε προτιμάμε τον ακόμη καλύτερο televue 2X στα 144 ευρώ.Ο televue ίσως έχει την καλύτερη αναλογία τιμή-απόδοση.

Ακόμη καλύτερα αλά ξεφεύγουμε σε κόστος είναι ο powermate.Αν θες το απόλυτο να τον προτιμήσεις.Αν θες να κάνεις καλή δουλειά χωρίς να δώσεις μία περιουσία τότε το απλό televue 2X.

Μήπως ξέρεις από την εμπειρία σου πια η διαφορά σε 2'' και 1.25''???
Δυστυχώς δεν έχω παρατηρήσει μέσα από 2''.
Δημοσιεύτηκε

Παναγιώτης περιμένω να μου έρθει από πρώτη μέρα του χρόνου το powermate ίδιο με το δικό σου.

Το κακό όμως είναι ότι με το 2.5Χ θα έχω μεγενθύσεις 48Χ 120Χ και 300Χ.. :( πάει πολύ από 120 σε 300.

Μάλλον χρειαστώ αργότερα προσοφθάλμιο..

• 3 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσιεύτηκε

Καλησπερα και χρονια πολα στους θανασηδες!!

σημερα παρελαβα ενα celestron 8'' μονο σωληνα και θελω να κανω μονος μου μια βαση dobson( σαν κατασκευη δεν ειναι δυσκολη ) αλλα αυτο που θελω να μαθω απο τους κατωχους των dob 8'' να μου πουνε η στρογκηλη βαση - το πελμα του skywacher τι διαμετρο εχει ;;;;;

Καθαρούς ουρανούς 

Δημοσιεύτηκε

Καλοριζικο το 8ιντσο. Καλη επιτυχια και στην κατασκευη σου.

Η βαση του Skywatcher Dob8" εχει διαμετρο 52 εκ.

Φιλικά

Δημήτρης Κ.

Σ.Ε.Α.Α (Συλλογος Eρασιτεχνικής Aστρονομίας Αργολίδας)

• 11 μήνες αργότερα...
Δημοσιεύτηκε
Eγω παντως που το εχω απο τον ΜΑΡΤΙΟ ειμαι πολυ ικανοποιημενος.Βεβαια πρεπει να πω πως δεν εχω ασχοληθει στο βαθμο που ηθελα λογω διαβασματος για πανελληνιες,ειδικα απο το φθινοπωρο και μετα....Παντως μονο η εικονα της Ανδρομεδας,του Δια,του Κρονου,των Πλειαδων, του νεφελωματος του Ωριωνα και μερικων ακομα ουρανιων αντικειμενων που εντοπησα και ειδα μου προσεφεραν μοναδικες στιγμες.....

Φιλικά,

Πέτρος

Δημοσιεύτηκε

γεια σας παιδια μολις τωρα μετρησα ποσα ατομα εχουνε dob 8 και ειναι 36 ατομα και σε λιγο θα το παρω και εγω δηλαδη 37.οσο παει και μεγαλωνουμε. :D

παρης :cheesy: :cheesy:

Οτι σκεφτεστε και αισθανεστε σημερα διμιουργει το μελλον... :D :mrgreen: :cheesy:
Δημοσιεύτηκε

παιδια κατι που ξεχασα να αναφερω ο σωληνας τι διαστασεις εχει.παρακαλω να απαντησετε συντομα.ευχαριστω παλυ. :mrgreen:

παρης :cheesy: :cheesy:

Οτι σκεφτεστε και αισθανεστε σημερα διμιουργει το μελλον... :D :mrgreen: :cheesy:
Δημοσιεύτηκε
Έχω ένα fiat grande puntο spoting (3πορτο). Η βάση θα χωράει χωρίς να ρίχνω τα καθίσματα?

Φίλε zantespear η βάση είναι Φ52χ72cm και ο σωλήνας Φ23χ112cm

οπότε μάλλον θα πρέπει να ρίχνεις ...και τα μπροστινά :roll:

Γιώργος. :D
Δημοσιεύτηκε
Έχω ένα fiat grande puntο spoting (3πορτο). Η βάση θα χωράει χωρίς να ρίχνω τα καθίσματα?

Φίλε zantespear η βάση είναι Φ52χ72cm και ο σωλήνας Φ23χ112cm

οπότε μάλλον θα πρέπει να ρίχνεις ...και τα μπροστινά :roll:

Ευχαριστώ πολύ Γιώργο

Σπύρος

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης